Byli tu tacy( i są teraz) na forum co wieszczyli 20zeta na początku ubiegłego roku ze onde bedzie tyle kosztować do 2026 i co pomylka 100% onde 9.87 Fakty: czternascie miesięcy w plecy na papierze plus inflacja po kursie z ubiegłego roku z grudnia lux zarobek także ze moj mentor Bru sie walnął 10% to nic w stosunku do naganiaczy na wzrosty z ubiegłego roku
Nie mogę uwierzyć w to co czytam. Piszecie o jakimś noname ale mało tego… okazuje się, że ten „no name” jest mentorem. Brak mi słów. Szerszeń ty chyba zapomniałeś, że wypelniales coś takiego jak ankieta MIFID - tam chyba coś było o ryzykach związanymi z akcjami. Spółka fajna, branża też - niestety jak nie rząd to prezydent skutecznie utrudnia jej funkcjonowanie. W związku z tym, że ludzie mają problem z myśleniem przyczynowo skutkowym to myślą w najprostszy możliwy sposób i obwiniają spółkę nazwywajac ją gniotem i syfem. Już to kiedyś pisalem - pretensje miejcie do siebie i do swoich rodzin, które głosowały na gangusa i pisiorow.
Jak chcesz wiedzieć to ja z pisiorami nie chce miec nic wspólnego i nigdy na nich nie głosowałem chociażby z tego względu ze mam swoje poglądy na temat energi odnawialnej i jestem za nią(nie kopalinami bo one i tak odejdą do lamusa bo jest za drogie wydobycie) tylko wytlumacz mi w racjonalny sposób co jest z onde nie tak i to tyle czasu skoro mimo waszych wizji I komentarzy od ceny z ipo miota sie po tak zanizonym kursie ze to juz by nawet kompletnego laika zaczęło by zastanawiać gdzie tu sensowność inwestowania w walor a zauwaz ze jestem naprawdę cierpliwy tylko coś mi w tej układance nie pasuje przykład spolka matka erbud od minimum 40procent odbicia onde 10procent z czego tu sie cieszyć?
Tu masz racje Split fakt 8.2 zaliczyło. Tak się motam ale chyba znow mnie korci dokupić onde bo jak nie teraz to kiedy ,moze sie coś w końcu wykluje z tej zmęczonej (w moim mniemaniu)
spolki sam realizuje inwestycje w budowlance to lepszego czasu na to żeby onde się bujnelo to juz nie będzie (w porównaniu do ostatnich 25 lat w budowlance)to są złote czasy na takie spolki z branży oze i z nimi współpracujące
Kupić zapomnieć, przebilismy po długim czasie 200 sesyjną i bez problemu nad nią się utrzymujemy jeśli nic się nie zmieni i pozostaniemy w obecnie trwającej konsolidacji to za chwilę będziemy mieli złoty krzyż, obecne wyceny wydają się bardzo dobrym momentem i w świetle techniki a tym bardziej fundamentów.
I o to chodzi Split wreszcie normalnie mozna liznąć trochę techniki o Onde a nie te kocopoły poparte bzdurami oczywiście ja tez je pisałem ale jak kuba bogu tak bóg Kubie pozdrawiam Split
Nieraz człowiek podda się chwilowej frustracji i rzuci niekoniecznie czymś fajnym ale uwierz mi nie ma we mnie złej śliny i nie mam nic przeciwko aby ludzie zarabiali na giełdzie. Pozdrawiam i do przyszłego tygodnia.
Miszczu nad miszczami
A co się ma wydarzyć w maju?
Powiem Ci jedno, może w Polsce to się mega wspaniale rozwijac nie będzie..niech dokoczna to co mają, resztę sprzedac
Prezes i ekipa muszą wyjść za granicę i wrócić tu jak zacznie brakować prądu bo z tymi ciulami rządzącymi nie dojdą do zgody nigdy
O wróżbita Maciej wrócił z jedynym celem zasiać niepewność i strach, no bo co innego. Gość twierdzi że to syf a siedzi na tym syfie od dwóch lat. Juz maj, już kwiecień, już marzec już 6 zł, już ostatnia podbitka, już zjazd po pionowej ścianie, a kurs, a kurs ma w dpe naszego Macieja
Kurs ma w dpie wszystkich. 9,99PLN przy inflacji 10% (na miłą bidę, bo chyba tacy ciemni nie jesteście, że wierzycie w jakieś rządowe CPI, PPI). 15PLN w 2022 vs 10PLN w 2026 to koszmarne ogołocenie akcjonariuszy. Makro też słabo - europa wycofuje się z całego zielonego szfindla. Na czym chcecie wzrosty? Na budowie chodnika w Toruniu?
