Zgadza się...
Choć z reguły nie ingeruje w cudze wypowiedzi, ale ten płacz faktycznie denerwuje. Po coś tu przyszliście, więc albo jedziemy razem, albo sprzedać i po sprawie. Raz a dobrze, a nie cykać po pare akcji i zwalać kurs po kilka % dziennie. Logiczne jest, że przez takie działanie buduje sie podaż i zwiększa się ilośc papiera po prawej stronie. Nic nie daje wywalenie 100 szt papiera jego posiadaczowi (bo żadna to kwota i zarobek), ale za to strasznie psuje wizerunek spółki. Nie dziwne, że nikt nie inetresuje się spółka, mimo jej dobrych fundamentów.
Wykres MOJa nie wyglada ciekawie, kurs przebił dolne ograniczenie zawężającego się kanału. Mozna by rzec, że jestesmy w czarnej dupie, ale są pewne sygnały pozytywne.
U dołu wykresy jest wskaźnik Stochastyczny. Jak narazie sie sprawdzał. Jeżeli porówna się poprzednie zwyżki, następowały one dokładnie w takim samym momencie w jakim jesteśmy obecnie :)
Miejsca godne uwagi zaznaczone czerwonymi elipsami :)
maniek a ja miałem cię za fajnego gościa. Dla jasności też jestem leszczem tylko nie marudzącym, jak coś mi się w spółce nie podoba to po prostu sprzedaje.
pozdr.
to nie leszcze, kurs jest po prostu ustawiany wg grupy trzymajacych wadze tak ma byc i tyle w tym wzgledzie , swiadcza o tym wlasnie obroty ,choc brak popytu przeraza.to oczywiscie tylko moja opinia.
~xn ; nie miałem zamiaru Ciebie obrazić . DLA jasności ja też jestem drobnica i dobrze że sam to samo napisałeś o sobie . Wiesz nie lubię jak ktoś ubliża drobnym samemu będąc płotką ale lansuje się jak rekin giełdowy .
nie sprzedasz nawet 10 tys akcji tego śmiecia, bo poprostu nie ma chętnych na to coś.
Ja mogę kupić akcje moj za 1Złoty, bo tyle są dla mnie warte. Wszyscy co mają akcje tej spółki, są już na stracie. Na NewConnect spółki mają większe obroty jak ten śmieć. Utworzyło się kółko wzajemnego pocieszania i piszą sobie, ile by chcieli, aby akcje te kosztowały. Już niedługo poniżej 3-ech Złotych i wypad na fixing.
Na Polnej podczas rajdu z 8 do 140 była korekta około kursu 30zł. Przed dalszym ruchem sternicy musieli zabrać papier drobnicy żeby później nie przeszkadzała we wzrostach. A jakie komentarze na forach były! Pracownicy pisali jak to się źle w firmie dzieje. Rozżaleni gracze pisali że wychodzą po mału bo nikt nie odbiera.
Czasami po prostu trzeba poczekać na zrealizowanie się planu.
Technicznie ważne poziomy to 7.50 i 12
Fundamentalnie 8.65 i 12
Im szybciej sprzedadzą ci co liczyli na szybkie wzrosty tym szybciej zrealizuje się plan tych co liczą na duże wzrosty. To nie paradoks to samo życie.
he he, Polna to Polna, a Moj to śmieć. Dwie różne spółki. Pisanie, czy porównywanie tych spółek nie ma sensu. Moj to gniot i nic tego nie zmieni. Posiadając 10 tys akcji Moja stajesz się zakładnikiem tej spółki i czekasz 2-3 miesiące na wybicie, aby sprzedać z jak najmniejszą stratą.
tak, sprzedałem akcje tego śmiecia, pewno tobie po 4.20. i kupiłem w ubiegłym tygodniu Urlopy, na których jestem już 30% do przodu. Maniuś, wiem, że ci ciężko, ale to jest moj, tu nie zarobisz.
