Ty jesteś niesamowity, niektórze muszą pracować albo mają życie, a Ty już zakladasz, że ktoś uciekł, bo Ci nie odpowiedział w 2 godziny na jakimś forum gdzie każdy może się wypowiedzieć bez rejestracji.
Posiadam akcje text już od ponad roku ze względu na duże dywidendy,lecz to co zrobił zarząd to jest oszustwo zapewniali że koszty będą mniejsze od 3 kwartału ludzie uwierzyli i nagle wycofują się z tej decyzji,następnie pracują już od dłuższego czasu nad akwizycją klientów oraz text app ale jak dotąd efektów brak,teraz wiemy że efekty mają być od połowy 2026r to wszystko nad czym pracowali jak dotąd oraz otrzymanie soc2 typ 2 ma poprawić wyniki, ja oczekuje już delikatnej poprawy od 3 kwartału wyniki 26,02,26.Lecz znaczącej poprawy oczkuje tak jak Bafet od połowy roku 2026 plus dywidenda około 3pln to powinno podnieść kurs ale dolar jest nisko więc wyżej jak 60zł max 70zł wyżej nie pójdzie do tego potrzeba zaufania do spółki oprócz stałej poprawy wyników,Bafet jest jak czytam kumaty gość i wie że do połowy roku 2026 na text będzie konsolidacja bez widocznej zmiany trendu,a decyzje trzeba będzie podjać pod koniec roku bo jak zarząd znów oszuka to będzie dno i 100 metrów mułu.
Pewnie gdyby nie fikcyjne zapowiedzi zarządu nikt by tego nie kupował w cenach jakie były .Wyniki za pierwszy kwartał roku były pozytywne i rok zapowiadał się obiecująco później doszło osłabienie dolara i utrata klientów z kwartału na kwartał co pewnie nadal się dzieje .Docelowo spółka ma szanse wyjść z problemów , ale jeśli kurs mocno spadnie to długo to potrwa zanim wycena wróci chociażby w rejon 50-60 zł .
Niestety ale zarząd zachował się beznadziejnie,ciekawi mnie jeszcze jakiej wysokości koszty transformacji ponoszą konkretnie kwoty a ile mniejszy jest zysk przez spadek dolara.
Napewno nie na takim poziomie jak pokazali dotychczas , wedle samego kursu to jakieś 15 % względem zeszłego roku . Do tego dochodzi utrata klientów i koszty dodatkowe ja utrzymanie serwerów za co podnieśli im ceny . Zarząd nie zagrał fair jeśli wiedzieli że koszty nie spadną to po co im było opowiadanie takich bzdur , chyba tylko po to żeby utrzymać kurs wysoko . Dostaliśmy za ich wypowiedzi my bo kurs jest gdzie jest i oby pozostał w tych rejonach do poprawy w bizesie bo jak spadnie na 20 zł to raczej na wyceny 60-70 zł bym nie liczył przez dłuuugi czas o ile w ogóle.
Sam jestem rozgoryczony jak mogłem uwierzyć zarządowi,pomimo że wypłacają wysokie dywidendy to komunikacja jest u nich na dnie,oni w ogóle nie odpisują na mejle o czatach nie wspomnę,mówią na konferencji że są komunikatywni z akcjonariuszami odpowiadają na pytania a to nie prawda. Teraz nie ma zaufania do zarządu i do póki wyniki się nie poprawią to będzie lipa, pewnie jak przeniosą wszystkich klientów na text app i po pewnym czasie zmienią dla nich cennik to z automatu przychody i zyski pójdą w górę ale to najwcześniej koniec 2026. A tu chodzi o to żeby nowych klientów pozyskiwali a z tym jest problem, teraz to oni nastawiają się na dużych klientów enterprise. Zarząd mówił że koszty w 3 i 4 kwartale będą zbliżone do wcześniejszych kwartałów co nie oznacza że nie mogą być niższe wręcz powinny, zobaczymy, spółka co wypłaca pomiędzy 4 a 6zł dywidendy i zarabia 120mln,160mln kosztuje grosze, ale nie ma zaufania do spółki obecnie text jest traktowany jak by miał zbankrutować i dopiero wyraźna poprawa wyników coś zmieni nikt już na słowo im nie uwierzy.
Ja osobiście chciałabym się dowiedzieć czy mają nowych klientów na text app bo o tym cisza , wiemy tylko tyle że tracą klientów , a co z nowym produtem cisza . To powinno martwić bo pewnie zainteresowanie jest znikome, inaczej dawno by się tym pochwalili .
