• możliwy skup akcji własnych przez Zarząd Autor: ~kasabian [83.8.50.*]
    info na EBI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: możliwy skup akcji własnych przez Zarząd Autor: ~hefner [87.205.150.*]
    ja to zrozumialem tak ze zrobia emisje akcji dla Zarzadu
  • Re: możliwy skup akcji własnych przez Zarząd Autor: ~kasabian [83.8.50.*]
    przeczytaj uważnie
    albo emisja
    albo skup
    poza tym zmiany w radzie nadzorczej

jasne jest już to że jest konflikt miedzy głównymi właścicielami
  • Re: możliwy skup akcji własnych przez Zarząd Autor: ~Socrates [89.174.230.*]
    Też przeczytałem to info. Zastanawia mnie jeden punkt dokładnie 4:
    4. Warunkowe podwyższenie kapitału zakładowego w ramach kapitału docelowego w celu emisji akcji na potrzeby programu motywacyjnego dla Zarządu Spółki.

Przepraszam kogo i do czego chcą motywować . Panią Renatę aby nie wywalała czy pozostałą dwójkę , aby od niej zebrała. To drugie brzmi b. pozytywnie.
  • Re: możliwy skup akcji własnych przez Zarząd Autor: ~hefner [87.205.150.*]
    Tylko czemu my mamy tez nie zarobic. Proponuje PP z niska cena emisji np. 10 zł
  • ZDAJE SIĘ , ŻE ZROBIŁO SIĘ TANIO NA HEFIE. Autor: ~boomer [83.31.219.*]
    Stąd takie pomysły. Ale to nie rokuje zbyt dobrze w krótkim terminie. Marazm???
  • Re: ZDAJE SIĘ , ŻE ZROBIŁO SIĘ TANIO NA HEFIE. Autor: ~Socrates [89.174.230.*]
    Zmiana w Radzi to rzecz oczywista - Renia dostaje buta.
    Ale co do emisji - no to może się skończyć emisją dla konkretnego inwestora czyt. Rada.
    No to byłoby nie fair. A wtedy to nie rozumiem tego posunięcia , bo kurs się osunie w dół. No przynajmniej kupi się za dychę ( a tu się ktoś ucieszy).
    Ale jeśli skupią od Reni , to byłoby bardzo OK. Bo nikt nie wywali już tanio. Pewność dla pozostałych , wtedy same plusy.
    Zobaczymy
  • Re: ZDAJE SIĘ , ŻE ZROBIŁO SIĘ TANIO NA HEFIE. Autor: ~boomer [83.31.219.*]
    Zdaje się , że niektórzy z akcjonariuszy mają juz dość "jazd" i chcą się pozbyć / wykupić / trzeciego , żeby nie pier......lił rynku i kursu akcji. Jeśli tak to OK i wszystko na to wskazuje. Na razie nie znajduję innego racjonalnego wytłumaczenia tego ruchu.
  • Re: ZDAJE SIĘ , ŻE ZROBIŁO SIĘ TANIO NA HEFIE. Autor: ~Socrates [89.174.230.*]
    Na konkrety trzeba poczekać do przyszłego tygodnia. Jak sie okaze , że wywalają Renie i skupią od niej . To info to jest lepiej niż dobre. Jeśli wywalają Renię (a ona ma spory pakiet i może tu narobić syfu) i zrobią dla siebie nową emisję to uwalą kurs i to bardzo.
    ALE
    Biorąc pod uwagę to , iż pare dni temu powiedzieli, że nie podoba im siie obecna sytuacja , czyli niski kurs i Renia w Radzie oraz to , że zrobią coś , aby to zmienić. To drugi wariant jest mało prawdopodobny. Czyli wychodzi na to, że jest ..... ok.

Informacja o porozumieniu zawartym przez akcjonariuszy Spółki
    Zarząd Spółki Hefal Serwis S.A. informuje, że w dniu 06.10.2009r. otrzymał od Pani Małgorzaty Szkopek i Pana Aleksandra Cieślara pismo o następującej treści:

ku przypomnieniu

"Poczuwając się do współodpowiedzialności za dobro Spółki rozumiane jako jej sprawne i efektywne funkcjonowanie oraz stabilny wzrost, postanowiliśmy wziąć aktywny udział w budowaniu dobrego wizerunku Spółki, a także w stabilizacji jej struktury kapitałowej."
  • Re: ZDAJE SIĘ , ŻE ZROBIŁO SIĘ TANIO NA HEFIE. Autor: ~boomer [83.31.195.*]
    Przejściowo może być sraczka , ale to tylko będzie okazja żeby coś dokupić. Piszę może być , bo wcale nie musi. Chyba , że Pani R. coś złośliwie wywali na zasadzie na złość mamie odmorożę sobie pi....dę.
    No to niech se odmrozi ja jeszcze chętnie dokupie, jak zwali kurs do 12-13 zl to kupie z 2-3 kawałki, może to i nie dużo , ale ostatnio już troche kupiłem.
    A jak sie znajdzie paru takich jak ja to sie uzbiera troche chętnych.
    A swoją drogą wątpie w to, bo jakiś rozum mieć musi i darmo nie odda, potrzyma trochę i potem zrobi dystrybucję na wyższych pułapach (no chyba, że Cieślar ze Szkopkową odkupią). Się zobaczy.
  • Re: ZDAJE SIĘ , ŻE ZROBIŁO SIĘ TANIO NA HEFIE. Autor: ~boomer [83.31.195.*]
    Się zobaczy , się zarobi.....będzie git!!!
  • Re: ZDAJE SIĘ , ŻE ZROBIŁO SIĘ TANIO NA HEFIE. Autor: ~hefner [87.205.150.*]
    Mamy obecnie 15 % FF czyli 81 tys akcji. Renia ma 100 tys. Jesli odkupia jej pakiet, a na pewno wyzej niz obecna cena bo przeciez tak wcale nie musi czekac. To zostanie 440 tys wszystkich akcji w tym okolo 80 tys w naszych rekach. Wtedy idealnym zagraniem bedzie emisja z PP. Wystawcie pakiety na 40 zl, zobaczymy jaka sila dysponujemy przed NWZA
  • Re: ZDAJE SIĘ , ŻE ZROBIŁO SIĘ TANIO NA HEFIE. Autor: ~witek [87.205.202.*]
    Słuchaj ja chcę tylko 24zł i taki zysk mi wystarczy kupiłem po 16.00 i 50% zysk w ciągu kilku miesięcy jest wynikiem zadawalającym mnie.
[x]
HEFAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.