• Męczarnia Autor: ~dr [83.8.1.*]
    Ja bardzo cenię prezesa za szczerość ale uważam że jest typem człowieka sceptycznego . Nie dba o kurs akcji swojej firmy , raczej skupia się na działalności bieżącej . Generalnie jak ktoś chce fajerwerków to raczej nie tu . Ja na tą chwilę posiedzę tu pół roku - myślę że coś dobrego się wydarzy . Przecież kurs rok kisi to może jakaś spółdzielnie to zobaczy .
  • Re: Męczarnia Autor: ~klop [185.244.214.*]
    A co mu na kursie ma zależeć? Przecież nie sprzedaje raczej swojego pakietu? Tu akcjonariat służy jak w większości jako dawcy kapitału a tym razem dały się na to i fundusze złapać?
  • Re: Męczarnia Autor: ~dr [83.8.1.*]
    Dały nie dały tam są też układy , nie straciły a fundusze to tak dbają o cudze pieniądze aż mdleją - pieniądz za zarządzanie wypłata co miesiąc a jak będzie minus to powiedzą że taki klimat . Nie wspomną o napompowaniu kursu akcji którą miesiąc temu ,, dziadek z ciocią " nabyli .
  • Re: Męczarnia Autor: jo41 [185.244.212.*]
    Hymm fakty ostatnie 3 miesiące - MRB -10,74% vs BDX +29,81% sorry taki mamy klimat :)))
  • Re: Męczarnia Autor: jo41 [185.244.212.*]
    aj i jeszcze to :) - "Analitycy Trigon DM, w raporcie z 13 lutego, podwyższyli cenę docelową akcji Budimeksu do 900 zł z 700 zł poprzednio oraz podtrzymali rekomendację "kupuj".
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Trigon-DM-podwyzszyl-cene-docelowa-akcji-Budimeksu-do-900-zl-9086783.html
    Byłem w tym roku na BDX - pod dywidendę . Udało się coś ugrać ale nie mam sentymentu do tego papieru - tak to jest . Bardzo duży mam do Kruka parę razy już byłem + obligacje mi wiszą pare lat - dobrze że dzisiaj nie mam :)))
  • Re: Męczarnia Autor: ~Iposzło [146.70.103.*]
    Prawy, lewy prosty i nokaut - CPK: Budimex z najniższą ofertą na na budowę fundamentów głębokich pod terminal pasażerski
    Podziękował :)

https://stooq.pl/n/?f=1740205
    Na forum jest wiele ewenementów ale pierwszy raz widzę gościa który nie cieszy się tym co ugrał tylko wchodzi na inne forum i ogłasza nokaut bo ktoś wygrał przetarg - Pamiętaj że jest wig Bud wbijaj do wszystkich .
    Doczytałem -  145,95 mln no szach mat . Robi wrażenie . Już mogłeś poczekać na coś lepszego .))))))))
  • Re: Męczarnia Autor: ~tomaslfc14 [212.87.242.*]
    Dnia 2026-02-20 o godz. 17:05 ~Iposzło napisał(a):
    > Prawy, lewy prosty i nokaut

Z taką kwotą to faktycznie mamy nokaut, ale to budimex sam się znokautował, a dokładnie znokautował własną marżę xDD

• Re: Męczarnia Autor: ~Ryś [31.0.43.*]
    Grunt że to że topicie potraficie uznać jako sukces.
  • Re: Męczarnia Autor: ~Hocky [83.5.163.*]
    Wiecie co jest dobre. Mirbud 5 lat temu a nawet 2 lata jeszcze przed emisją i rozszerzeniem działaności to mógł sobie na Budimex popatrzeć. Dziś mirbud ma połowę to co Budimex. Połowę wielkości portfela i połowę obrotów. Dziś Mirbud jest irytujące dla Budimeksu bo tak jak można wyczytać w wywiadzie z prezesem nie wszyscy są zadowoleni w branży kolejowej że pojawił się nowy gracz. Czy ty dla mnie to jest jasne Budimex jest zirytowany obecnością Mirbudu. To normalne że w momencie wskakiwanie na nowy poziom są pewne zawirowania jak nie miliardy z kolei w dwudziestym piątym to będą dwudziestym szóstym. Kurs Mirbudu jest tak jak jeden z kolegów napisał wyżej mocno zdołowany i Niebawem będziemy świadkami mocnego wystrzału
    Niech bdx kopie dziurę za te pieniądze - brawo ! A kolega widzę utopił w Mirku pieniądze i teraz będzie nas tu informował że TOPIMY - brawo ! Brawo dla bdx i mądrego akcjonariusza .
  • Re: Męczarnia Autor: ~Riko [109.243.203.*]
    CBA i Prokuratura będą mieć co robić. Pytanie kto ,,wziął w łape" aby wybrać bdx a odrzucić Mirka. Następna afera z bdx po ustawionym przetargu.
[x]
MIRBUD -0,27% 11,28 2026-05-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.