Masz racje ale mamy nowa ekipe ktora skutecznie wyprowadza spolke z mroku,,, tak to odbieram. Wiec, osobiscie, szanuje to i troche kredyt zaufania im sie nalezy.
Dokładnie to miałem na myśli. Czytając te forum, trudno nie odnieść wrażenia, że większość „inwestorów” traktuje tą zabawę jak obstawianie meczy, nie mają pojęcia co się dzieje w spółce w którą niektórzy popakowali całkiem spore sumy
Jak dla mnie to po tym infie wdać jedynie że nic się nie zmieniło. Nie mają pojęcia o niczym chyba. Co oni myślą, że będą drukować drony, czy ich elementy? Tak to można w partyzantce na wojnie, jak nie ma innej opcji. To jest totalnie niepoważne.
O i widac internetowego "znafce", jakbys sie chociaz trochce wysilil, i przejrzal nawet te ogolno dostepne materialy to moze bys wiedzial ze dzis masa rzeczy drukuje sie wlasnie na drukarkach w przemysle zbrojeniowym. Widac to zreszta na najswiezszym froncie tuz obok nas. Ale po co czytac, lepiej klepnac bezsensowny komentarz xD
Artykułu nie pokaże, bo to nie jest wiedza ogólnodostępna, wiem to jako człowiek który siedział w Zortrax, i miał przepływ informacji z branży. Sam temat wejścia w obronność nie jest taki prosty jak wielu ekspertom tu się wydaje. Druga sprawa jest taka że z przetargów bambulabow nie da się wykluczyć w świetle aktualnych przepisów, bo nie są one sprzedawane przez chińską firmę a polskich dystrybutorów.
Calkowicie sie mylisz. Mam duza stycznosc z przetargami w MON i zasadami ich ustalania. Jedyne co Ci powiem ze przetargi sa ustalane pod standsrdy natowskie gdzie jest jasno i wyraznie napisane ze.produkty z chin maja zamknieta droge, nie bede tu edukowal kazdego, ale chinskie prpdukty obecnie maja zamkniete drzwi do kazdego kraju ktory nalezy do nato bo sa produktami podwyzszonego ryzyka nie spelniajacych podstawowych norm jak kraj produkcji itp.
Poszperałem trochę. WAT obok zortraxow ma też bambusy. Formoza w przetargu niedawno robiła postępowanie na bambusy. To też słabe że tak jawnie został wskazany producent i model bez dopuszczenia rozwiązań równoważnych
WAT to WAT nie podlega pod ogolne normy. Ale tą formozą to mnie zszokowales... zwracam honor. Aczkolwiek procedury wewnetrzne sa scisle okreslone, i jak widac sa jakies dziwne odstepstwa spowodowane albo brakiem wiedzy, procedur lub czynnkiem ludzkim typu "kazali zrobic to zrobilem/am" :o
Ty borsuk, a gdzie są m200, m300 i m300 dual produkowane ? Oswiece: w Dongguan…
Endureal to biały kruk, sprzedali pewnie z 10-50 szt i pewnie połowę komponentów i tak ciągnęli z tej samej fabryki
Więc cicho tam z tyłu i nie wciskaj ludziom kitu. Zortraxowe drukarki są tak polskie jak sieć sklepów biedronka.
Ale zadna eMka jest juz niedostepna xD Apollera, Endureala maja z PL. I zapewne wszystkie nowe urzadzenia beda z PL, skoro utracili caly kontakt z CHN za poprzedniego zarzadu, zreszta sam osobiscie wole zeby wszystko bylo robione w PL