Dnia 2026-02-18 o godz. 12:25 ~Krótki napisał(a): > a jakaś puenta? :))))) ===================================
Intuicja mi podpowiada, że jesteś o wiele bardziej bystrzejszy niż tutejszy Stary-N, więc nawet bez mojej podpowiedzi, bardzo szybko sam ją znajdziesz, a gdy jeszcze zwrócisz uwagę na wielkość dzisiejszego vol., to i też zrozumiesz dlaczego ta puenta taka jest . . . ps. mam nadzieję, że tym postem, znowu nie wywlekę Starego z budy . . .
Dnia 2026-02-16 o godz. 09:55 ~black944 napisał(a): > chętnych do brania z prawej coraz mniej z każdym dniem . . . > ps. > niby za półdarmo jest :))))))))))))))))
to może ja spuentuję bo Black to się chyba wstydzi czy co...
Spodziewam się spekulacyjnych ruchów w dół... są nimi zainteresowane krótkie pozycje, które otworzyły się w czasie jak z nor wyleźli naganiacze i jak tu ich zwą - trolle spadkowe :))) (negujące spółkę).
Kurs się wtedy skorygował i przeszliśmy do fazy oczekiwania na rozstrzygnięcie spraw układowych.
Spekulanci będą wykorzystywać chwilowe napięcia związane z krytycznymi momentami dla spółki (i to jest niekorzystne zjawisko dla finansów ale tylko krótkoterminowo).
W długim terminie duża większość z tych powyższych odnotuje straty ... a pewnie niejeden mógłby już tego typu historie poopowiadać ... czego tu nie zrobi :)))))))
Wszystkie zawirowania średnioterminowo to faza restrukturyzacji i najważniejsze pytanie : czy restrukturyzacja zadziała..
a pokazywać to będą wyniki i fundamentalne zmiany, których części już byliśmy świadkami.
Jest to duża spółka z ogromną bezwładnością więc tu trzeba cierpliwości.
- jeżeli tak to spółka będzie z sukcesem przechodziła proces dostosowywania się do aktualnych wymogów rynku.
Ja się temu wszystkiemu przyglądam z ciekawością i czekam na fundamentalną poprawę chyba że ktoś chce mieć non stop dodatnie stopy zwrotu tak jak Black odkopujący wątki sprzed paru lat ... to już odsyłam do Blacka który tu zadeklarował że będzie pomagał... ale jakoś w tej pomocy mało jest konkretów poza odczytywaniem RSI
i oznajmianiem info z arkusza :))))
Dnia 2026-02-19 o godz. 10:32 ~Krótki napisał(a): w tej pomocy mało jest konkretów poza odczytywaniem RSI > > i oznajmianiem info z arkusza :))))
===============================
bo ja się koncentruję na faktach i to na ich bazie podejmuję decyzje kupna lub zbycia akcji . . . ps. Ty jesteś potencjalnym inwestorem a ja jestem spekulantem . . .