• I-szy krok Autor: ~Stary [170.85.28.*]
  • Re: I-szy krok Autor: ~Gol [37.248.213.*]
    No i pięknie, teraz pora podzielić mld-y
  • Re: I-szy krok Autor: ~Gosciu [37.30.30.*]
    Hola hola...nie tak prędko!
    To kredyt proceduralny więc ma swoje obwarowania..
    Teraz odbędą się tańce godowe nad góra pieniędzy i miłościwie nam panujący przygotują grunt pod rozdawnictwo uwzględniając interes polityczny
    Te gierki trochę potrwają więc nie spodziewajmy się natychmiastowych odpowiedzi co i komu będzie przydzielone...
  • Re: I-szy krok Autor: ~Jadzia [79.162.8.*]
    Przydzielone będzie to co zostało zapisane w projektach zaakceptowanych przez Instytucje Europejskie. Innej możliwości nie ma. Nikt tu teraz sobie tych pieniędzy nie będzie rozdzielał tak jak będzie chciał tylko zgodnie z 139 projektami złożonYMI do UE.
    Tak myślisz jadziu?
    No to zobaczymy ..
    Ps.juz są pierwsze kontrowersje związane z politykiem z partii rządzącej a to dopiero poczatek
  • Re: I-szy krok Autor: ~Jadzia [31.60.61.*]
    Poncyljusz niestety pracuje w firmie WB.
  • Re: I-szy krok Autor: ~Slejf [37.248.170.*]
    WB zostanie beneficjentem Sefe drony pisałem o tym kilka miesięcy temu to mnie zjechała że się nie znam, Safe program PO wpisuje ludzi z PIS do projektu no nie wierzę,Boryk dostanie ochłap na okoliczność wątpliwej współpracy z instytutem lotnictwa i tyle
  • Re: I-szy krok Autor: ~Slejf [37.248.170.*]
    Auto korekta ludzi PO a nie Pis,czyli rączka rączkę myje
    Będzie WB i będzie Boryszew. WB będzie liderem.
    A boryszew podwykonawcą z zapleczem technicznym...
    Jakim podwykonawcą? Przecież WB sam produkuje sprzęt i drony dla wojska już od dawna.
    Myślisz że WB weźmie sobie wspólnika do podziału tego tortu?
    Mniemam że jednak nie
    Co najwyżej skorzysta z zaplecza technicznego z prowizja dla boryszew..
    Jezus Maria co ty człowieku bredzisz znowu? Tutaj WB jest jednym z wielu beneficjentów i to nie WB decyduje gdzie środki z Safe trafią. Dużo do nich trafi, ale nie wszystko.
    Jadziu ja mówię o produkcji dronow i ewentualnych zyskach z tejże..
    Narazie nic nie wiadomo na jakich zasadach i na jakich warunkach finansowych to się ma odbywa
    Podejrzewam że Roman negocjuje te warunki tak aby były jak najbardziej korzystne dla grupy
  • Re: I-szy krok Autor: ~tiopepe [31.0.62.*]
    Przecież Prezydent ten cały SAFE zawetuje. Ja tu widzę szanse na wzrosty jeśli zaczną robić łuski. Idźcie sobie postrzelać na strzelnicy. Ze świecą szukać polskiej amunicji. Prędzej postrzelacie z brazylijskiej.
    Te negocjacje się zakończyły minimum rok temu. Za darmo Boryszew tego robić nie będzie.
    To powinien podać szacunkowe liczby
    To warunek by zainteresować większych akcjonariuszy..
    Czy nie słyszałeś że lista projektów jest utajniona?
    Mówię o ewentualnych profitach dla grupy nie o tajemnicach państwowych
    Instytucjonalni nie znając tych liczb choćby w przybliżeniu nie zainteresują się zajęciem pozycji bo im prawo na to nie pozwala a drobni
    Cóż...
    Drobni inwestorzy choćby chcieli kursu nie dźwigną..
    No jak ci ma grupa powiedzieć o profitach z Safe jaj podpidali klauzulę poufności i wcale nie mogą się wypowiadać. Będą powoli mówić o beneficjentach tak jak to było przy projekcie San
  • Re: I-szy krok Autor: ~Zremb [37.248.173.*]
    Coś mi się wydaje że z haka nie zejdziesz taka giełda xd
  • Re: I-szy krok Autor: gen [83.20.216.*]
    Klauzula poufności dotyczy tylko szczegółów technicznych.
    Lista projektów zostanie ujawniona.
    Pytanie co będzie jak Nawrocki zawetuje SAFE?
  • Re: I-szy krok Autor: ~Jadzia [91.94.21.*]
    Tak, wiem, ale chodzi właśnie o tą listę projektów, która póki co też nie jest jawna. Oby ja pokazali jak najwcześniej. Prezydent nie zawetuje tej ustawy, za duża sprawa.
    Wszystko tutaj idzie bardzo ciężko,w tej atmosferze będzie trudno o poważnych inwestorów,obawiam się że kurs w najbliższym czasie będzie się osuwal,okolice 4,50 za papier może stanie się atrakcyjnym
  • Re: I-szy krok Autor: gen [83.20.216.*]
    Prezydent i jego środowisko będą chcieli obalić ten rząd. Najpierw weto, potem powiedzą że rząd nic nie robi dla obronności i bezpieczeństwa. Tak wiem, że to hipokryzja.
  • Re: I-szy krok Autor: ~Jadzia [91.94.21.*]
    Owszem, ale weto tutaj może w tym obaleniu bardziej zaszkodzić niż pomóc, bo ludzie chcą tego Safe.
    Politycy lewicowi chcą Safe a nie ludzie,takich pieniędzy żadna Polska firmą nie jest wstanie przeprodukowac,czyli kasa popłynie na zachód a dług będzie spłacać Polska kolejne KPO,Boryszef już wybudował fobryke do produkcji dronow za kilka mld zł,chyba nie to gdzie ma je produkować?na linii między czescii do samochodów?
  • Re: I-szy krok Autor: ~Xyz [31.0.93.*]
    Wybić z głowy rozdawnictwo .Kończyć tą zabawę w wojenkę .każdy pocisk i kula wystrzelone ot tak dla frajdy to wydatek stracony bezpowrotnie .
    Mamy czołgi ,samoloty ,kraby i czort wie co jeszcze .za 20 lat znów trzeba złomować na jakiejś wojence bo nowe technologie wejdą .
    Bajraktary nakupili i co z nimi ?
    Już przestarzałe ?
    PPN -proszę zawetować i rozegrać to lewackie towarzystwo komika Chyżego Roja .
  • Re: I-szy krok Autor: ~rewizor [86.111.99.*]
    Póki co, cieszmy się piękną atmosferą sportową. Wspaniałe pojedynki i sceneria
[x]
BORYSZEW 3,16% 4,90 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.