Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ....... gdzie Ty masz wszystko zielone ..... na portfelu mam 70 % na czerwonym . Zrób sobie tygodniowe zestawienie ... zobaczysz hossę .
Takie: 1 rok - -0,74%; 6 miesięcy - -11,52%; 3 miesiące - -4,34%; 1 miesiąc - -7,31% dla porównania WIG-BUDOW 1 rok - +35,51%; 6 miesięcy - +25,97%; 3 miesiące - +22,22%; 1 miesiąc - +8,37% dorzucić BDX? Może też zaprzeczycie że za nami rok hossy? Coś dodasz?
Na X jest lepsze zestawienie Budowlanki — chodzi mi wyłącznie o ostatni okres. Obecna hossa dotyczy głównie ważnych papierów, które ciągną rekordy na giełdzie. Nie odnoszę się do całego roku, w którym wykręciłem swój rekordowy zwrot portfela — i myślę, że 80% inwestorów zarobiło podobnie albo nawet więcej. Zawsze mam około 8 pozycji. Mirka mam od niedawna, jestem uśredniony — na ten moment jest OK. Nawet gdybym miał go przez cały rok, wpływ na portfel byłby niewielki. Przecież chyba nikt nie zapakował się rok temu tylko w jednego Mirka!!!
Zgadza się, że kurs od roku stoi w miejscu, ale gdyby nie zawirowania z przetargiem kolejowym, gdzie Mirbud został wykluczony, to kurs były w innym miejscu.