Nie ma szans aby spółka w dającej sie przewidzieć przyszłości potrafila czymś mocno pozytywnie zaskoczyć inwestorów. Niestety z lidera gamingu stali się mało znaczonym pionkiem bez dużych szans na awans. Jak przetrwają kolejne dwa lata będzie sukces. O jakimś spektakularnym wzroście nie ma mowy. Nie dla tych co kupowali 2, 3 czy 4 lata wcześniej.
Ostatnio Sony zlikwidowało swoje bardzo dobre studio, Bluepoint znane chociażby ze świetnego remake Demons Souls, czy Shadow Of the Colossus. Na dokładkę o dobry rok się przesunie premiera PS6 przez bańkę AI i brak części w normalnych cenach. Jak to wróży współpracy PCF z Sony ? Szkoda gadać, łatwo przewidzieć, kaput.
Wygląda na to, że horyzont 2-3 lat będzie kluczowy. Mam na myśli umowę z Sony. To jest normalny plan, strategia. Jeśli umowa z Sony jest pod PS6, to wszystko co dobre przed nami, a co za nami to wiemy.
Kurcze, aż tak źle? Nie zdawałem sobie sprawy, co radzisz? Sprzedawać wszystko czy może jeszcze kiedyś będzie 3.80 by uciekać. Może PKC z rana. Strasznie się boję bo wpadłem razem z Microsoft, Sony,Krafton i kilkuset pracownikami.
Kolorowo nie jest. Dla Sony robią tylko prototyp i wątpię, że tylko oni. Nawet jeśli umowa będzie zawarta z pcf to istniej ryzyko, że całości umowy nie dostaną. Tak jak to jest w przypadku umowy z MS (GoW), mają tylko ułamek a premiera GoW się zbliża więc umowa z MS będzie ograniczona lub co najgorsze się skończy. Krafton ze swoimi akcjami po ok 40 zł jest bardziej umoczony :) Spółka do spekulacji pod espi, brak realnej roadmapy, ryzyko odpisu Lost Rift, wszystkie obietnice o umowach niestety niedowiezione, brak swoich IP, brak dywidend, większość umoczona takie realia…
Na stronie pcf w zakładce kariera jest 12 ofert pracy na niezapowiedziany projekt 2025
Jest kilka innych na Gears of War i osobno na Lost rift.
Mi najbardziej prawdopodobny jest projekt dia Sony.
Oczywiście może być inaczej ale te oferty to żartem nie są.