• Pycha kroczy przed upadkiem Autor: ~Filozof [83.26.224.*]
    Nie mogą zrozumieć, że w sprawie nie chodzi o karę i na jaką kwotę i że oferta była tańsza o 400 mln zł. Chodzi o to, że nie przyznali się o nałożeniu na MRB kary administracyjnej. Gdyby nie zataili tej informacji, lecz ją pokazali w ofercie to Zamawiający mógłby rozważyć czy taka kara miała wpływ na rozstrzygnięcie przetargu. MRB można powiedzieć oszukał Zamawiającego, że nie był ukarany i w tym wypadku nie ważne jest jaka kara, za co, i na jaką kwotę. O wykluczeniu zdecydowało to, że MRB zataił informację o karze a nie że był ukarany. Niezrozumiałe jest stanowisko MRB, że gdy chodzi o dużą wartość kontraktu to zatajenie informacji jest bez znaczenia a gdyby chodziło o mniejszy kontrakt to zatajenie faktu o ukaraniu byłoby oszustwem.
  • Re: Pycha kroczy przed upadkiem Autor: ~Qqwe [91.94.103.*]
    Zataił informacje o karze? Kara sie przedawniła po 3ech latach to jakie to zatajenie?
  • Re: Pycha kroczy przed upadkiem Autor: ~Zainteresowany [78.11.10.*]
    Przecież kara w momencie rozstrzygania była przedawniona tylko.w momencie składania jeszcze nie
  • Re: Pycha kroczy przed upadkiem Autor: ~dr [83.8.241.*]
    Filozof ....nie filozuj ......))) a może to był błąd ludzki a może myśleli że przedawnione kto to wie . Budimex ma wyrok za zmowę cenową i jak dla mnie to jest skandal że oni skarżą Mirbud i chwytają się w zasadzie literówki bo tak to można nazwać .
  • Re: Pycha kroczy przed upadkiem Autor: ~Mecenas [91.150.198.*]
    Niestety jeśli chodzi o dużą kasę to nie ma litości i zasad.. Tym. bardziej jeśli to jest konkurencja która ma w swoim składzie najlepszych prawnikowi, a oni mają właśnie za zadanie wychwytywać takie "Pierdołki" by było na ich korzyść.
  • Re: Pycha kroczy przed upadkiem Autor: ~dr [83.8.241.*]
    Wiem wiem ale zrobił się delikatny smrodek już widziałem pare przedruków w kontekście ,,biją naszych" i jest pytanie czy następni z oceniających tą sprawę będą chcieli się przyłożyć do ,, narażenia podatników " na stratę 400 baniek i wyeliminowania polskiej firmy na rzecz wiadomo ........szkoda że leci info na 450 baniek ale wzrost jest pod odwołanie.
[x]
MIRBUD 1,62% 11,30 2026-03-25 16:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.