co ty porównujesz? pierwszy dzien na giełdzie? gdzie textowi do jsw ? porownujesz starego sklapciałego trabanta do ferrari ? co prawda ferrari prowadzi troche nacpany kierowca ale nawet po wypadku bedzie drozsze od textu trabanta
a co tobie po dywidendzie jak po kazdej otrzymanej złotowce dywidendy jest zjazd 10 zł? Na jsw jest szansa ze wreszcie pogonią związkowców darmozjadow i ktos to zreorganizuje, a jesli koniunktura na węgiel sie poprawi to jazda w górę na maxa a tu? co? równia pochyła złotówka dywidendy na otarcie łez i jedynie co to przewidzenie dołka pod chwilowe odbicie ma sens, a tak to wieczny trend spadkowy Przypomina mi to rajd na Hawe MNI czy IDM to tez były ,,super przyszłosciowe'' spółki wbite na maxa a pózniej zjazd na zero praktycznie łacznie z plajtą
Patrząc logicznie to tutaj na poprawę można tylko liczyć po poprawie dolara co aktualnie będzie ciężkie , tak samo na jsw poprawy koniunktury raczej bym się nie spodziewał i dochodzą spore koszty prowadzenia firmy , związkowców raczej nie pogonią bo są częścią układu po rozsypaniu komuny . Prędzej Ci związkowcy zgodzą się na uszczuplenia wypłat i jsw pójdzie do góry .
Namawialiscie żebym odkupił ferrari jak było po 27,5zl ?(Niedawno kupowałem po 24,2zl i poszlo z zyskiem). A ja wtedy kupiłem text po 38.0x ,a Jsw kupiłem przed chwilą po 25,6x .
Tutaj się nic nie dzieje niestety . Informacje ze spółki raz na kwartał to i jak się ma tutaj zmienić kurs , żeby tylko dolar poszedł coś do góry to i kurs byłby wyżej .