Tak obserwuję tu sytuacje i zastanawiam się kto to zbiera tymi paczkami. I wczoraj i dziś pojawiają się zakupy jednostrzałowe po 100.000 zł i więcej. Jak myślicie to przerzucanie z wora do wora na pokaz i sztuczny obrót czy o co w tym chodzi. Ja wiem że ktoś musi kupić aby inny mógł sprzedać ... Jakie są wasze opinie ?
Moim zdaniem informacje CLC (raporty) o próbie wpłynięcia na kurs poprzez dezinformacje mają uzasadnienie w tym co widzę. Ktoś skupuje albo spekulacyjnie albo zwiększa posiadanie w celu zwiększenia presji na WZW lub poprzez inne mechanizmy giełdowe.
cena bdb do usredniania-wyjscia nie maja ci co wisza wysoko proste,wkrotce ogromna kasa z rzadu na oze ,a ci co kupią teraz a akcji nie mieli zarobia grubo-takie moje zdanie
No i tu się pojawia problem ponieważ tej wielkiej kasy w rządzie nie widać. Miała być jakaś część z KPO ale wygląda na to że przez trzecią drogę i ich sprawdzanie wszystko się poskładało. Mam akcje kupione kilka tygodni temu czyli niby tanio ale nie wygląda to dobrze. Zieliński powiem teraz kupić z pół miliona akcji i dać info że on jest pewny swojego biznesu a tego nie robi
Też jestem zdania, że powinien zainterweniować skupem akcji. Nawet symboliczne 100tys akcji by pomogło, pół miliona akcji to nawet nie ma w całym arkuszu zleceń na sprzedaż więc obróciłoby wajchę w górę… bez tego może być ciężko o utrzymanie 4.00, papier niby wyprzedany więc odbicie zdechłego kota pewnie nas czeka, ale tu chodzi o zatrzymanie tego trendu spadkowego dodatkowo generowanego przez Malinkiewicz i jej ataki medialne
Tu jedyne co pomoże to rezygnacja Davida że stanowiska i dogadanie się z poszkodowanymi/oszukanymi których moze byc w Polsce i za granicami nawet 2miliony osób.
Spółka na pewno ma swoje problemy, ale to co się teraz dzieje jest dla mnie troszkę nadmuchana aferą.
Mimo że kurs znacząco się obsunął nie mamy do czynienia z paniką i świadczą o tym niskie obroty.
Być może komuś zależy by zdołować kurs. Może mylę się, może będę tego żałował, ale ja wszedłem i zacząłem kupować bo może być to dobra okazja na szybki zarobek.
Przy panice obroty byłyby znacząco wyższe. 1 mln. obrotu generują wystraszeni drobni gracze, którzy nie mają więcej jak 1000 akcji. Możesz się ze mną nie zgadzać, ale takie jest moje zdanie i krótkim terminie okaże się kto miał rację.