• raport za 4 kwartal Autor: ~marO [93.176.199.*]
    W poniedziałek raport za 4 kwartał 2025,
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~HiperBessaMCI [37.248.169.*]
    Jakie prognozy rok do roku? Przychody +40% zysk netto+20%
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~mar0 [93.176.199.*]
    Wg mnie dzięki efektom skali i synergii zysk będzie rósł szybciej od przychodów, Zysk + 40% , przychody + 30 %.
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~nyhy [5.173.28.*]
    Rosnąć to będzie, na spokojnie, stabilnie i do przodu.
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~HiperBessaMCI [37.248.212.*]
    To oznacza dywidendę a to będzie przełom.
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~Kurs [5.173.145.*]
    Chyba ostatnia szansa żeby sprzedać powyżej 8zlł. Coś czuję że po raporcie bardzo ostro w dół
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~Illusionman [5.185.185.*]
    Na jakiej podstawie piszesz, to co piszesz. Znasz już wyniki?
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~darekbabkier [37.30.43.*]
    Akcji tej spólki nie kupuje się pod wyniki. Będą dobre, ale raczej bez fajerwerków, które mogą podbić znacząco kurs. Spekulanci grajacy na krotko raczej się zawiodą i bedą sprzedawać. Dlatego ważne jest, czy stabilniejszy popyt bedzie bronil 8 zł. Jak nie obroni to kicha i kolejne czekanie z możliwoscią dokupienia na lokalnym dołku, jak sie w niego trafi. Najważniesze, czy mają oko na lolejne przejęcia, bo bez tego trudno będzie o wzrosty w pozycji przychody i zyski. Pozdr.
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~Illusionman [5.185.185.*]
    Tutaj pełna zgoda, ja akcję Klepsydry traktuję w tych niepewnych czasach jako długoterminową lokatę kapitału. Zwyczajnie zwiększam zaangażowanie, po malutku. Sama wizja biznesu jego budowania przez Zarząd mi odpowiada. A perspektywy przy kolejnych przejęciach będą tylko lepsze.
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~hmmm [5.173.30.*]
    Wyłapałem z raportu kilka informacji za pomocą AI - to nie porada!

1) 2025: 4 871 pochówków (+44% r/r), 9 210 kremacji (+4%), 621 transportów międzynarodowych (+1%), 311 miejsc cmentarnych (+16%)

2) Realny wzrost skali (przychody +17% raportowo; wolumeny usług rosną)

3) Po korekcie jednorazówki z 2024: mocna poprawa EBITDA i zysku

4) Wysoki udział kapitału własnego w finansowaniu (bezpieczny „fundament” pod akwizycje)

5) Po dniu bilansowym (styczeń 2026) dwie spółki spłaciły przedterminowo kredyty inwestycyjne (saldo na 31.12.2025: 270 862 zł i 1 022 248 zł) – optymalizacja gotówki

Na mogło być lepiej zasługuje:

1) płynność bieżąca: 12,08 / 5,15 ≈ 2,35 (w 2024 było wyżej: 16,31 / 5,68 ≈ 2,87)

2) Niższy zysk raportowany = efekt goodwill + brak jednorazówki z 2024

Operacyjnie 2025 jest lepszy niż 2024 (po normalizacji) - c obstawiacie jutro? Zielono, czerwono czy lecimy w prawo?

