Ja nie porównuję. Ja napisałem o znacznej dysproporcji. U nas Placa Center jest tańsza aż o 20 razy niż na izraelskiej giełdzie w Tel Awiw. Dla porównania akcje Grenx na polskiej i australijskiej giełdzie mają stosunek ceny prawie 1 do 1.
Bzdura. Nie rob taniej nagonki. To jest 60 agorot a 100 agorot to 1 NIS. W Tel Aviw kompletny brak plynnosci jak i w Londynie. Glowny handel odbywa sie w Warszawie. Co bedzie to bedzie. Kto kupil ten czeka kto nie kupil tez. Po wyroku sie okaze kto mial racje...
Akcje spółki Plaza Center w Izraele są według stawki 0,01 ILS czyli tak jak w Polsce byłoby 0,01 zł
Według NBP " Tabela nr 025/A/NBP/2026 z dnia 2026-02-06 " nowy izraelski szekel - 1 ILS = 1,1432 zł Na giełdzie w Tel Avivie w dniu 26.02,2026 nie było handlu akcjami. Była oferta kupna 0,60 i sprzedaży 170 https://pl.investing.com/equities/plaza-centers-l?cid=942775
Sam fakt braku wiedzy o kursie na TASE jest tu bardzo znamienny i pokazuje jak bardzo spekulacyjna jest to spolka. Niby nic odkrywczego, ale może kogoś oswieci i uratuje trochę kapitału
od listopada 2024 roku A/D w AT ciagle wzrasta...przypadek...ktos sciaga papier z rynku...bardzo delikatnie i systematycznie...ci co kupili i wierza w wygrana juz nie oddadza papieru...moze nie maja racji ale nie oddadza i beda czekac na werdykt...nowi musza brac z prawej a straszenie przegrana aby taniej kupic niczego nie zmieni...
Panie Potyliczny proponuje abys nie chowal glowy w piasek gdy kurs wzrasta i nie wyskakiwal jak Filip z konopii gdy kurs robi korekte a ta ilosc papieru za 100 zl nie jest ani smieszna ani zdumiewajaca...zastanowiles sie juz co zrobisz gdy stracisz cale 100zl...
Jak Ci to sprawia przyjemność to tylko pogratulować, a tak na marginesie większość już pewnie jest na małym plusie. A/D ładnie rośnie, pokaż mi spółkę z takim potencjałem do wzrostu po pozytywnym odszkodowaniu. Naprawdę nie wiem co tu jeszcze porabiasz.