Dnia 2026-02-10 o godz. 14:41 ~Bimber napisał(a): > Dziadek, dobrze się składa bo mi sie kończy lokata w 2 połowie miesiaca na 50 k, to będę mógł dokupić akcji po promocyjnej cenie
Tu jeden czeka na korektę 15 zł ,wolno Mu i wam też
Dziadek, kiedy ten zjazd na 1 z przodu, bo nie wiem czy mam odkładać pieniądze na energe czy na inne spółki, proszę nie wprowadzać w błąd chciwych aczkolwiek uczciwych akcjonariuszy
gdy Orlen faktycznie chce 100% Energi,chce nas wy...(kolegować) z pokładu Energi,to za 1/3 z tej setki mogą to zrobic w analogiczny sposob jak rozegrano zgodę na wchlonięcie Lotosu https://www.bankier.pl/wiadomosc/GRUPA-LOTOS-Uchwala-Zwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-w-sprawie-podzialu-zysku-netto-Spolki-za-2021-rok-8358679.html
Dziadku obiecywałeś 1 z przodu - uczciwie ci odpiszę, że nie wytrzymałem ciśnienia i kolejny tysiąc skupiłem jeszcze z 2 z przodu. Skoro kogoś stać wystawiać na rynek to mnie stać to przytulić...
Żyj nadal marzeniami chłopie jeśli nie widzisz różnicy między Eneą a wydmuszka Energii szkoda słów
Niczego nikomu nie obiecywałem
Kup jeszcze tys to mało
Strzyżenie niech trwa
Dnia 2026-02-11 o godz. 14:28 ~Dziadek napisał(a): > Żyj nadal marzeniami chłopie jeśli nie widzisz różnicy między Eneą a wydmuszka Energii szkoda słów > > Niczego nikomu nie obiecywałem > > Kup jeszcze tys to mało > > Strzyżenie niech trwa
A to przecież Orzeł zaksięgował okazjonalny zysk. Aby zaksięgować okazjonalny zysk, to chyba trzeba kogoś oszukać, pokrzywdzić? Wg mnie w normalnych, rynkowych tranzycjach, takie zdarzenie nie ma prawa wystąpić.
Dnia 2026-02-13 o godz. 16:34 ~Dziadek napisał(a): > Dlaczego wszyscy jesteście interesowni kim i co tu robię? > > Może tak skupcie się na faktach i że wszystko to co pisze się sprawdza
szkoda ,że przy 7 zł tego nie pisałeś ,byłeś na innych usługach .
Dnia 2026-02-11 o godz. 10:41 ~darek napisał(a): > gdy Orlen faktycznie chce 100% Energi,chce nas wy...(kolegować) z pokładu Energi,to za 1/3 z tej setki mogą to zrobic w analogiczny sposob jak rozegrano zgodę na wchlonięcie Lotosu > https://www.bankier.pl/wiadomosc/GRUPA-LOTOS-Uchwala-Zwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-w-sprawie-podzialu-zysku-netto-Spolki-za-2021-rok-8358679.html
Teraz to już chyba za późno na takie rozwiązanie, raczej bym się spodziewał wypłaty zaległych dywidend oraz wezwanie. Podpisując haniebną umowę holdingową w 2020 r, między dwoma spółkami publicznymi, pomijając pozostałych 10 % udziałowców Energa S.A. złamano wg mnie prawo oraz wszelkie zasady, które doprowadziły do dyskryminacji drobnych akcjonariuszy Energa S.A.. Energa S.A. została potraktowana jako prywatny folwark Orlenu S.A, oczywiście za zgodą ich Zarządów oraz RN jak również Skarbu Państwa.
pięknie rozgrywają kółkowiczów transakcjami pakietowymi uniemożliwiając im odkupienie poniżej ceny zaproszenia,brawo,np.wczoraj wolumen 44 tys ze średnią sesyjną 20,20 zł,ale pakietówka na 24 tys akcji po 17 zł daje wolumen ponad 68 tys akcji ze średnia niewiele wyzej 19-tu zł,gdzy weżmiemy wolumen od przecieku(listopad) otrzymamy ponad 10.31 mln sztuk ze średnią ok.19 zł.-przypadek?nie sądzę;-)
Te ciągle duze obroty w tym pozasesyjne swiadcza ze jeszcze nie wszystkie akcje trafiły tam gdzie trzeba Oczywiscie te wszyskie transakcje mogliby dokonać max w tydzien ale z jakis powodow ciągle trwają Troche to wyglada jakby cały czas trwały rokowania o pozyskanie wiekszych pakietow i nastepnie są realizowane na gpw Tylko jaką obiecanką ktos oddaje w takiej cenie Podejrzenie ze to zrzucaja slupy tylko dlatego tak to ciągną w czasie?