To nie porada tylko podsumowanie AI!
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~marcin [83.10.160.*]
    I co xD
    Wynik gorszy r/r. Jutro 5zł
    Nie wiem na jakiej podstawie tak sądzisz.
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~marcin [83.10.160.*]
    Na podstawie wyników, bo są tragiczne. A mocne wsparcie dopiero na 5zł
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~klaps [176.221.106.*]
    Jutro czerwono , mało kto czyta komentarze raczej sam ZYSK, ale jak wywalasz wywalasz po 5zł. to się ustawiam po 5,10 :)
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~Bigos [188.146.36.*]
    Zostaw też coś dla mnie :)
    Nie każdy umie czytać raporty, a już tym bardziej te mające 50 stron
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~Illusionman [89.151.23.*]
    Może raport i 50 stron, ale czytanie ze zrozumieniem i wyciąganie wniosków z tego co się czyta też ważne. Nie zawsze to co na pierwszy look jest piękne będzie takie jak zerkniemy za chwilę. Ja wolę przeczytać cały raport i na chłodno go ocenić. Spółka rozwija się dynamicznie, zwiększa skalę swojej działalności. Jako, że płynność niewielka, a chętnych do handlu niewielu może być jutro ciekawie. Ja jestem tu na długi czas także ewentualne zniżki kursu będą okazją na zakup akcji.
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~marO [93.176.199.*]
    Resort zupełnie inaczej wygląda po wyłączeniu zdarzeń jednorazowych. Dla mnie bardzo pozytywna informacja jest 4 krotny wzrost przychodów e-klepsydra.
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~HiperBessaMCI [37.248.166.*]
    Wystawiaj jutro za 5.10 chętnie wezmę
    Sam jesteś tragiczny...
    To dobre, ale "źle wyglądające wyniki"
    Patrz na EBITDA i zysk skorygowany
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~Illusionman [89.151.23.*]
    Moja rada, zresztą poparta tym co czytam w raporcie spółki. Przy porównywaniu zysku r/r ujęto zdarzenie jednorazowe na przeszło 4 mln, które miało miejsce w grudniu 2024 r, a niało charakter incydentalny i nie stanowiący elementu bieżącej działalności operacyjnej spółki. Ciężko jest porównywać jabłka do gruszek mimo, że to i to owoc. Ujmując tą jednorazówkę przychody r/r +28%, a EBITBA +45%, zysk netto +98%, także czytamy ze zrozumieniem.
    Chociaż jeden co czyta i myśli :)
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~HiperBessaMCI [37.248.166.*]
    Niech panikują jutro będzie okazją do dokupienia, nie ma co się kopać z koniem .
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~kle [46.205.198.*]
    Mówi się trudno. Miałem nadzieję że już przychody i zyski będą lepsze. Trzeba poczekać na 1 kwartał 2026, 15 maja wyniki.
    Teraz prawdopodobnie będzie mocny spadek ceny między - 20 %, a - 33%. Jeżeli tak się nie stanie to będę mocno zdziwiony, że jednak inwestorzy tutaj myślą o dalszej przyszłości, wzrost zasiłku + kolejne przejęcia, powinny dać w następnych kwartałach wzrost w przychodach i zysku
    Pozdrawiam
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~Hipermarket [37.248.211.*]
    Ci co sprzedawali w ostatnich sesjach chcą odkupić najtaniej jak się da. Podaż 2 milionów akcji zwolnionych z lockupow dała zjazd z 6.80 na 5.40 w połowie zeszłego roku , to jak teraz chcecie zobaczyć 5/6 to trochę tych akcji ktoś musi wywalić
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~hmmm [80.53.108.*]
    Przy tego typu raportach to raczej w panice max -12%, a później trend wzrostowy. Wchodząc w spółkę, która przejmuje biznesy to raczej normalnie, że trzymasz papiery 3-5 lat. Wyniki generalnie są dobre, wzrosty przedazy, marzy, itp.
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~Romulus [46.134.101.*]
    Na 4 złotych się zatrzyma czy czekać?
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~Psycholog [46.205.194.*]
    Te 4 złote są z nami dalej w pokoju?
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~Reżyser [89.171.133.*]
    On zobaczył 4 złote i wtedy się obudził, to tylko zły sen ahaha
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~hmmm [94.254.172.*]
    Książkowo obronione 8,4 dla takich wyników. Sam bałem się puszczać z rana i odbierać bo miejsca było mało.

Wydaje mi się, że do 2027 spółka będzie rosła tymi przejęciami stabilnie. Od przejęcia mija około 3 lat do robienia przychodu na 100% usług.

Na 100% zarabiają dziś głównie Kraków, Szczecin i Łódź.
    Lublin i Toruń mają jeszcze miejsce na wzrosty po przejęciach i dopięciu całości.
    Bielsko-Biała dopiero są w fazie integracji, reorganizacji - zacznie zarabiać raczej w Q3-Q4 2026, więcej w 2027.

Pytanie jak podwyższenie zasiłku wpłynie na wyniki oraz to - jakie przejęcia są następne. Pisali, że rozważali kilka opcji i wybrali Bielsko - to chyba około 6-10% ebidta, ale z wyższą marżą bo nie tylko usługi, ale i cmentarz + krematorium.
    Taka moja opina i proszę się nia nie sugerować. Najlepiej po swojemu zagłębić się w raport i tabelki.

Z fartem i do zobaczyska po Q1!
  • Re: raport za 4 kwartal Autor: ~Takzeten [31.61.179.*]
    Bielsko musieli wziąć bo to przetarg był i myśle że inną w miare dograną spółke przesuneli na pierwszy kwartał-połrocze 26, co do spółek które i jak zarabiają to jednak trzeba poczekać jak same spółki pokażą bilans w KRSie, ale ogólnie jest dobrze, tak jak w każdym korpo jedna lokalizacja będzie nadrabiała za inną itd. Ważne że obronione poziomy, chociaż liczyłem że dziś dobiore trochę więcej niż się udało
[x]
KLEPSYDRA -0,27% 7,38 2026-05-22 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.