• Fuzja Autor: ~zet [178.43.244.*]
    A może połączenie z Wikana
  • Re: Fuzja Autor: ~Patryczakherkules [31.0.71.*]
    Wydaje mi się , że nie. Dużo akcjonariusze będą chcieli zrealizować premie na giełdzie , a największy przyrost wartości będzie przy wyprostowaniu spraw Herkulesa. Łączenie z drugim podmiotem nie pozwoli szybko osiągnąć przyrostu, z którego są się sfinansować inne projekty ( nie trzeba pozbywać się pakietu kontrolnego).
  • Re: Fuzja Autor: ~zet [178.43.244.*]
    Akcjonariusz większościowy jest ten sam w obu firmach
    Wykresy obu firm kończa 2 falę jako fala pędząca kończąca sie trójkątem.Natomiast Wikana ma większą akumulację podczas 2 fali a fala 1 nakreśla dużo większy potencjał 3 fali a kurs jest powyżej średniej 200 tygodniowej
    Powyżej 200 miesięcznej
    Przelicznik połączeniowy 0.7 akcji Wikana za akcję Herkulesa już na starcie przed hossą Wikany daje nam przełożenie na poziomie 5 zł za akcję Herkulesa
  • Re: Fuzja Autor: ~fido [5.173.31.*]
    Nie ma co gdybać! Trzeba czekać cierpliwie na komunikaty, a te już niebawem. 4 miesiące już rozważają opcje strategiczne, więc w następnych miesiącach powinni ten proces zakończyć
    No i z tarczy podatkowej Herkulesa skorzysta nowa Wikana która ma co odpisywać
    Wystarczył by na ten moment komunikat spółki że fuzja nie jest planowana . Resztę wykona wyobrażnia inwestorów.
  • Re: Fuzja Autor: ~xx [77.91.32.*]
    To zbyt wiele jak na ten marny zarząd.
    Ten zarząd doprowadził do układu i do ugody i przedewszystkim ten zarząd jest akceptowany przez głównego akcjonariusza właśnie za sprawczość
    A jeżeli zarząd wykonał swoją robotę ( ugoda i układ ) a do nowych zadań potrzebni są nowi ludzie to fuzja to spowoduje, wtedy nie będzie Herkulesa czyli zarządu też.Będzie zarząd nowej Wikany być może z nowymi ludzmi.
  • Re: Fuzja Autor: ~JERRY [37.30.10.*]
    Pytanie jest ile dostaną za rozpoczętą inwestycję pod tytułem Grand Opera w Krynicy Zdroju. Czuję że będzie fajna niespodzianka. Lokalizacja jest zacna.
  • Re: Fuzja Autor: ~stary [81.219.156.*]
    Macie dostęp do pełnego arkusza zleceń? Ile jest akcji do 1,50?
    63091
    63 tys
  • Re: Fuzja Autor: ~Ja [178.43.244.*]
    Na przykład strona ... Gragiełdowa.pl
  • Re: Fuzja Autor: ~Patryczakherkules [31.0.87.*]
    To jest argument . Nie myślałem o tym
    Vice prezes od dzwigów opuszcza HRS ,Zawisza pewnie też po połączeniu z Wikana, bo osoba tej rangi raczej nie zostanie vice prezesem Wikany
  • Re: Fuzja Autor: ~Geco [109.243.7.*]
    Nie widzisz że to idzie na 1 zł co gołym okiem widać więc o jakich połączeniach Ty piszesz jak tutaj nie ma pomysłu żadnego!
  • Re: Fuzja Autor: ~Lampeduza [37.31.22.*]
    Tuczku , przed dobrym raportem było 1,27 a ty marzysz o 1 zł ?
    Pantofelek hahahah
  • Re: Fuzja Autor: ~Geco [46.112.226.*]
    Synku wystarczy poczekać a zobaczysz że tak będzie. Jaki dobry raport? Papierowy zysk?
  • Re: Fuzja Autor: ~JERRY [154.236.173.*]
    Nie będzie żadne fuzji ani połączenia biznesu. HRS będzie znacząco większym podmiotem. Bez stresu.
