Były w przeszłości nieudane kolekcje to towar "starzeje się" i należy zrobić odpis. Wydaje się, że jeśli musieli zrobić odpis to w najlepszym kwartale jest uzasadnione. Nie znam zasad jaki musi być "stary" towar by podlegać odpisowi. Jestem pozytywnie nastawiony do VRG, pogoda oraz lepsze kolekcje sprzyjają wyprzedaży kolekcji zimowej.
Po otwarciu duzej Vistuli w Opolu, przestałem tam robic zakupy. Pustki, a zaopiekowanie klientem żadne. Zacząłem częściej bywać w Pako Lorente. Oferta zdecydowanie lepsza - wydałem tam w ostatnim półroczu duzo więcej kasy. Później sie dziwią ze są odpisy. No są, bo średni towar
Wg GUS sprzedaż odzieży w cenach stałych w ostatnich miesiącach 2025 wyraźnie rosła. Jak to będzie w VRG to dowiemy się w wynikach rocznych. Ale od czasu kiedy prezesem został p.Kolański zmiany w odzieży idą w dobrym kierunku: poprawili kolekcje, zamykają nierentowne sklepy co ogranicza koszty w segmencie odzieży. W segmencie odzieży dodatniego zysku netto w 2025 jeszcze nie będzie, ale kierunek do lepszych wyników wydaje się dobry.