Ciesze się że zagląda na ten wątek tak sprytny i nieomylny inwestor , cóż za przebiegłość i znajomość tajników GPW !!! Dziwie się tylko że skoro jesteś tak zarobiony to udzielasz się jeszcze na tym forum . A co do MOJ-a ; ta spółka jeszcze da zarobić i nie musisz się wysilać na współczucie dla mnie . Podobny temat małych obrotów przerabiałem na EUROFAKTORZE i jakoś udało mi się zarobić , tutaj będzie podobnie .
spojrz na wykres, to zobaczycz. Jednodniowe wybicie i spadek przez kolejne długie tygodnie. Takie zachowanie zniechęca do kupna takich spółek. Gdyby nie spekóła w lipcu, to Moj dalej kręciłby się w okolicah 2-och Złociszy. A dlaczego zerkam na tę spółkę? Bo sprzedałem jakiś czas temu i sprawdzam, czy dobrze zrobiłem. Sprzedałem po 4.20 i wiem, że gdyby miało się coś tu wydarzyć, to spokojnie odkupię te akcje po niższej cenie. Narazie z powodzeniem zarabiam na innych spółkach, gdy tutaj kursik ciągle spada. A co do Ciebie, Maniuś, podejrzewam, że jesteś trochę w plecy na tych akcjach, a masz ich sporo i nie możesz ich sprzedać, bo tutaj 5 tys akcji zwala kurs przynajmniej o 5%, więc strata niesamowita. Jestem czasami złośliwy, ale życzę wytrwałości i zarobku.
czarny to pewnie taki typ inwestora że co nie kupi to zarobi, a jak sprzeda to od razu leci na pysk ;) - normalnie jasnowidz.
prawda jest taka jak napisał gorol - zarobią tylko cierpliwi
tak, tylko, że narazie wszyscy posiadacze tych akcji jadą na minusie. Ci co kupili poniżej 3-ech Złotych już tych akcji nie mają. Pocieszajcię się dalej. Inni będą zarabiać, a wy tutaj
tylko siebie pocieszać nawzajem. Co do Gorola, chłop ma rację odnośnie spółki, ale kurs akcji to już inna bajka.
Owszem masz racje , posiadam te akcje i jestem trochę w plecy ale nie dużo { co , za ile i po ile nie pisze bo to nie wypada a poza tym anonimowo można pisać co się chce } .Co do spekóły to grom spółek nigdy by nie wystartowała gdyby nie spekóła ale i ona pewnie jeszcze nie raz tu zajrzy .Tak jak piszesz tutaj minimalną ilością akcji można strasznie bujać kursem i przyjdzie czas na MOJ .ale tak szczerze nie posiadam tego papieru bo licze tylko na spekółe . Moim zdaniem to dobra spółka która zapewne wykaże się dobrym raportem za 3 kwartał i tutaj głównie widzę szanse na zwyżkę kursu .W każdym bądź razie uważam że nie jest to śmieciowy papier . Mało znam się na tych wszystkich technicznych zagraniach na spółkach , zresztą nigdy nie miałem wielkich ambicji ich poznać ale wydaje mi się że powoli ktoś bierze te akcje które można wciągnąć i pilnuje aby kurs nie spadał mocno w dół .
jak zapewne zauważyłeś, dzisiaj na kursy akcji ma wpływ co innego, niż to, czy spółka zarabia, czy przynosi straty. Według logiki, akcje Moja już dawno powinny kosztować 7 lub więcej Złotych., Ale giełda to jeden wielki przekręt, gdzie bankruci rosną, a dobre spółki tracą, lub stoją w miejscu. Spółki typu Moj dadzą zarobić w hossie, a teraz to jest tylko gra kombinatorów z grubą kasą. Ja już się wyleczyłem z tego typu haseł "fundamenty", 'zysk za XQ"
Zobacz na Skotana, czy Izolację, oraz raporty tych spółek za 1-wsze półrocze.
Moj przy nich powinien kosztować 40 Złotych.
Czyli jednak uważasz że spółka jest nie doceniona , to dobrze że w tym temacie się zgadzamy. Różnimy się tylko tym że Ty nie widzisz szans na wybicie a ja takie szanse widze. Szkoda dalej rozkminać tematu czy będzie po 1 , 3 , 5 , 7 lub 12zł. Czas pokaże !! I niech tak już zostanie . Szkoden goden na ten tematen !