• NFZ sponsorem głównym. Autor: ~NFZ [45.84.123.*]
    Faktycznie o tym nie pomyślałem. Te rekordowe marże są płacone z naszych składek????

Przecież można obniżyć cenę????
  • Re: NFZ sponsorem głównym. Autor: ~TomB [83.29.255.*]
    Obniżyć możesz też temperaturę szampana
  • Re: NFZ sponsorem głównym. Autor: ~Mikus [84.72.235.*]
    Dnia 2026-02-16 o godz. 04:41 ~NFZ napisał(a):
    > Faktycznie o tym nie pomyślałem. Te rekordowe marże są płacone z naszych składek????
    > >
    > > Przecież można obniżyć cenę????

Operacje laparoskopowe są tylko trochę tańsze, a efekty dla pacjenta są znacznie lepsze przy użycie da Vinci, więc i tak NFZ-etowi opłaca się płacić więcej.
    Równie dobrze możesz napisać, że lekarze mogą przecież mniej zarabiać, to też idzie z naszych składek...
  • Re: NFZ sponsorem głównym. Autor: ~Err [37.225.90.*]
    Ooo nagony spadkowe sie odezwaly, bedzie rosnac.
  • Re: NFZ sponsorem głównym. Autor: ~NFZ [146.70.20.*]
    Ja tylko sugeruje żebyście się zastanowili jak dlugo NFZ bedzie świadomie oplacal takie marze prywatnej firmy.

Jesli NFZ obniży wycenę pocedur robotycznych o 15 procent to nie zabije to tej dziedziny medycyny tylko w większości zmniejszy nadmierny zysk dystrybutora i tyle a co za tym idzie wycenę np o miliard w dół. Daje wam to tylko pod rozwagę
  • Re: NFZ sponsorem głównym. Autor: ~Seba [37.248.171.*]
    Widać że masz zerowe pojęcie o tym co się składa na koszty zabiegu chirurgii robotycznej, ponad połowa tu wynagrodzenie zespołu
  • Re: NFZ sponsorem głównym. Autor: ~NFZ [146.70.20.*]
    Mylisz sie
    Ale wracając do meritum koszty sprzety oraz jednorazowe stanowią olbrzymi odsetek kosztów całkowitych.

Dziwię sie ze NFZ mając te marże w raportach na to sie zgadza to publiczne pieniadze
[x]
SYNEKTIK 2,46% 282,80 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.