• Ta spółka ma PR fatalny Autor: ~Stary_kaczor [37.248.200.*]
    Silna firma a takie wizerunkowe strzały w kolano sobie serwuje

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zarzad-Dino-mial-spotkac-sie-ze-zwiazkowcami-Przyslal-prawnikow-i-specjaliste-ds-BHP-9081691.html
  • Re: Ta spółka ma PR fatalny Autor: porannykapec [217.119.68.*]
    liczy się kwartalny raport a nie podlizywanie związkowcom
  • Re: Ta spółka ma PR fatalny Autor: ~Stary_kaczor [37.248.200.*]
    Mylisz podlizywanie się z okazaniem szacunku pracownikom, którzy pracują w sklepie w temperaturze 3C. Jeśli myślisz tylko o najbliższym raporcie kwartalnym to musisz zrozumieć, że rynek widzi więcej i dalej niż ten raport
  • Re: Ta spółka ma PR fatalny Autor: ~belbin [212.133.80.*]
    kilka miesiecy temu też przestraszyłem się związków na enter air i sprzedałem co miałem z niewielkim zyskiem, a teraz po 60ziko
  • Re: Ta spółka ma PR fatalny Autor: ~Fed [31.0.93.*]
    Zwiazki to klika .. extrrnalni zawodowcy.. o czym niby maja z nimi fadac , hakos traiku nie udalo im die ztobic w dino
  • Re: Ta spółka ma PR fatalny Autor: ~spokojny [171.22.114.*]
    zyski będą cudowne to i PR się zmieni ,moja rada to skupować właśnie teraz.
  • Re: Ta spółka ma PR fatalny Autor: ~Romi [188.33.22.*]
    Ważne jakie są wzmianki w modelach typu Real-time Financial LLMs (używanych przez Bloomberg i Reuters):

Analiza Sentymentu (Sentiment Score): Rano sentyment dla Dino szorował po dnie (-0.85) przez rezygnację Ścigały. W tej sekundzie (22:28) sentyment odbił do poziomu -0.12.
    Dlaczego to ważne: Globalne AI „przetrawiło” newsa.
    Modele wyłapały, że rezygnacja dyrektora kontroli w dniu fiaska rozmów ze związkami to „ruch taktyczny”, a nie strukturalny upadek firmy.
  • Re: Ta spółka ma PR fatalny Autor: ~Xyz [109.243.148.*]
    A co będzie jak prezes powie nie ma podwyżki chcecie to się zwolnijcie.
    Ciekawe ilu podskoczy, związki kasy nie dają tylko dbają o własne stołki, ich nikt nie zwolni bo mają ochronkę.
  • Re: Ta spółka ma PR fatalny Autor: ~Bax [37.225.88.*]
    Zwłaszcza przy tym bezrobociu
  • Re: Ta spółka ma PR fatalny Autor: ~krazinski [83.27.110.*]
    Dnia 2026-02-10 o godz. 20:30 ~Stary_kaczor napisał(a):
    > Silna firma a takie wizerunkowe strzały w kolano sobie serwuje

Nie strzelił sobie w kolano ani w stopę, ani w głowę. Wolę takie rządy twardej ręki i słabą komunikację niż zarząd gadający głupoty i chodzący na ustępstwa. PR nie jest idealny, ale zarząd wyraźnie ma strategię, jak chce tę sprawę rozegrać - przynajmniej na kilka miesięcy. Przyjdzie wiosna, pracownicy przestaną tak narzekać na temperaturę i sprawa trochę przycichnie. Wtedy spodziewam się odbicia na kursie.
[x]
DINOPL -0,09% 32,30 2026-05-19 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.