• Pokrętnego sposobu naprawy Spółki żaden obywatel nie przyjmie Autor: ~Akcjonariusz [37.47.183.*]
    Bardzo pokrętnie władze Spółki i rządu podchodzą do jej naprawy. A zatem akcjonariusze, pracownicy i związki zawodowe, absolutnie nie dostrzegą w tym zadnej dobrej roboty i działania w dobrej wierze obecnego rządu. Utożsamią to z chęcią zaspokojenia BOGATYCH BANKÓW kosztem akcjonariuszy i pracowników. Taka będzie rzeczywistość.
    Ta opcja polityczna polegnie na tym w najbliższych wyborach do parlamentu. Wszyscy wyborcy będą ten rząd oceniać wyłącznie przez pryzmat ceny akcji PKP CARGO S.A., bo to zwykły obywatel rozumie, a inne obszary są mu całkowicie obce, więc je odrzuci w tłumaczeniach. Poza tym, PiS będzie podnosił kwestie ceny akcji tej Spółki za jego rządu versus obecnej, bo tym trafi celnie do wyborców. Kaczyński powie: Za naszego rządu cena akcji była dwukrotnie wyższa, nie zwolniśmy żadnego pracownika, Spółka normalnie funkcjonowała i przewozy były na wyższym poziomie, kapitał zakładowy był 50 razy wyższy !!! Taki przekaz zrozumie każdy Kowalski, Nowakowa i Goździkowa!
  • Re: Pokrętnego sposobu naprawy Spółki żaden obywatel nie przyjmie Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    A gdzie tu jest kręcenie ... wszystko dzieje się dokładnie tak jak komunikowała to spółka już wiele miesięcy temu :)))))
    zacytuję klasyka : "nie myl spekulacji z fundamentami" :))))
  • To prawda, za długo kombinowali i przekombinowali. PiS się już cieszy. Autor: analizy [87.207.246.*]
    Krótki, nie patrzysz na to oczami zwykłych wyborców, a to błąd. A jest ich 99,99%, którzy nie znają się na takich zawiłościach, ale wiedzą co to cena akcji, cena prądu, cena chleba, cena benzyny.

Rząd za długo prowadzi tę naprawę i już nie zdąży przed wyborami. Mam niesmak, bo wierzyłem, że sprawnie to zrobią. Pomyliłem się, cóż bywa. Od znajomych Królika z PiS wiem nieformalnie, że już w tzw. zespole "ekspertów PiS" przygotowują od tej strony atak w kampanii wyborczej na Tuska, poprzez tworzenie macierzy sprawy PKP CARGO S.A.: PO - PiS - PKP CARGO S.A. A zamierzają wykorzystać tu dla wzmocnienia nieudacznictwa i niemieckości Tuska i całej PO - jak to pisowcy określają - poglądu Tuska na sprawę spółki PLL LOT S.A., a jak to zrobił PiS. A jest tego bardzo sporo, choćby w tej publikacji:

https://wpolityce.pl/polityka/483843-co-donald-tusk-mowil-o-lot-internet-przypomina-wideo

• Re: To prawda, za długo kombinowali i przekombinowali. PiS się już ciesz Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    i właśnie to jest najlepsze, że wszyscy patrzą oczami wyborców :))))
    i fakt - nie patrzę tak jak oni :)))))
  • Re: To prawda, za długo kombinowali i przekombinowali. PiS się już ciesz Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    i chyba przeceniasz wpływ "polskich polityków" na działalność takich dużych strategicznych spółek :)))
    coś mi mówi że ktoś wyżej podejmuje decyzje :))))
  • Re: To prawda, za długo kombinowali i przekombinowali. PiS się już ciesz Autor: ~jony [193.28.84.*]
    pewnie sam Trump
  • Re: To prawda, za długo kombinowali i przekombinowali. PiS się już ciesz Autor: ~Gość [141.0.13.*]
    Niestety wyborcy uwierzą w bajki, że polska kolej się rozwija
[x]
PKPCARGO 5,15% 15,30 2026-05-11 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.