tor wszystko idzie we właściwym kierunku,ze wyjce wyją bo chcą szybko zmaterializować 200-300% zysk to już ich problem,pakietówki tylko potwierdzaja,że chociaż esalies oficjalnie wyszedł z Energi w 25' to w 26' jakiś(pewnie ten sam)pomocnik Orlenu nadal jest i to on rozdaje karty,jednocześnie potwierdza się przypuszczenie,ze Orlen zaproszeniem po 18,87 zł progu 95% przekroczyć nie zamierzał a celem zaproszenia było urynkowienie notowań Energi,następne kroki będa(jeżeli będą?) już oficjalne w oparciu o ustawę o ofercie publicznej-tak uważam
https://x.com/PremiumGPW Być może , Energa podzieli los PGNiG czy Lotos ale najpierw Orlen musi skupić brakujące akcje. A brakuje im 3,5 mln szt , w arkuszu notowań jest 2,6 mln szt. Brakuje ok 1 mln szt. chyba , że Orlen zaproponuje godziwą cenę ok 40 zł za akcje
-skąd ten niby /premium/ już kolejny raz te 3,5 mln bierze?
--11:30: Konferencja PSEW nt. wpływu obecnego projektu KPEiK na ceny energii
--17:00: Konferencja Orlenu nt. podsumowania pierwszego roku realizacji strategii
CZWARTEK, 19 lutego
--10:00: Konferencja prasowa Grupy Europejskiego Banku Inwestycyjnego
-a w czwartek nadal pusto,jeżeli zrobią konferencję w innych godzinach niż zaplanowana demonstracja,to będzie prawdziwe dziadostwo porównywalne z obajtkowym
Dnia 2026-02-13 o godz. 18:04 ~darek napisał(a): > PONIEDZIAŁEK, 16 lutego > > --11:30: Konferencja PSEW nt. wpływu obecnego projektu KPEiK na ceny energii > > --17:00: Konferencja Orlenu nt. podsumowania pierwszego roku realizacji strategii > > CZWARTEK, 19 lutego > > --10:00: Konferencja prasowa Grupy Europejskiego Banku Inwestycyjnego > > -a w czwartek nadal pusto,jeżeli zrobią konferencję w innych godzinach niż zaplanowana demonstracja,to będzie prawdziwe dziadostwo porównywalne z obajtkowym > To znak ,że się boją
Ty IP masz coś z głową o jakich zaległych dywidendach piszesz????
Energa co najwyżej może płacić na modernizację linii energetycznych (40 mld zł )czy budowę farm wiatrowych czy elektrowni gazowych i tyle w temacie zysków i dywidendy
Dywidenda jest w Orlenie z zysków min.Energi w kwocie 6-8 zł wbij to sobie i tobie podobni do głów
Czas zeisc na ziemię a nie żyć w świecie fantasy.
Zaległe dywidendy z Energii masakra jakas
Dnia 2026-02-16 o godz. 12:37 ~Dziadek napisał(a): > Leszczu chcesz pchnąć wydmuszkę po 36 zł > > Ty zamiast leszcz (też dobra ksywa) > > to fantasta się nazwij > > Będzie pasować fantastyka piętro wyżej
Dziadek jasnowidz napewno bardzo bogaty bo zna przyszłosc A przeciez jednyne co mozna przewidziec to zycie po smierci ale tylko dlatego ze tego nie mozna potem sprawdzic Tutaj dziadek wszysko bardzo szybko mozna bedzie zweryfikowac Zbyt długo tutaj jestesmy i wiemy jaki entuzjazm był przy wzroscie ceny do 12, potem 15 itd a potem rozczarowanie Tylko tacy jak ty wpisami proboewali wywołac w nas zwatpienie-oko, widelec karo,yoyo,,pepe