I ci kłamią, i ci kłamią. Jakby pis był u władzy to by dali swoim, a KO nawoływałaby do wspierania prywaciarzy.
Ważne jest, że Niewiadów jest zauważany i się o nim mówi
Wszystko wszystkim, ale niech mnie ktoś przekona, że spółka Polska Amunicja jest w stanie postawić fabrykę amunicji, zdobyć wszystkie niezbędne pozwolenia i certyfikaty i wyprodukować do 2030 kilkaset tysiecy pocisków - jakim cudem
Najlepsze jest to, że wg doniesień medialnych oni nie mają nawet koncesji na produkcję amunicji :)
Myk jest taki, że Polska Amunicja połowicznie należy do WB, a WB pod koniec roku już może mieć jakieś tam zdolności. Tylko z tego co wiem, oni chcą produkować amunicję w WB IM gdzie mają 100% udziałów, a nie w Polskiej Amunicji, gdzie mają tylko 50%. I skoro mają zdolności, to na co bym im było potrzebne 8mld. Ogólnie naciągane to wszystko.
No przeciez to jasne po co. Mamy feudalne panstwo i PA jest po to zeby wasal mial jak legalnie odpalac panu dziesiecine. W GN mieli Skrzypczaka jako jakis słaby konektor. Z panstwem nie wypaliło to zrobili pivot na Northrop USA. zobaczymy kto ma wiekszy.. lewar
Właśnie z państwem to się obawiam bo o wszystkich gadają w rządzie tylko nie o niewiadowie. Pisałem już gdzieś że dziś był pokaz na poligonie z Tuskiem i kamyszem i Kamysz gadal o firmie produkującej miny ale z Bydgoszczy i że trzykrotnie zwiększyła produkcję. Cały czas słyszę tylko a to pgz a to mesko a to Bydgoszcz czy Skarżysko Kamienna a o niewiadowie nic. Obym się mylił bo mam prawie 6 tys akcji.
Polska Amunicja SA dostanie 2 mld €, kupi amunicję u Niemca i kasa będzie wydana tam gdzie trzeba a fabryki nie będą musieli budować. Przy okazji rudy będzie miał lewą kasę na kampanię wyborczą.
„- Są dwie prywatne firmy, które mają dzisiaj zdolność albo mogą szybko uzyskać zdolność produkcji amunicji artyleryjskiej. Tymi firmami są: WB Electronic, która jest właścicielem większościowym polskiej amunicji i Niewiadów. Chciałbym, żeby państwo wspierało obie te firmy.”
Będziecie się modlić żeby w 2027 kupic po tyle co dziś
Mercator był kiedyś po 18-25 zł i szybko doszedł do ponad 700 zl