Dokładnie, wiemy jak to się zakończy i jaki będzie wynik za 1Q. Trochę jeszcze szort podziała, pobuja kursem ale luty po styczniu wyglada smacznie, hehe
Bo teraz przewagę ma psychologia, jak wszyscy ochłoną po pierwszej panice na rynkach, w podejściu do XTB górę wezmą cyferki, ekonomia i zarabiana kasa.
Dnia 2026-02-05 o godz. 18:02 ~oko_proroka napisał(a): > Bo teraz przewagę ma psychologia, jak wszyscy ochłoną po pierwszej panice na rynkach, w podejściu do XTB górę wezmą cyferki, ekonomia i zarabiana kasa.
Sam mam spore straty np. na akcjach USA, ale mam sporą dywersyfikację i nie zamierzam sprzedawać tylko akumulować w miarę spadków. Natomiast ładnie widać na X jak "dzieci hossy" z efektem stycznia zostały wyzerowane przez kilka dni na spółkach półprzewodników, bitcoin mining, rare materials, kosmos, energia. Poszła panika i zamykanie pozycji.
Nie wspominam nawet o CFD jaka tam rzeźnia poszła na wszystkim. A jak XTB wejdzie z krypto a bitcoin będzie "tańszy" to chętni na kupno powinni się znaleźć :)
Myślę że bitcoin może spaść bardzo mocno.. ludzi tylko tym handlują albo spekulacyjne albo trzymają bo zawsze będzie rosło w długim terminie i jeszcze kilka argumentów które pcha cenę w górę.. to piramida jak dla mnie.. równie dobrze bitcoin może kosztować 1000$
„Ludzie głupieją hurtowo.. mądrzeją detalicznie..” może ten proces na bitcoin się zaczyna a może ja się mylę
Jestem pewny ze w 1Q 2026 przychody XTB będą rekordowe all time. Teraz pytanie tylko o rentowność tych przychodów. Obstawiam 50% z 700 mln zł. I to są szacunki bezpieczne moim zdaniem
Przez tydzień +15% a przez 2mies +30% to mało ? Ostatnie 4sesje były wzrostowe to teraz 1 Lub 2 sesje mała realizacja zysku i dalej w górę. Każdy by chciał żeby wykres wyglądał jak prosta kreska w górę pod kątem 45st ale to nigdy tak nie wygląda
Ludzi kisili tu od czerwca 2025 napewno troche akcji zebrali od tych co wyszli na zero delikatnie na plus , teraz pozostało tylko czekać i nie ruszać tego