• Rozczarowanie Autor: ~seba [85.86.240.*]
    Skąd ponad 11 mln rezerw w 4q ?
  • Re: Rozczarowanie Autor: ~Jan [188.47.110.*]
    Były w przeszłości nieudane kolekcje to towar "starzeje się" i należy zrobić odpis. Wydaje się, że jeśli musieli zrobić odpis to w najlepszym kwartale jest uzasadnione. Nie znam zasad jaki musi być "stary" towar by podlegać odpisowi. Jestem pozytywnie nastawiony do VRG, pogoda oraz lepsze kolekcje sprzyjają wyprzedaży kolekcji zimowej.
  • Re: Rozczarowanie Autor: ~Tom [37.47.186.*]
    Po otwarciu duzej Vistuli w Opolu, przestałem tam robic zakupy. Pustki, a zaopiekowanie klientem żadne. Zacząłem częściej bywać w Pako Lorente. Oferta zdecydowanie lepsza - wydałem tam w ostatnim półroczu duzo więcej kasy. Później sie dziwią ze są odpisy. No są, bo średni towar
  • Re: Rozczarowanie Autor: ~winatuska [84.40.159.*]
    Bo to jest nieudaczny biznes od lat i ktoś kto wierzy w ten papier ma naprawdę problem z logicznym postrzeganiem rzeczywistości amen.
  • Re: Rozczarowanie? czy na pewno Autor: ~Jan [46.112.66.*]
    Witam, jubilerstwo miało rekordy sprzedaży . Ciuchy nie mam wiedzy
  • Re: Rozczarowanie? czy na pewno Autor: ~Jan [188.47.110.*]
    Wg GUS sprzedaż odzieży w cenach stałych w ostatnich miesiącach 2025 wyraźnie rosła. Jak to będzie w VRG to dowiemy się w wynikach rocznych. Ale od czasu kiedy prezesem został p.Kolański zmiany w odzieży idą w dobrym kierunku: poprawili kolekcje, zamykają nierentowne sklepy co ogranicza koszty w segmencie odzieży. W segmencie odzieży dodatniego zysku netto w 2025 jeszcze nie będzie, ale kierunek do lepszych wyników wydaje się dobry.
[x]
VRG 0,77% 5,24 2026-04-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.