Wiesz oni teraz moim zdanie nie poprawią akwizycji klientów szybko bo mali klienci odchodzą, a oni nastawiają się na dużych klientów czyli potrzebują soc 2 typ 2 i dopiero wtedy się pochwalą jakimiś klientami ale to znów potrzeba czasu, obym się milił i zarząd zamiast kłamać weźmie się do roboty i wreszcie coś drgnie,mam dużo akcji i po tym co jak zarząd się zachowuje to powiem szczerze że nawet jak im to wszystko wypali to nie wiem czy będę trzymał akcje,bo mam już ich dość.
Zadałem pytanie zarządowi czemu nie skupują akcji spółki czy jako spółka czy prywatnie jako osoby z zarządu, jak w nią wierzą i są pewni że osiągną sukces, niestety nie dostałem odpowiedzi, ale na konferencji mówili że nie planują skupu akcji.
Nie kupują akcji własnych, bo primo wymagałoby to poświęcenia środków przeznaczonych na dywidendę (co byłoby finalnie z korzyścią dla drobnicy) a na to nie ma zapewne zgody akcjonariuszy instytucjonalnych, którzy wolą dostać żyąa gotówkę, secundo, co do założycieli, to oni obejmowali akcje po 2 grosze, mają dodatkowe dochody z racji zatrudnienia w spółce plus dywidenda, więc domyślacie dlaczego tego nie dokupuje akcji na poziomie 40 pln. Na koniec, należy przyjąć do wiadomości, że ekpia Text to nie prezes CCC co to robi kuglarskie i jak się okazuje niewiele wynoszące gesty, wygłasza plominene oświadczenia rzekomo w interesie akcjonariuszy. Nazwijmy rzeczy po imieniu, txt ma w głębokim powiązaniu ulice, chcesz kupujesz akcje i trzymasz, nie chcesz wychodzisz. Nikogo nie obchodzi samopoczucie ulicy. Ja osobiście nie oczekuję specjalnej komunikacji z zarządem, oczekuję poprawy wyników w założonym horyzoncie czasowym dla tej spółki.
A co zrobił zarząd text w zeszłym roku , czy aby nie podobnie jak Miłek w CCC ? Przecież też nie dotrzymują słowa i oszukują akcjonariuszy , pewnie też dlatego niektóre fundusze inwestycyjne wyszły.
Nie tak łatwo pozyskać większego klienta , tacy już zwykle mają tego typu aplikację i pozyskać go od konkurencji jest bardzo trudno . Jedyna szansa na zwiększenie cennika a to też jak napisałeś najszybciej jak przeciągną większość na text app . Jest sporo negatywów m.in kurs dolara , spadek klientów którzy już prawdopodobnie nie wrócą, wzrost kosztów i problemy w pozyskaniu nowych klientów. Pozytywów narazie w mojej ocenie brak poza dywidendą.
Elooo widzę, że dalej zawracasz Wisłę kijem. Już Ci rekomendowałem zmianę dropsow, ale po wpisach wnoszę, że nie skorzystałeś. Zastanawiałem się nawet czy odpisywać na te twoje marne prowokacje, a doszedłem do wniosku, że to raczej dramatyczne wołanie o psychiczne wsparcie dla golca, który wszedł w papier a ten nadal nie odbił, podczas gdy na około zieleń na GPW. A zatem służę pomocą, jak już pisałem parę dni temu na tym forum, dobrałem kolejny pakiet za 39, następne zlecenia mam poustawiane niżej, na razie do 35, choć @takmysle twierdzi że będzie i 29 pln. Zobaczymy. Nie martw się, naprawdę wszystko będzie ok, a jak nie i ostatecznie spółka pójdzie do piachu, co zweryfikuję na koniec roku, to tylko pieniądze za jeden walor. Idziemy do przodu, zarabiamy, inwestujemy to tu to tam. Buziaki, trzymaj się, twój Bafet.
O tym zdobywaniu klientów teraz to można zapomnieć na jakiś czas bo oni są we mgle, niech ustabilizują przychody i zyski chociaż na poziomie 120-130 mln plus dywidenda około 4,50zł - 5zł i nie będzie źle,ale na to trzeba czasu aż żal patrzeć na tą spółkę gdy sporo spółek na gpw rośnie.
Ale przychody im się trzymają nie ma tragedii tak jak na kursie to znaczy że ci mniejsi klienci co odchodzą wcale nie mają takiej wagi w przychodach,wyniki blisko 26,02, po tych wynikach powinno być już tylko lepiej o ile zarząd dotrzyma słowa o poprawie w drugiej połowie 2026.
Bafet ja też mam gdzieś komunikacje z zarządem tex niech tylko przestaną kłamać i poprawią wyniki jak mówią że od danego miesiąca koszty będą mniejsze to mają być a jak zapowiadają że klienci już odchodzić nie będą to nie będą a tu niestety zarząd mija się z prawdą.O skupie to wiadomo że grube ryby się nie zgodzą a w szczególności ludzie z zarządu jak obejmowali akcje za grosze to dla nich oprócz pensji jest zysk z dywidendy.