Józek to prawdziwy inwestor z krwi i kości zapewne nie słyszał o zasadzie naczyń połączonych i że jest globalizacja rynku. USA pierdnie a GPW myśli, że to tornado xD
Ja jednak spadam. Boję się weekendu. Jeszcze zdąże odkupić w następnym tygodniu jeśli pomarańczowy Joe nie zaatakuje. Proszę pamiętać że każdy konflikt zbrojny bardzo wpływa na giełdy. A to jest tylko moja decyzja nie każdy musi się zgadzać. Także narka.
Zanim wrócisz będzie już po wojnie,jak będzie to błyskawicznie,mocno i precyzyjnie i zacofany Iranek wywiesi białą flagę.To nie wojna pozycyjna gdzie ruski drepcze w miejscu ponad 4 lataa jeszcze dodam że Ukraina w minionym tygodniu odebrala teren ,który ruski zdobył w grudniu i styczniu.
Nigdy nielekceważ przeciwnika, bo możesz się bardzo zdziwić. Są u siebie to raz, ukształtowanie terenu dwa, mini łodzie podwodne, które mogą namieszać na morzu, trzy 30 tys dronów (nie przesłyszałeś się) jak nie więcej, także kilkanaście rojów uderzeniowych można zrobić, cztery pomoc talibów itd.
Tak,Putin uderzył ,dzień po zakończeniu Olimpiady,Pomarańczowy ma swoją i dla nikogo ,niezrozumiała wizję Świata.natomiast pamiętamy wymiane 2 lata temu Izrael/Iran dużo Iran nie zawojował,może w lądowym pojedynku 3/4tygod jak Irak ale ataku floty powietrznej jankesow nikt nie przetrwa
Kazar, ty myślisz że USA o tym wszystkim co ma Iran nie wiedzą...
Sądzisz ze idą tak na parę bo im się tych wydaje...
Oni doskonale to wszystko maja juz przygotowane i zapewne tak opracowane, że wielu może to zaskoczyć jak i kiedy to zrobią.
Kolejny marzyciel, Putinowi nie przeszkadza atakowanie Ukrainy podczas Olimpiady, to nie starożytna Grecja, gdzie zawieszali wojny, podczas tego wydarzenia.
Jeszcze raz powtarzam pomarańczy Joe nie patrzy na pokój z powodu olimpiady. Ale może się zdziwić z powodu choćby ilości dronów jakie posiadają. Tak jak ktoś napisał. Nie lekceważ przeciwnika. Oby do tego nie doszło ale ja wolę dmuchać na zimne. Nie bez powodu dziś nasz premier wręcz nakazał wyjazd polaków z iranu.
wojna w Iranie buduje strach, dla Polski to nie jest rynek, również w GAZIE mielibyśmy niewiele do powiedzenia. Aktualny ruch na kursie wynika z niskiego odczytu styczniowej koniunktury w budownictwie, luty też będzie kulał ze wzgl. na pogodę. Nadrobić można, ale czasu nie zmienisz, więc schładzamy. Czy to pretekst do korekty ostatniego swingu wzrostowego .. nie wiem, ale dlaczego nie ... w końcu zrobił +77%, czyli w zakresie poprzednich z 2025 [71-110%], potem następowały korekty [23-30%]. Osobiście wierzę, że to nie koniec jazdy, ale postraszyć mogą.