• Piękna cena Autor: ~GreenGog [195.136.74.*]
    Dobrałem spory pakiecik, usredniam. Dziękuję i życzę powodzenia w finansach :)
  • Re: Piękna cena Autor: ~Stefan [46.205.205.*]
    Noweski bank sprzedał 200k w grudniu. Ogłosił to w lutym i kurs spadł o 15%.
    Norwegowie potrzebowali na waciki. Oni wiedzą jak zarządzać majątkiem. W ciągu trzech lat spuścili swoją walutę o 40% tak że już nawet Turkom nie opłaca się pracować w tym ciemnym i zimnym zakątku.
    Na forum panuje przekonanie że kurs będzie już tylko spadał. Niektórzy twierdzą że o 30% tak że nawet 15% dywidendy nie uratuje inwestorów.
  • Re: Piękna cena Autor: ~HiperBessaMCI [37.248.169.*]
    Ja spadną zyski to dywidendę zobaczysz jak świnka niebo
  • Re: Piękna cena Autor: ~Wojtek [185.241.198.*]
    Cena extra dla inwestujących tylko cierpliwie oczekiwać na wzrosty, pół roku trzeba się przemęczyć, spółka ma ciekawe wskaźniki i na tle innych wygląda bardzo dobrze
  • Re: Piękna cena Autor: ~Andi [91.94.3.*]
    Ja obstawiam dalsze spadki.
    Ciekawe w jakim stopniu jutrzejsza dywidenda pójdzie na reinwestycje w akcje Text.
  • Re: Piękna cena Autor: ~Zainteresowany [78.11.10.*]
    A może hubtech co myślicie ?
  • Re: Piękna cena Autor: ~szop [5.173.16.*]
    HubTech obiecuje więcej niż złotowłosy premier. Dowożą tyle samo czyli tłuste nic.
  • Re: Piękna cena Autor: ~Asd [46.112.93.*]
    Wyniki już znamy , kwestia tego co powiedzą dodatkowo przy podawaniu wyników (obstawiam że nic jak na nich przystało)
  • Re: Piękna cena Autor: ~Kris [178.43.145.*]
    Jutro dywidenda więc kurs może podskoczyć do około 40zł i do wyników konsola, w dniu prezentacji wyników za 3 kw zarząd powinien powiedzieć jak się sprzedaje text app, co z odejściem klientów, i co z kosztami, tylko oni mają gdzieś mniejszościowych akcjonariuszy, w 4 kw pewnie już nie zawiążą kosztów na projekty po to żeby wyniki pokazać lepsze i na dywidendę coś więcej poszło kasy, do końca roku do 50-60 powinno odbić, przy stabilizacji wyników oraz dywidendzie w przedziale 4 - 4,50 i zyskać około 120mln. A jeśli to nad czym pracują nie wypali i z kwar tału na kwartał będą niższe zyski to będzie fatalnie i ceny 20 parę złotych realne, ale oni z tymi klientami co mają i dolaże po 3,55 i częściowym zejściu z kosztów i ustabilizowaniu zysków powinna ta cena być jak pisałem. Na ccc też akcjonariusze mają podobny problem co u nas na text.
  • Re: Piękna cena Autor: ~Asd [46.112.92.*]
    Nie liczył bym na to że cokolwiek powiedzą co z sprzedażą, podają odejście klientów oczywiście w % jak zwykle poniżej 4 % . Na wysoką dywidendę nie mają już pieniędzy w portfelu bo wydali w zeszłym roku . Sam generalnie byłem pozytywnie nastawiony i poczekam do początku lipca , ale zauważyłem że zarząd to banda ściemniaczy i dobierają słowa pod aktualną sytuacje w firmie . Myśleli że wszystko im wyjdzie jak sobie tego życzą , ale niestety i kurs dolara jak i sytuacja ich klientów sie pogorszyły i wyniki widzimy sami . Nie liczył bym na poprawę zapowiadaną przez zarząd jeśli ogólna sytuacja się nie poprawi … licząc na to że nałapią dużych klientów raczej daleko nie zajdziemy i jedyna metoda na poprawę wyników finansowych jest wzrost kursu dolara i podniesienie cen za produkty .
[x]
TEXT 0,34% 40,84 2026-05-20 15:55:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.