Aktualnie spada dlatego że dane finansowe z kwartału na kwartał są coraz gorsze . Jak tego nie poprawią to jesteśmy na równi pochyłej i tyle w temacie .
Witam. Wszedłeś jednorazowo czy cena Cię zachęciła do zwiększania pozycji jeśli jeszcze trochę spadnie? Ja czekam na reakcję po ogłoszeniu raportu. Jaka by ona nie była - czy spadek o 10% czy wzrost o 10% to wchodzę dalej i powiększam długą pozycję.
Ja generalnie gram przeciw rynkowi. Wszedłem bo papier jest relatywnie tani. Im mocniej papier leci tym więcej zbieram. W górę nie dobieram. Spółka ma dobre parametry typu EPS, EV/EBITDA, DY. Potencjalny short squeeze-wysokie oprocentowanie pożyczki i mała pula akcji do pożyczania. Technicznie RSI na D1=30. Potencjalne podwójne dno. Na tygodniowym widoczny spadek wolumenu-to sugeruje dołek/bliskość dołka.
Patrząc technicznie to test dołka ok. 36 zł. wydaje się nieunikniony.
W zależności od tego testu będzie formacja podwójnego dna kończąca wieloletni trend spadkowy lub nowe minima tego trendu. Im dłuższy czas do testu tym lepiej bo to zwiększa szansę na pierwszy wariant.
Sami dali do zrozumienia że koszty się nie pomniejszają (przynajmniej w tym kwartale) . Zarząd opowiadał kacapały i wyszło jak wyszło . Nawet nie mogą się określić czy nowy produkt się sprzedaje…
gdyby się sprzedawał nowy produkt to juz dawno by sie pochwalili , a skoro sie nie chwalą i nie ma infa o dokupieniu przez zarzad akcji, to znaczy ze jest źle. a jesli sie okaze ze sprzedają papiery swoje to juz ratuj się kto moze 5 zł to będzie drogo
Jakbyś nie zauważył to wszystkie dane są podawane USD więc to czy drogi czy tani nie ma nic do znaczenia. Jak umiesz czytać cyferki ze zrozumieniem to wyniki są coraz gorsze i dlatego spada.