• 43 mln - jednorazowy odpis... Autor: ~Zwykłyleszcz-krytyk [37.47.88.*]
    Jednorazowy odpis (Syn2bio)
    Jaki mamy sygnał dla rynku ,43 mln a najbliższe 2 kw to mocne zamówienia z KPO
    Kolejne kw już bez odpisów
    Jeżeli spółka zarobiła 43 a kolejne kw będą zapewne mocniejsze to zakładamy ,że w następnym zysk spokojnie wyniesie ok 50 a w kolejnym 55 mln,tak więc po 3 kw będzie to ok 140mln a cały rok 190 - 200 mln netto...

Resume
    Kto odważny niech sprzedaje....
  • Re: 43 mln - jednorazowy odpis... Autor: ~Zwykłyleszcz-krytyk [37.47.113.*]
    Ciekaw jestem,jakie jutro będzie espi z rana?
  • Re: 43 mln - jednorazowy odpis... Autor: ~Arek [37.31.50.*]
    Ja myślę ze reakcja rynku bedzie bardzo mocna. Trzeba sie liczyć również z tym ze będą dolne widły.
    Zysk taki sam jak przy kursie 220. Tam wracamy.

Stąd ta nerwowa reakcja nagonow.
  • Re: 43 mln - jednorazowy odpis... Autor: ~Mk [37.30.19.*]
    Oby racjonalnie.
    To prosta matematyka ,dodam tylko ,że te kwoty 50 i 55 mln to moim zdaniem minimum co spółka pokaże w następnych kwartałach także to co pisałem w grudniu

https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=16290471&strona=1

Jest całkiem realne i aktualne a ten raport to raczej potwierdza.
  • Re: 43 mln - jednorazowy odpis... Autor: ~Allmighty [31.0.29.*]
    Tak i szacunki East Value Research 170 mln netto w 2026 są raczej defensywne ;). Dywidenda za rok będzie rekordowa...
  • Re: 43 mln - jednorazowy odpis... Autor: snadek [37.225.93.*]
    Ciekawe jak jutro giełda odpowie
    Dla długoterminowych nie ma znaczenia.
    Część niecierpliwych dla których kolejny raport to czasowo "kosmos"
    może sprzedawać,fundy nadstawia koszyki i będą odbierać a na jakich poziomach ? Sam jestem ciekaw.
    Dla rozsądnie oceniających wyniki , wskaźnikiem co do przyszłości jest zysk 43 mln przed odpisem!
    Moim zdaniem jutro KONIEC sesji na zielono.
    Długo nie trzeba było czekać i już mamy potwierdznie u źródła co czeka nas w kolejnych kwartałach

Dariusz Korecki, wiceprezes Synektik, zwraca uwagę, że łączna wartość zawartych, a niezrealizowanych kontraktów oraz otwartych projektów sprzedażowych na koniec grudnia 2025 roku wyniosła ponad 239 mln PLN i była o 87% wyższa niż na koniec 2024 roku, co stanowi bardzo dobry prognostyk dla wyników Grupy w kolejnych kwartałach. – Mocne, zdywersyfikowane portfolio produktów, wspierane wieloletnią pracą nad budową rynkowej świadomości przewag terapeutycznych, diagnostycznych oraz ekonomicznych oferowanych przez GK rozwiązań, leży u podstaw skali naszego zaangażowania w proces modernizacji systemów opieki zdrowotnej w krajach regionu – komentuje Dariusz Korecki.

Idą na 200 mln w 2026!
[x]
SYNEKTIK 0,29% 279,80 2026-05-15 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.