Tak, UE wycofuje się z „zielonego szwindla” ale chyba tylko w prawicowej propagandzie. Tam też pewnie piszą, że Chiny budują elektrownie węglowe - prawda? Tymczasem Chinom nikt nic nie może kazać i narzucić - z tym się chyba zgodzimy. Okazuje się, że głupie Chiny inwestują w OZE potężne pieniądze i udział energii z OZE to już 60% - udział OZE w Polsce to ok. 30% w mądrej UE jest chyba poniżej 50% https://www.money.pl/gospodarka/aleksandra-majda/globalny-popyt-na-prad-wystrzeli-jakby-powstaly-dwie-nowe-ue-7258225537632640a.html
Wybacz, ale nie śledzę żadnych "polskich mediów". Żadnych. I żadnych polskich specjalistów. Żadnych. Więc nie wiem o czym piszesz jakieś prawicowe/lewicowe
Żadnych polskich mediów - tak mówisz? To określenie „zielony szwindel” niby skąd wziąłeś? CNN, Aljazeera, BBC, Russia Today? Media społecznościowe, wszystkich śledzą tylko oczywiście nie ciebie… Czy w książkach wyczytałeś wyświechtane określenie „zielony szwindel”. Jesteś w bańce informacyjnej i złe jeśli sam tego nie widzisz.
Maks co byś nie pisał Bru jesli chodzi o cyferki ma rację ja również pisałem w ujęciu rocznym jak wygląda onde tu faktów sie nie da zakrzywić a co do przyszłości czas pokaże na jakim pułapie wyląduje onde wszystko zależy od postrzegania spolki przez akcjonariat tutaj nawet dobre espi nie podbija kursu na długo po prostu za chwilę zaczyna się sypanie może to się zmieni w najbliższym czasie na razie górą matka erbud ponad 40%onde 20% po ostatnich dołach
To co mają powiedzieć ci co są od 26 zł z ipo?
Rząd nie pomaga to na pewno..zarząd wydaje się robi co może
Dużo obietnic złożone.jeslj się nie spełni do 2027 to już nic z tego może nie być
Taka „prawdę” to ja mogę napisać o każdej giełdowej spółce i mogę być „prorokiem” patrząc na jej historię. Tylko wydaje mi się, że inwestuje się w przyszłość a nie w przeszłość. Część z was chyba o tym zapomina i myśli „skoro było źle no to dalej będzie źle”. Ps. A bru, o chodnikach toruńskich to zapewne wyczytał z prasy zagranicznej bo oczywiście polskich wiadomości nie czyta :)
Ja akurat Maks inwestujac pieniądze w onde trakcje czy pxm lub rainbow z polskiej gieldy zawsze miałem przed zakupem walorów ten sam schemat inwestuję w przyszlosc(i tego się trzymam)tylko na razie z onde mam ten problem ze za jasny gwint nie mogę zrozumieć dlaczego ten walor który najbardziej obstawiałem (moj konik)jako jedyny jest na końcu mojego portfela z zarobkiem .Napisze tak skoro Ty napisałeś ze jest żle to dalej będzie żle ja napiszę skoro bylo tyle czasu zle to morze wreszcie będzie dobrze ,najwyższy i ostatni czas jak napisal Danks na podniesienie sie tego waloru bo nawet nie chce myslec jaki by był kurs jak sie zacznie jakąś głębsza korekta na wszystkich rynkach poczynając od Usa a skończywszy na naszej bananowej a wtedy nawet super infa niewiele będą w stanie dużo zdziałać
Ojjjj tak. Daje mocno do myślenia. Wiadomo mogą być lekkie przesunięcia, bo ten cykl ma około 150 lat. Cykl znam od 15 lat. I naprawdę daje radę w kontekście analizy makro.