• Sevenet Autor: _wiatrak_ [83.30.73.*]
    Sevenet ( na którego akcje naganiałem dwa lata temu ) okazał się Złotym Cielcem.
    Fakt, ze kurs poleciał tam także 50% w dół ( ( sorry, było mi naprawdę wstyd za tak nietrafioną rekomendację ), ale to w tym momencie obsuwa wygląda jak nieistotna korekta.
    Bo nie dość że SEV płacił sute dywidendy, to jeszcze obecnie kurs idzie na historyczne, niebotyczne wyżyny. po genialnych wynikach kwartalnych )

A BIZ robi w tej samej branży, ma te same produkty i nie potrafi wystękać zysku ?
    Coś mi tu nie pasuje ?!
    Nie widzę uzasadnienia dla takiej dysproporcji wyników.
    SEV nie ma własnych produktów, sprzedaje dokładnie to samo co BIZ.
    Więc na czym polega problem ?
  • Re: Sevenet Autor: ~takauwaga [5.173.198.*]
    Z Tobą jest problem , jak kurs jest nisko krzyczysz na forum ,że coś co śmierdzi.Kilka dni temu zasugerowałeś fałszywe wybicie. Zastanów się czy wybierasz biedę czy bogactwo?.Czy chcesz mieć te akcje czy nie
  • Re: Sevenet Autor: _wiatrak_ [83.30.73.*]
    Muszę Ci przyznać rację, mogłem nic nie pisać w dołku.
    Ktoś wywalił wówczas milion akcji, ktoś je zabrał i wszystko wróciło do normy ( czyli marazmu )
  • Re: Sevenet Autor: ~atomek [46.205.197.*]
    Dnia 2026-02-12 o godz. 17:52 _wiatrak_ napisał(a):
    > Muszę Ci przyznać rację, mogłem nic nie pisać w dołku.
    > Ktoś wywalił wówczas milion akcji, ktoś je zabrał i wszystko wróciło do normy ( czyli marazmu )

Sytuacja, która powtarza się tutaj raz na kilka/kilkanaście miesięcy. Wyciąganie kursu (chociaż to oksymoron w przypadku tej groszówki) po czym uwalenie go z siłą wodospadu. I powrót do marazmu, osuwanie się coraz to niżej, a za jakiś czas powtórka.

Dopóki nie zmieni się nic we władzach nie ma szans na poprawę wyników a tym samym kursu, no chyba że jakaś grupa zechce sobie pograć tym papierem.

I wszystko jedno czy komuś na tej zmianie nie zależy czy po prostu nie ten wiek, mental, zbyt długo to trwa by mówić o jakimś trendzie bocznym, spadkowym braku koniunktury. Trup bez szans na to żeby ożył, amen.
  • Re: Sevenet Autor: _wiatrak_ [83.30.73.*]
    Do piachu też nie idzie, bo przynajmniej można byłoby wypisać akt zgonu i po sprawie.
[x]
BIZTECH 7,47% 0,19 2026-05-22 14:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.