• 3 zł. Autor: ~jjj [80.54.155.*]
    Kto wyrzuca hurtowo akcje za 3 zł. Czy coś więcej wie czy po prostu niezbyt mądrze robi. ?
  • Re: 3 zł. Autor: ~Gracz [31.60.80.*]
    Trzeba brać nie gadać, ja trochę dobrałem, choć mówiłem, że wystarczy.
  • Re: 3 zł. Autor: ~Gracz [93.159.183.*]
    Może playway planuje sprzedaż , kto ich tam wie
    Jak by sprzedawał to w abb a nie kolka sztuk na rynku
    Nie rozumiesz , sprzedają ci co odkupią od playway taniej i jak patrząc na co oni wyprawiają przy abb to wiesz dobrze jakie dyskonta dają
    Musieliby raportować
    Co niby ? Ty dowiesz się na końcu
    Za dużo poszło informacji w mediach, że można zarobić 100% w dwa dni i poszło spekulacyjnie ale 50k akcji zmieniło właściciela
  • Re: 3 zł. Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    No juz ponad 10% całego FF zmieniło właściciela w ostatniej 2 tyg
  • Re: 3 zł. Autor: ~Gracz [83.26.97.*]
    To chyba różne transakcje, prócz jednego 10k i prawie 5k to małe transakcje, ale rzeczywiście ktoś sprzedał kupę akcji. Po co? Zarobił? No raczej nie. To po co sprzedał przed znaczącą premierą i świetnym raporcie. To nie ma sensu.
    Ktoś stracił wiarę, cierpliwość albo potrzebował kasy.
    Przynajmniej obrot sie jakis robi, ja tez trochę dokupilem, chociaż mówiłem ze juz nie będę kupował
    Sporo tych akcji miał, juz z 50k poszło po 3 zl. Moze pracownik sobie chce kupic mieszkanie
  • Re: 3 zł. Autor: ~john [89.64.23.*]
    taa, pracownik sprzedaje przed premierami...
  • Re: 3 zł. Autor: ~Gracz [37.30.10.*]
    no dziwna akcja, ale dziś kupiłem za 2,90, tak tanio jeszcze nie kupowałem,
    po pierwsze dużo akcji, po drugie zapychanie na S, żeby maksymalnie zaniżyć cenę akcji, bo jeżeli sprzedaje się po 3zł, po co co upychać na S po 2,90? żeby zejść na 2,80zł? kapitalizacja spółki spadła na 9 mln przy prawie 5 mln ze sprzedaży produktów, 1/5 spółki, która wydaje grę ze 110 miejsca wishlisty i udziałach w zysku 2 gier od Małp, do tego Wild West Piooners na festiwalu dem w tym miesiącu. Jak dla mnie nie ma podstaw do sprzedaży, tym bardziej, że to najniższa cena w historii.
    Wild West Piooners tez buduje WL szybciej od Aztecs ale zobaczymy po steam fest
    Zapiernicza, na dziś 887
    https://youtu.be/oU5Boc1EJIg
    163tyś w3dni
    https://youtu.be/oU5Boc1EJIg
    Mają 21% Empirecraft to znowu kilkaset tysięcy teraz a po premierze kilka milionów. Aktualna wycena jest absurdalnie niska, nie dziwię się, że pakiety kilkudziesięciu tysięcy znikają, bo niby zleceń kupna nie ma ale jak pojawia się 10k na S to znika i jeszcze Car Rental Simulator prolog 1q a premiera 3q a z tego jest kasa.
  • Re: 3 zł. Autor: ~Gracz [84.39.166.*]
    859 miejsce
    Moim zdaniem też jest mega niedowartościowana, juz na ten moment, przed premierami. A po premierach to juz w ogole
    Tylko, że piszemy o tym od lat a z drugiej strony brakuje takiej kropki nad i, spektakularnego sukcesu, produkcji, która sa zarobić kilka baniek. I tu pojawiają się Permafrost i Wild West, które mogą dużo zarobić tylko to produkcje spółek córek i to z małym udziałem, nie ma zysku z kopii tylko ewentualny podział w 1/5 dla P2C. Ile może zarobić Permafrost we wczesnym dostępie? Ile Wild West? I pytanie kiedy? Podejrzewam, że demo Wild West będzie mocno ogrywane, już teraz na YT są filmiki i raczej tematyka bardziej pożądana niż Aztecy, a na bazie tej gry można zrobić wszystko: pierwszą wojnę, drugą czy Trumpa na Islandię. Bardzo poprawili finanse, bo to, że kwartał z 40 tyś na minusie teoretycznie bez żadnej wydanej gry to bardzo dobry wynik. Jednak przydałoby się jakieś info, może zapowiedź gry, może data premiery, bo zima się kończy.
    Zysk moze i 40k na minusie ale w gamedev nigdy nie patrz na zysk netto tylko na przepływy pieniężne. Przepływy pieniężne sa na plusie, bo dochodzą do tego tez naleznosci. Czyli spoka powiększyła swoj kapital w tym kwartale, a nie straciła
[x]
P2CHILL -1,72% 2,28 2026-05-15 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.