Od ponownego dopuszczenia strąciłem już ponad 3000 zł wiadomo że cena będzie podążać do notowania w Sofii 1,9 z czymś a ja się za gapiłem jak były u nas po 11 powinienem sprzedać a teraz jest po 8.1 i nas na GPW,a w Sofii po 1.92 euro a tam codziennie sprzedają własne i cena chyba nie odbije przez długi okres porażka ,a wczoraj zastanawiałem się nad sprzedażą za 9.90 ale chciwość zwyciężyła,logiczne że będą spadać do wartości w Sofii wczoraj były 1,95 dopadła mnie nie potrafię nawet określić co i niby byłem na ładnym plusie z jedną pozycją
https://pl.investing.com/equities/sopharma-ad-(bb)
Do 3 lipca 2025 akcje na giełdzie w Sofii były po ok 7 lewa (ok 15 zł przelicznik 2,18). Dnia 4 lipca 2025 cena w Sofii spadła 3 krotnie bo doszło do splitu/dokapitalizowania, 10 lipca każdy właściciel starych akcji Sopharma AD (kupionych przed 4 lipca) dostał za każdą 1 posiadaną 2 akcje bonusowe więc nie stracił. Z tego co wiem ta operacja powstała żeby przejąć fabrykę w Serbii. Problemem jest to że osoby które kupiły na naszej GPW akcje między 4 a 21 lipca 2025 kupiły je po cenie 3 razy wyższej niż były warte, bonusowe akcje za ten okres się nie należą, biuro maklerskie o niczym nie informowało. Po wznowieniu też cisza.