• PROŚBA ,,-ka" przypomnij ten link dot. MSCI Autor: ~Leo [5.173.176.*]
    Dodam, tylko że dokładnie jest tam opisana metodologia oceny społki+ dodam możemy dla tych co graja na MOCNY SPADEK/STRACH itd. Przywołam tu nic,,Glupogomisia" który cały czas ostrzega że spółka spadnie na 80 zeta , również on chyba zwrócił uwagę że kurs musiałby być poniżej 95 złoty na któreś sesji w ostatnich dwóch tygodniach stycznia. Może zatem już darujmy sobie spółka zostaję w MSCI, a może wypaść co najwyżej w następnym okresie/kwartale w maju lub czerwcu przy kolejnej aktualizacji.
  • Re: PROŚBA ,,-ka" przypomnij ten link dot. MSCI Autor: ~Likom [46.205.198.*]
    Dokładnie tu trzeba się skupić na wynikach i LFL ujemnym. Tutaj pod zostanie w MSCI o którym już dawno wiadomo że zostanie ubiorą ludzi. Kolkowicze aktywni - to są największe trolle tutaj. Idę o zakład że na otwarciu jutro wszyscy sprzedadzą. Tak czy inaczej długoterminowo dobra cena - jak komuś nie zależy na przetrzymanym kapitale to można trzymać. Zakładam że po q2 może odbić lekko i chodzi mi o odbicie naturalne. A najbardziej urośnie za rok bo tak słabego q4 nie wykręca już nigdy - oby.
  • Re: PROŚBA ,,-ka" przypomnij ten link dot. MSCI Autor: ~Jj [94.172.29.*]
    A ja myślę że jutro wzrost z piątku będzie kontynuowany
  • Re: PROŚBA ,,-ka" przypomnij ten link dot. MSCI Autor: ~Leo [5.173.176.*]
    Zgadza się, tym nie mniej każdy dysponuje określonym kapitałem i ma swoi rozum, więc ja osobiście,,kółkarzy" bym nie dorzucał do trolli, bo ja nie jestem trollem, ale gdybym częścią kapitału nie wchodził/wychodził to byłbym że średnia bardzo wysoko. Obecnie, tym co mam i co widzę kolegami w ostatniej godzinie z piątku, można naprawdę namieszać... Dawno już pisałem żeby zrobić klub inwestorów CCC I spotkać się gdzieś w PL. Taki Club jest oficjalnie dopuszczalny przez prawo i daje możliwość skordynowanych działań wspólnych w długim terminie, bo o tym napisałeś. Uważam równie że to abstrahując od różnych sytuacji na rynku i CCC będzie długim procesem, tym bardziej owocowało by jakimś zdrowym podejściem, a nie pisaniem od sasa do lasa... Jeśli nie to należy pozostać w kontakcie i logicznie działać...Nie dyskryminując,,Kółkujacych".. zdrów I sukcesow
  • Re: PROŚBA ,,-ka" przypomnij ten link dot. MSCI Autor: ~ka [37.109.158.*]
    Dnia 2026-02-08 o godz. 11:35 ~Leo napisał(a):
    > Dodam, tylko że dokładnie jest tam opisana metodologia oceny społki+ dodam możemy dla tych co graja na MOCNY SPADEK/STRACH itd. Przywołam tu nic,,Glupogomisia" który cały czas ostrzega że spółka spadnie na 80 zeta , również on chyba zwrócił uwagę że kurs musiałby być poniżej 95 złoty na któreś sesji w ostatnich dwóch tygodniach stycznia. Może zatem już darujmy sobie spółka zostaję w MSCI, a może wypaść co najwyżej w następnym okresie/kwartale w maju lub czerwcu przy kolejnej aktualizacji.
    ##
    Starocie musisz sobie to wykopać sam, nie kolekcjonuję starych wpisów, nie obserwuję wątków.
    Algorytm przeliczał każdy dzień po kolei z okna obliczeniowego biorąc wszystkie parametry pod uwagę, czyli ff, płynność, ceny zamknięcia vs kurs dolara (kapitalizacja) i podał, że nie ma dnia, w którym te warunki minimalne zostały naruszone. Utrzymywały się minimalnie nad poprzeczką - straszaka w postaci MSCI RACZEJ nie ma.

• Re: PROŚBA ,,-ka" przypomnij ten link dot. MSCI Autor: ~Leo [5.173.176.*]
    Bardzo dziękuję,,-ka"
  • Re: PROŚBA ,,-ka" przypomnij ten link dot. MSCI Autor: ~psikuss [93.159.20.*]
    skąd masz pewność, ze zostaną ? ja nie wiem, cena przy wcześniejszej rewizji miala być powyzej 133 zł, a teraz ?
  • Re: PROŚBA ,,-ka" przypomnij ten link dot. MSCI Autor: ~rex [83.29.140.*]
    CCC weszła do MSCI 30 maja 2025r. przy kursie 228 zł. Od tego czasu kurs spadł do 117,6 a więc o co chodzi z tymu utrzymaniem się w MSCI? Nie rozumiecie że to fundusz porzycza akcje shortom.
    bardziej chodzi o to czy zostana czy nie, jeśli nie to pula 3.5 mln akcji zmieni wlasciciela, a szorty chca to wykorzystać do odkupu, zrozumiale
  • Re: PROŚBA ,,-ka" przypomnij ten link dot. MSCI Autor: ~CCC100 [217.96.147.*]
    Trochę to bez sensu fundusze. Tak wprost czytając Wchodzą zazwyczaj jak już spółka spełnia oczekiwania czyli czytaj ma dużą kapitalizację, a musza sprzedać jak kapitalizacja spadnie? Co to za sens? Jakbym podlegał na MŚCI i kupił CCC powyżej 200 nie sprzedałbym obligatoryjnie teraz. Przecież to wbrew logice. Co na to zarządzający tymi fundami? W takim przypadku, jeśli musieli by dokupować i sprzedawać jak im index nakaże to przecież stają się narzędziem do dojenia dla shortow. To nie może być tak skonstruowane.
    ale jest, doważają te spółki które wchodzą i wywalają te które wychodzą, ma to odzwierciedlać Index
  • Re: PROŚBA ,,-ka" przypomnij ten link dot. MSCI Autor: ~Anonimowy [178.43.249.*]
    To faktycznie chyba zostało wymyślone po to żeby szorty mogły robic kasę
[x]
MODIVO -2,21% 77,84 2026-06-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.