Jeżeli jest takie ssanie na kontenery to pytanie co wstrzymuje emisję i budowę kolejnej hali?
Tak na chłopaki rozum to powinna stać kolejka chętnych do inwestycji.
Miejmy nadzieję że już w blokach startowych czeka inwestor na emisję kierowaną..
Ps. Tym razem sytuacja jest zgoła odmienna i cały ten myk się powiedzie a kasa z niej zasili budżet spółki na zwiększenie mocy produkcyjnych..
Niespodzianka może być podmiot który obejmie emisję ..
Zastanawiam się dlaczego żaden podmiot nie widział potencjału w październiku zeszłego roku, już po tym jak otrzymali rekordowe zamówienie przez PHR.
Niby brak w tym logiki, ale z drugiej strony nie mamy pełnej wiedzy.
Jeżeli Zremb nie zarobi na zbrojeniach to kto?
Lubawa -)
Ps.czytaj o programie "szpej"
To się w palę nie mieści jakie pieniądze na to pójdą a projekt już klepniety przez MON
Tu robotę zrobią liczby dlatego wczoraj tak wywaliło protektora..
Swoją drogą ciekawe jak rozegrają ath?
11.64 jest do pokonania..
Muszą się do tego solidnie przygotować ..
Z marszu nie będzie to trwałe
Konsolidacja 11.5 wskazana..
Życzymy powodzenia zawiadowcy tego składu..
Zamówienia z setek weszły na miliony, miliony wejdą na dziesiątki milionów, zresztą już się jeden materializuje, jeszcze coś? A sentyment, przez dekadę pewniak
Też tak uważam..
To jest czas modernizacji zakładu i zwiększenia mocy produkcyjnych a nie czas odcinania kuponów..
Bo jak nie teraz to kiedy?
Hossa zbrojeniowa przed nami i każdy kwartał solidnie pracuje dla spółki...
No nie zupełnie..
A jak uważasz?
Ps.moga też odkupić gotowa albo inny mniejszy podmiot z branży..
W końcu jakoś tę kasę z emisji trza będzie zagospodarować...
W lata minimum, przy dobrych wiatrach.
W jednym czasie ruszać z pracami budowlanymi i w tym samym czasie zaczynać zakupy maszyn.
Systemy do cięcia, obróbki metalu i do spawania nie leżą na półkach.
Ich instalacja też wymaga czasu.
I musi być personel do obsługi.
Dlatego dziwi mnie fakt, skąd brak presji czasowej na rozbudowę.
Ja narazie to nie widać, żeby się zapychali.
Wchodzą nowe zamówienia z terminami realizacji na ten rok.
Więc ciężko powiedzieć , czy potrzebują realnie nowej hali, czy wystarczy np. odpalić trzecią zmianę, ewentualnie czterobrygadówka
Jak kasa jest to szybko idzie , prędzej może iść z budowa hali niż zatrudnienie
. Choć jak zyski przyjdą i oferta będzie kusząca to i oferenci się znajdą . Oferta zrembu zawsze na czasie jak to z tej reklamy. Kosior na pewno już wie co robić aby zwiększyć szeroko pojete moce produkcyjne
Oj tam oj tam przecież wiem , to tylko taka żartobliwa odnośnia . Średnia mi rośnie bo zacząłem podbierać pod górkę obecnie 1.86 mam czy ktoś chce wierzyć czy