A ja sądzę, ze w ogóle nie podwyższą i wasze błagalne wpisy na tym forum tego nie zmienią. GY nigdzie się nie spieszy, wcale nie potrzebuje tych akcji - bo i bez nich ma kontrolę nad spółką. Wezwanie ogłosił, bo musiał. Wezwanie się skończy - kurs mocno spadnie, a kto nie odda teraz, to zostanie z akcjami na niewiadomo ile.
tak właśnie będzie - kurs spadnie i bardzo dużo kasy stracić możecie - musicie odpowiedzieć na wezwanie albo najlepiej teraz sprzedawać póki cena jest lepsza/
mochoo właśnie sprzedałem -ja też.................dzięki bardzo takich doradców nam trzeba, a nie myślałeś czasami nad pracą dla goodyear tam potrzebują takich fachowców. jeszcze raz bardzo bardzo bardzo dzięki
i bardzo dobrze zrobiłeś...w przyszłym roku odkupisz za podobna, a może nawet trochę niższą cenę....waldi kolejny raz podajesz nieprawdziwe informacje....myślisz, że ktoś się jeszcze nabierze na twoje tragiczne jęki?...a zapomniałem....ty lubisz mieć (sorry miedź wg ciebie)...
Jeśli goodyear nie wezwie po wyższej cenie ten papier w przyszłym roku będzie notowany i tak w okolicach 100 zł.
Mówią że kryzys, kryzys - jaki kryzys samocchodów przybywa w zastraszającym tempie.
80% rynku oponiarskiego - są to opony do samochodów używanych i przytocze słowa jednego z analityków rynku - Ten segment kryzys nie dotyczy............i ma rację przeciż na sanie się nie przerzucimy
Dzisiaj widać wielu chętnych do sprzedaży akcji. Podaż coraz bardziej widoczna pomimo że walory te sa niedowartościowane. Dlaczego fundusze nie ciagną kursu do góry???
ja tam widzę dobieranie a nie wywalanie. Wszystko ładnie idzie po cenie sprzedaży a nie kupna.
Ale tego drugiego dlaczego fundusze nie ciągną kursu do góry nie rozumiałam i nadal nie rozumiem, a 3 miesiące znów będzie wielkie zdziwienie jak dostaniemy średnią cenę z 3 ostatnich miesięcy.
Napewno jest jakaś umowa bo głupi ludzie tam nie pracują.
Chyba PZU ma wysokie zadania co do ceny akcji Debicy skoro wlasciciel nie podwyzsza (i chyba juz nie podwyzszy) ceny wezwania. Ale z drugiej strony dla czego PZU tak pozwolilo zeszmacic kurs przez te 18 miesiecy?????????????
Pzu domaga się 120 zł za papier i to jest godziwa wycena takiej firmy jak dębica............................a goodyear leci w kulki i wezwał po najniższej jakiej mógł czyli 60 zł, widać że co niektórzy traca cierpliwość i sprzedają, jedno jest pewne po takiej cenie to nigdy nie przejmął dębicy na własność - no ale można ich zrozumieć po co od razu wzywać po 120 jak może jakieś jelenie oddadza taniej, jak nie po 60 to może po 80 /
Do Waldi.
Waldi jesli za tydzien jak pisales nie bedzie super info od goodyera to cie pozwe do sadu.
Ty jakis szef goodyera jestes czy co ze takie informacje masz?
Nic nie zrobisz bo sądy są nasze a ustawy są wasze pod publikę mamy wewnętrzne zarządzenia które mają większą moc prawną niż ustawy.
Tobie można wcisnąć ,że państwo jest policyjne,ze niema afery hazardowej, mi nie.
Przez Twój głos ktoś może kraść a przez mój nie, bo ja wiem ,że jak ja nie mogę ukraść to nie dam nikomu a Ty dasz bo jesteś chwiejny bo nie wyniosłeś tego z domu nikt Cię tego nie nauczył, ale to nie jest Twoja wina tylko rodziców.
Ucz teraz swoje dzieci żeby w życiu nie błądzili, ale jak jak Ciebie tego nie nauczono.
i jeszcze jedno Waldi zastanow sie co tu piszesz, nie naganiaj na zakup, bo to ze masz papiera to se trzymaj a innych nie naciagaj bo na debicy mozna bedzie tez wiele stracic jesli sie okaze ze nie podwyzsza wezwania. A ten scenariusz jest rownie prawdopodoibny
Nikt nie jest głupi zgodnie z rynkiem 120 zł należny się dopiero w kwietniu przyszłego roku za akcje Dębicy a nie teraz . w Biznesie liczy się każda godzina i dzień ,jeśli tego nie będziesz przestrzegał to zginiesz .
Jeszcze Ci tylko mogę napisać,że teraz już przyszedł czas na małe i średnie spółki, wczoraj był ostatni dzień kiedy spadały ,bo można było za nie kupić akcje PGE, teraz będzie szok na małych i średnich spółkach a właściwie dopiero po przydziale akcji 2 listopada.
Będzie bardzo duża gotówka uwolniona na rynku i małe i średnie spółki będą szły w górę przez cały listopad w zawrotnym tempie.
Powinien miec taka cene (80PLN) Ad ale ktos tam jednak sypie po te okolo 62,50 PLN.
Trzeba czekac cierpliwie. Inne papiery daly od dolka juz po 200% PKO S.A, BRE, GETIN itd.
Koszt produkcji w firmie dębica jest 4 - krotnie niższy niż w fabrykach na zachodzie - euro 4.2o-4.5o czyli wymażone warunki dla exporterów...................firma w dużo lepszej kondycji finansowej niż przejmowany jej konkurent stomil - olsztyn za 1,3 mld zł w poprzednich latach - co ten goodyear ma nas za idiotów.
Detroit 28.10.2009r.............Zysk netto producenta ogumienia Goodyear Tire&Rubber wzrósł ponad dwukrotnie w 3 kwartale 09* do +72 mln $.................restrukturyzacja przynosi efekty/ - ale by im ta nasza dębica pasowała w całości.
Widać ,ze coś się dzieje na Dębicy od rana taki ruch w obrotach,ktoś coś już wie,może być to już finał w tym wezwaniu oby nie zapeszyć.Inne spółki spadają a tu jest pieniądz pewny.
Zaskoczyła minie dzisiaj wypowiedz Kwaśniewskiego czy ciemny lud to kupi co teraz się dzieje w polityce a kiedyś sama wciskał kit i co ważne bardzo dużo ludzi kupiło i nabrało się,z czego się później sam śmiał jak popił. Jaka zmiana nastąpiła w jego życiu.
Tak samo będzie na Dębicy jak ktoś nie da się zwieść i nie kupi ciemnoty co nie którzy tu sieją to dobrze zarobi w innym wypadku będzie biedny.
Waldi - post z ubiegłego tygodnia - cyt: "Jeszcze w tym tygodniu może być podwyższona cena wezwania, finał będzie bardzo szybki."
Waldi chyba jednak zapeszylesz nie widac konca ani szybkiego finalu !!!!!!!!!!
szybko czy nie jedno jest pewne. bedzie kolejne wezwanie gdyz na to nikt lub prawie nikt nie odpowie. a juz napewno nie pzu i jeden zapakowany pod 5% fund. pytanie brzmi tylko kiedy i na ile bedzie kolejne. dzis ktos ewidentnie sie spieszyl i rzucil troche . jaosobiscie dobralem i czekam na wyzsze wezwanie. pozdrawiam