playway wyprowadza w ten sposób pieniądze ze spolki, sprzedaja swoim w abb, potem ci pchaja te akcje w rynek. Niestety moga to pchac w strone 1.7pln, wszystko powyzej to ich zysk.
KNF powinien nadzorować takie tranzakcje, skoro tylko 2 dni mieli na sprzedaż. Przede wszystkim powinni sprawdzić czy kupujący nie jest powiązany z PLW
Ciekawi mnie tez, ze playway sprzedal 1.5% (z wszystkich akcji nie z tych co mial) w ciągu ostatnich 2 tyg, zeby zaniżać cene tuż przed wystawieniem akcji na ABB
Prawda jest taka, że nic się nie zmienia a firma musi obronić się wynikami, robić i sprzedawać i na tym zarabiać. Śmieszy mnie to, że na podstawie ceny akcji jest warta 5 mln przy 5 mln przychodów ze sprzedaży, udziałach w spółkach córkach i planowanych premierach, w tym za tydzień demo Wild West. Uważam, że to zrzucanie kajdanów i teraz będzie tylko lepiej i liczę, że kupił ktoś z podmiotów współpracujących typu Toplitz czy Phenomen a nie jakiś wiceprezes plw.
Nic sie nie zmieniło, ale przez to ze akcjonariusz posiadający 40% akcji ma 80% zysku na start, to moze walić akcjami w rynek. 5 mln to nie jest wycena, tylko chory dyskont, z tego powodu że sprzedaz trwała 1.5 dnia. W 1.5 dnia to nawet niektórzy inwestorzy nie wyciągną hajsu z aktywów. To bylo wszystko ustawione przez playway
bo zarobi wyżej, a na 1.7 odda po cenie zakupu w najgorszym wypadku, chodzi o szybkie odzyskanie gotowki i potem to samo na innej spolce. Na ecc bylo abb po 20gr i tam zeszli. Kurs jest teraz przyklejony do tej ceny i ani drgnie. A oglaszali abb w okolicy 40gr.
Przy takim obrocie to nic nie zarobi. Zapominasz tez ze w tym roku będą 3 premiery gier, które będą miały wpływ na kurs niezależnie od tego czy gosc od abb bedzie sprzedawał czy nie
Maly obrot to latwo ubic na 1.7. A ze beda trzy premiery to fajnie, moze bedzie popyt na te akcje i sie ten podmiot szybciej wysypie. Czy nic nie zarobi? Policz sobie dzisiejszy skromny nawet obrot razy dyskonto. Na razie to nie zarobi akcjonariat, bo nas zaleje podaz akcji
Narazie to gosc od abb pewnie nawet jeszcze nie dostał akcji i to co widzisz to jest sprzedaz przez aktualnych akcjonariuszy. No jak jest maly obrót i łatwo ubije do 1.7 to co zarobi? Skoro nie wyjdzie nawet z większością akcji po 1.7? Sam sobie przeczysz
Wystawi milion akcji na S, no weź przestań. Na kupnie zawsze było skromnie, rzeczywiście takiej ceny jeszcze nie było i moje 4,2 jeszcze wczoraj to była ładna średnia, a dziś jest średni średnia ale skoro mam akcje od początku to mi się nie spieszy. Szkoda tych co muszą sprzedać z przyczyn różnych ale strata jest dopiero w momencie sprzedaży a ja nie sprzedaję. Wolałbym w bilansie, żeby na zielono było +36% ale jest na minusie. Liczę, że kupił Toplitz albo Phenomen, bo na którejś z wcześniej sprzedanych spółek Phenomen się pojawił a resztę pokaże czas, jak spadnie do 2 to też nie będę płakał. Miliona nie wciągnę ale z Investem się podzielimy 50/50.
Chwilowe odbicie, trochę podbiją i znów upychanie akcji, docelowo kurs zjedzie +- 10% od ceny w ABB. Wystarczy prześledzić wcześniejsze playwayowe spółki. Tak to niestety wygląda.
wszytko jest mozliwe ja np siedze juz tutak ze 2 lata ze srednia 6,5 zl wystawilem akcje po 67 zl i nie zamierzam ich ruszac ale inni moga sprzedawac szczegonie ci z ABB oni maja po 1,7 jhak sprzedadza po 1 zl to strata tylko 30% ja mam juz z 70 % wiec jak najbardziej moze byc 1 zl na akcji