Do premiery może dojść do ~9800, dzień dwa przed premierą często są większe wzrosty i tydzień po premierze może być z 11500. Zobaczymy jak się to ja sprzedaż przełoży
Kluczowe będzie utrzymanie ocen powyżej 80%. Jeśli się uda, to moim zdaniem w rok od premiery spokojnie sprzeda się ponad 100k kopii. Do tego w tym roku zacznie w wynikach być widoczna bardziej prowizyjna forma umów na porty gier. Rok do roku powinno to wyglądać imponująco.
Załóżmy że w pierwszym miesiącu po premierze sprzedamy 50k. to już nam powinno mcap wykręcić do poziomu 35mln. w maju obecny kurs x4 moim skromnym zdaniem. Oczywiście warunek konieczny to pozytywne recenzje. Jak na taką niszę to filimk na kanale IGN zyskuje popularność.
Skoro taki pewny jesteś to mam nadzieję że już w ropę grubo załadowany jesteś ? 15 PLN na akcji to 17 mln kapitalizacji. Przy sprzedaży 100k w rok wiadomo że ten pułap przebijemy.
Człowieku i kto te akcje od Ciebie kupi po 15zł? Sam mam tu pakiet, ale mimo że spółka zarobi 2-3mil na czysto, timing wydawniczy jest fatalny. Bliski wschód to niestety temat na następne miesiące. Będzie trzeba przekisić jakoś ten okres niestety.
przy zysku 2-3mln dla spółki to cap 50-75mln wychodzi dla c/z=25. Masz racje za 15pln nikt wtedy akcji nie kupi.... Wolę pozostać przy moich nieco skromniejszych założeniach.