• Rynek WAŻNE Autor: ~TheEnd [54.72.99.*]
    Kluczowe obserwacje z lat 2025-2026:

Stagnacja przychodów: Wzrost przychodów z gier mobilnych w 2025 roku był minimalny (ok. 0.2% - 1.3% r/r), co stanowi znaczne spowolnienie po okresie pandemii.

Spadek liczby pobrań: Gry mobilne zostały pobrane 49 miliardów razy w 2024 roku, co oznacza spadek o 7% w porównaniu z rokiem 2023. Tendencja spadkowa utrzymała się również w 2025 roku.

Rynek gier mobilnych przechodzi znaczące zmiany. Choć nadal jest to najpopularniejszy sektor branży gier, dane za lata 2024–2025 wskazują na wyraźny spadek liczby pobrań oraz stagnację wzrostu przychodów, co oznacza, że gry mobilne „tracą” na dynamice rozwoju
  • Re: Rynek WAŻNE Autor: ~Tomasz [37.167.77.*]
    2026 jeszcze się nie skończył.
  • Re: Rynek WAŻNE Autor: ~TheEnd [54.72.99.*]
    Ale trend się rysuje, rynek czuje już przesyt mobilek. Za dużo tego na rynku, a atrakcyjność takiej formy spędzania czasu spada.
    Dodajmy, że teraz jest zima i ludzie więcej siedzą w domach. Przyjdzie wiosna i lato i jeszcze mniej będzie przed ekranami. Nic z tego raczej nie będzie.
  • Re: Rynek WAŻNE Autor: ~Leo [37.225.62.*]
    Jasne, ludzie odwrócą się od smartfonów, bo twoja spółdzielnia chce jak najtaniej kupić akcje TSG z największą wypłacaną dywidendą na rynku!!! Już biegniemy Wam sprzedawać!
    Dane mówią, że gry mobilne topnieją, więc z czym chcesz dyskutować? Ja tego nie kupuje na long, zagrałem w dół na małej piątej fali, która o dziwo była ultra krótka i to mnie przekonało na obstawienie kierunku. Ty grasz longa, a jak szort, więc co ty jesteś lepszy? Obstawiam co chce tak jak ty.
  • Re: Rynek WAŻNE Autor: ~Leo [37.225.62.*]
    Dane mówią, że gry TSG zarabiają coraz większe pieniądze, a spółka ma wzorową dyscyplinę kosztową i jednych z najlepszych fachowców na rynku gier mobilnych. W przeszłości popełniła kilka błędów, ale wyciągnęła właściwe wnioski i jest dużo mocniejsza. Wiele wskazuje, że to dopiero początek świetnych informacji że spółki, bo MH może oznaczać również na wypłynięcie na dużo szersze i lukratywniejsze wody. W tym stanie rzeczy Twoje nawoływania do sprzedaży dobrych akcji są swego rodzaju działaniem na szkodę inwestorów. Nie obchodzi mnie czy z chciwości grasz na krótko czy chcesz kupić tanio - nie mieszaj, tylko obiektywnie czytaj ostatnie informacje że spółki, bo są powody do dużego optymizmu, więc bez siania fermentu też możesz zarobić!
    Kasy zostaje więcej, bo oszczędzają i tną koszty, ale nie dlatego, że spółka się rozwija czy poszerza ilość klientów. Prezes sam mówił, że próbują monetyzować lepiej to co jest, więc spółka nie rozwija się, a robi tylko optymalizację. To nie jest paliwo pod wzrosty, nigdy w życiu.
  • Re: Rynek WAŻNE Autor: ~Grey [31.0.92.*]
    Na tsgames mamy i większą ilość pobrań i rosnące przychody. Gostek the end złą spółkę wybrał przewidujac spadek. Ale jak mu portfel zdemolują to wyciągnie lekcję na przyszłość.
    Spokojnie, wejście było na 113,20, stoplossy też mam, więc skupić można kiedy się chce, ale po co jak leci systematycznie?
    Już kwiczysz jak prosiak.
    Poz tym jak ty kibicujesz wzrosty to nie kwik tak, a jak ktoś kibicuje spadkom to już tak? Wielu z was upadło na głowę od tych strat. Jesteś lepszy, bo grasz long, bo pisze prowzrostowo, stań zboku i pomyśl na chłodno.
    Jeśli dziś jakimś cudem wybroni na zamknięciu 105 i będzie to potwierdzone wolumen to zamknę pozycję, ale to się nie stanie. Grajcie zobaczymy kto i co ugra.
    Z każdego twojego wpisu wyziera strach. Nie dziwię się. Granie przeciwko trendowi to jak stąpanie po cienkim lodzie. Czekają cię nieprzespane noce.
    Ale strach przed czym? Przed wybiciem ST? Granie przeciwko trendowi? Widzę masz ty pojęcie chłopie o rynkach. Zerknij lepiej na koniec sesji, -2,44% na minusie przy obrocie 1 752,66 K, złamane wsparcie i już testowane 103. Różnica taska, że ja wiem co robie, a ty rzucasz jakieś puste frazesy. Widzimy się na 100.
[x]
TSGAMES 1,68% 97,00 2026-05-14 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.