  • Re: Fuzja Autor: ~karol [37.47.122.*]
    A Ty, Giecio, cierpisz chyba na jakąś obsesję, bo nic tylko warujesz i trollujesz tutaj.
  • Re: Fuzja Autor: ~Geco [46.112.226.*]
    Zysk papierowy i sami naganiacze! W poniedziałek poniżej 1.4 !
  • Re: Fuzja Autor: ~karol [37.47.88.*]
    Uspokój się, Gieciu. Masz całkowitą rację. Oczywiście, że to papierowe zyski. Nie musisz tego w kółko powtarzać. Każdy wie, ze ta spółka to bankrut, a nawet gorzej ale takie spółki też czasami rosną. Nie ma powodu, żeby się tym tak denerwować.
    Uspokój tych co naganiają na 3 , 5 zł !!! Ten śmieć spadnie poniżej 1 zł i Ty o tym dobrze wiesz! zagrywka była pod sypanie akcjami
  • Re: Fuzja Autor: ~karol [37.47.89.*]
    Nie histeryzuj, Guciu. Dałeś się wyleszczyć, to teraz miej pretensje tylko i wyłącznie do siebie. Trochę godności.
    Wyłuszczyć, ha ha :) Kawał roku synku. Tutaj masz wyłuszczanie od wielu lat … teraz grosze zobaczysz!
  • Re: Fuzja Autor: ~Edi27 [212.115.186.*]
    Tutaj dobry raport to chyba dopiero będzie. Nie wiem czy dobrze liczę ale sama ugoda ma wpływ około 64,9 milinów. Coś mi się wydaje że zabawa dopiero się zaczyna. Będzie bujało i to mocno. Jeśli źle myślę to poprawcie mnie. Pozdrawiam.
    Źle myślisz! Co za brednie o 64 mln!!!! Skąd Ty to masz ??
     Łączna kwota do wypłaty na rzecz Spółki Zależnej na podstawie ugody wyniesie 29,9 mln zł. Rozliczenie stron uwzględnia uznanie przez Spółkę Zależną kar umownych naliczonych przez PKP PLK w kwocie 11,7 mln zł. oraz rozliczenie należności niezaspokojonych podwykonawców Spółki Zależnej w kwocie 23,3 mln zł.
    Twoja interpretacja jest tak durna że aż nie chce się tego komentować ! uznali kary umowne a ten to zlicza do zysku. Szok
    Ja ciebie nie obrażam. Piszę o wpływie nie o zysku. Kara i zobowiązania cały czas ciążyły. Jeśli źle myślę to nie znaczy że musisz mnie atakować, Pozdrawiam
    Realnego zysku nie będzie żadnego a to oznacza że oni biznesu nie potrafią robić
  • Re: Fuzja Autor: ~JERRY [41.33.103.*]
    Gekon czy jak ci tam. Wyobraź sobie taką sytuację. Wziąłeś kredyt hipoteczny i ktoś Ci darował połowę do spłaty. Pytanie czy jesteś do przodu czy nie. Papierowe zyski mówisz. Żenada.
  • Re: Fuzja Autor: ~Geco [31.175.30.*]
    Chłopcze Jerry nie masz zielonego pojęcia o niczym! Pytam się kiedy ta spółka zarobiła realny pieniądz??? To tylko świadczy o jakości zarządzania bo to wręcz jest nieprawdopodobne jest aby w dobie budownictwa infrastrukturalnego wykazać się taką skalą umiejętności zarządczych
  • Re: Fuzja Autor: ~JERRY [37.31.12.*]
    Ebita. Tam się kryje to czego nie widzisz. Gekon jesteś ekonomicznym daltonistą.
  • Re: Fuzja Autor: ~Geco [31.175.42.*]
    Czytać po polsku nie potrafisz?! Pytam się o zyski. Normalna rzecz że podatki, amortyzację i odsetki od kredytów odlicza się! Amerykę synku odkryłeś:)
  • Re: Fuzja Autor: ~fido [5.173.24.*]
    W poniedziałek dokupię jak takie złe prognozy. Hahaha. Po 1.5 to dobra cena
[x]
HERKULES -3,83% 1,38 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.