Przy konflikcie wszystkie akcje poleca. Tutaj pierwsze skrzypce gra Zagranica. Zobaczcie na obroty na Orlenie w dniu 16.02 - w USA było święto, giełdy zamknięte. Obroty u Nas mizerne. Pamiętajcie ogon macha psem. Przy konflikcie tak dużym jak w Iranie wall street spadnie z 20%, a nasz banan z 40%. Pociągną go w dół oczywiście największe spółki - Orlen, kghm, banki. Ogólnie to poleci na łeb na szyję cała dwudziestka największych spółek. Jedni będą się cieszyć bo to korekta i można znowu zarobić a, inni będą odrabiać straty. Pamiętajcie jak spada 50%, to musi odrobić 100% żeby wyjść na "0". Czekamy na rozwój wydarzeń.
Tak sugerują media. Ja uważam że jak ma konflikt wybuchnąć to USA muszą mieć w pobliżu Iranu niespotykana siłę rażenia bo Iran to nie Wenezuela i tam tak łatwo nie będzie. Cały region Bliskiego Wschodu będzie sparaliżowany. Zapewne po IO.
Nastraszyłeś ich
A może irosnie a może spadnie
Kto to wie
Jak na razie orlen obronił poziom 90 zł i trzyma się 109 zł.
Pożyjemy zobaczymy
Ja na razie odszedłem od stołu
Za mocno buja i nie ma pędu do góry
Może pójdzie do góry
W razie czego będę obserwował
Ale na razie dziękuję za dużo jest już górek
Kghm już tylko w dol
Ja liczyłem że 120pln osiągnie do końca lutego. Tak myślałem w grudniu 2025.wiasoko że jest 100% wyżej niż w 2024 ale to i tak mało porównując do kghm, taurona l. Branży surowców-energetycznej. Może być różnie. Palce na klawiszach.