• Jadę dziś w delegację do Małaszewicz:))) Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    zerknę jak sobie radzi nowy właściciel :)))
  • Re: Jadę dziś w delegację do Małaszewicz:))) Autor: ~Poznaniak [31.60.102.*]
    To objedz wszystko, nie tylko plac przeładunkowy, kilometrowka lepiej wyjdzie.
  • Re: Jadę dziś w delegację do Małaszewicz:))) Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    pozdrawiam z Małaszewicz. :)))
    Faktycznie ... jakby tu "kilometrówkę" robić to jest gdzie :))))
  • Re: Jadę dziś w delegację do Małaszewicz:))) Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    ale czy warto ?
    nie przyjechałem tu "kilometrówki" robić tylko się rozejrzeć i porozmawiać z ludźmi.
    Tylko to są fundamentalne sprawy to nie wszystkich to interesuje :))))
  • Re: Jadę dziś w delegację do Małaszewicz:))) Autor: ~Poznaniak [31.60.126.*]
    To mnie interesuje czemu w piątek?)
    nie wybierałem się ze względu na dzień.
    o 14 był kto trzeba. Udało mi się porozmawiać z naczelnikiem, który tam od lat pracuje.
    Ździwieni byli bo pierwszy raz ktoś w takiej sprawie przyjechał ale niespodziewane spotkanie odbyło się w miłej, ale na początku, podejrzliwej atmosferze :))
  • Krótki :)) Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    ciekawe co będą mówić po Twoim wyjeździe . . .

:))))))))))))))))))))
  • Re: Krótki :)) Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    mam pozytywny odbiór spotkania.
    po rozmowie naczelnik zapytał czy moge go podwieźć do innego biura ponieważ obszar jest duży. Podczas krótkiej przejażdżki kontynuowaliśmy rozmowę w koleżeńskiej atmosferze - swoją drogą to bardzo błyskotliwy człowiek.
    a co będą mówili po moim wyjeździe? :)))))))))
    Jakoś nie dziwię się że akurat Ty takie pytanie zadajesz :)))))
    Ty raczej nie byłbyś zainteresowany tym co będą mówić a czego nie bo zauważyłem że nie są zainteresowani RSI i arkuszem :))))
    po kursie wnioskuję, że wpływ tego spotkania nie wpływa na te wspomniane sprawy . . .
    a po RSI co wnioskujesz? :))))
    Dnia 2026-02-20 o godz. 18:13 ~Krótki napisał(a):
    > a po RSI co wnioskujesz? :))))

-------------

" obserwować sytuację, wyniki i czekać na sygnały... "

:)))))))))))))))))))))))))))

o to to to to...
    Powiem tylko, że naczelnik jako wieloletni pracownik (od rewidenta do naczelnika) pozytywnie ocenił zmiany w organizacji spółki.
    jak to powiedział - zmalała ilość pośredników w komunikacji, procesy zachodzą szybciej, szybciej realizowane są zlecenia po niższych kosztach... to jego słowa.
    Mówi że ilość obsługiwanych towarów się nie zmienia a jakieś zmiany w konfliktach na wschodzie mogą tylko bardzo pozytywnie wpłynąć.
    Powiedział, że nie było i nie ma żadnych problemów w wykonywaniu pracy przewozowej mimo zwolnień ... i przyznaje że to się przekłada na mniejsze koszty.
    Co do sprzedaży cargotor na terenie którego byliśmy... Sam stwierdził, że ta spółka nie dźwignęłaby inwestycji, które są planowane w związku z rozbudową terminalu, a zbycie udziałów przez pkpc na rzecz państwowej spółki zarządzającej całą infrastrukturą i mającą możliwość skorzystania ze środków finansowych z różnych źródeł, rozwiązało problem i otworzyło możliwości kilkakrotnie większego obrotu towarami, czego beneficjentem będzie też przewoźnik :)))))
    to tak po krótce.
    O RSI nie rozmawialiśmy :))))
    pozdr.
  • Re: Krótki :)) Autor: ~black944 [31.61.161.*]
    Uu, to słabo, bo dla Cargo znaczenie ma tylko RSI. Cała reszta to tylko przykrywka...
[x]
PKPCARGO 3,24% 15,30 2026-05-20 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.