Po 3 latach spadków z 650$ na 240$ wszyscy w euforii. Jest możliwy wzrost na 250$ jak i spadek na 190$. Spokojnie . Żeby tylko za dwa trzy miesiące nie spadło poniżej 230$ , a będzie dobrze.
Jaś , duzo pracujesz dzisiaj tutaj . Chyba sprzedałeś i chcesz odkupić taniej. Twoja sprawa co robisz z akcjami, ale zaangażowanie Twoje dzis nadto widoczne. Wszystko w spółce bez zmian , a dzis jestes w pozycji atakującej
Wy widzicie tylko wzrosty cen akcji bo posiadacie akcje . Nie widzicie żadnych zagrożeń. A to jest giełda. Tu może być na spółce grożącej upadłość finansowa 32 PLN jak i 22 PLN . Widzicie od roku tylko wzrosty , a spółka od 9 kwartałów na stracie netto. To Was zgubi. Trzeba wyciągać wnioski bo możecie być na stracie
Grasz tu swoją grę. Manipulujesz rowniez . Tak jak we wpisie wyzej , ze zeby akcje byly po 84 , to ACF musi mieć wartość 700 dolarow . Przy np milionowym wolumenie obrotu lubisz napisać "milion akcji zmieniło właściciela " , co na spółce takiej jak JSW jest kompletnie odrealnione i wolumen jest w zdecydowanej większości efektem przerzucania pakietów. Tak samo przy znikającym Qube z rejestru KNF napiszesz, ze zamknęli krótką, choc rownie dobrze i najpewniej zeszli trochę pod prog raportowania.Pomijasz Ortex dla swojej narracji, który jest jedyną wiarygodna forma przedstawiania pożyczonych akcji, a piszesz o rejestrze KNF. Lubisz tu mącić, przybierasz narracje taka jak pasuje Ci do strategii w danej chwili. Na dzis "grożąca upadłośc" tez jest sformułowaniem wysoce na wyrost. Jsw jest w procesie restrukturyzacji, tu do bankructwa naprawdę daleka droga.
Dnia 2026-02-12 o godz. 23:35 ~Max napisał(a): > Pojedź do Raciborza i odwiedź Rafako.
Rafako produkowało "wozy drabiniaste" w czasie gdy inni się przerzucili na elektryki. Natomiast JSW jest producentem produktu na który ma zapewniony popyt.
Hej @Jaś! Zatkało kakao jak kolega @Ronnie w skrócie opisał manipulacje
w twoich wpisach? Ostrzegasz nas akcjonariuszy byśmy nie byli stratni. Ze nie widzimy zagrożeń itp. Krotko mówiąc martwisz się o mój portfel, o moją kasę tak od ponad roku tu na forum JSW. Przypomne że na niedawne grudniowe 3 wiedzmy przewidywales że będzie wielu chętnych na kupno akcji po 19.99 zeta. Zabraklo 1,4 zeta w tamtym dniu, a dziś kurs akcji jest wyżej o ponad 6,7 zł od twoich prognoz. Jak Quba zszedł poniżej progu 0,5% pisałeś że nie ma juz "szortów" że oddały pożyczone akcje. A jak wiemy po kilku dniach Quba wrócił do rejestru krótkiej sprzedaży z powiększoną pozycja około 0,6% a kilka dni temu ujawnił się kolejny "szort" w rejestrze. Mam prośbę do ciebie. Napisz jakie "zyski" prognozujesz u szortów po 2 latach ich ciezkiej pracy i zaangażowania, jakie konsekwencje finansowe będą dla hedge funduszy jesli nastąpi znaczny wzrost ceny akcji np do 40zł, czy może kolejny fundusz przekroczy próg 0,5% Wiem że w kółko powtarzasz by się nie martwić o fundy, bo to ich kasa, ich zysk/strata. Udzielona odpowiedź może w znacznym stopniu przyczynić się do podniesienia mojego poziomu edukacji więc z góry dziękuję. W końcu wiedza to klucz niezbędny do sukcesu, prawda.