• ciekawe zjawisko Autor: ~locker [83.168.118.*]
    XTB zarabia krocie, a spada jakby tracił razem z rynkiem :).
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~makler [176.109.165.*]
    spokojnie
    jak był covid też spadał
    a później wiemy co było
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~grx [77.65.160.*]
    Dokładnie, wiemy jak to się zakończy i jaki będzie wynik za 1Q. Trochę jeszcze szort podziała, pobuja kursem ale luty po styczniu wyglada smacznie, hehe
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~Abox [83.144.73.*]
    XTB znowu nie działa aplikacja
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~Gregg [37.31.24.*]
    Nie kłam, wszystko działa normalnie
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~LoL [31.183.166.*]
    Jak się nie płaci rachunków za neta to odcinają wiesz?!
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~oko_proroka [185.56.211.*]
    Bo teraz przewagę ma psychologia, jak wszyscy ochłoną po pierwszej panice na rynkach, w podejściu do XTB górę wezmą cyferki, ekonomia i zarabiana kasa.
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~grx [77.65.160.*]
    Dnia 2026-02-05 o godz. 18:02 ~oko_proroka napisał(a):
    > Bo teraz przewagę ma psychologia, jak wszyscy ochłoną po pierwszej panice na rynkach, w podejściu do XTB górę wezmą cyferki, ekonomia i zarabiana kasa.

Sam mam spore straty np. na akcjach USA, ale mam sporą dywersyfikację i nie zamierzam sprzedawać tylko akumulować w miarę spadków. Natomiast ładnie widać na X jak "dzieci hossy" z efektem stycznia zostały wyzerowane przez kilka dni na spółkach półprzewodników, bitcoin mining, rare materials, kosmos, energia. Poszła panika i zamykanie pozycji.

Nie wspominam nawet o CFD jaka tam rzeźnia poszła na wszystkim. A jak XTB wejdzie z krypto a bitcoin będzie "tańszy" to chętni na kupno powinni się znaleźć :)
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~Zen [87.248.73.*]
    Myślę że bitcoin może spaść bardzo mocno.. ludzi tylko tym handlują albo spekulacyjne albo trzymają bo zawsze będzie rosło w długim terminie i jeszcze kilka argumentów które pcha cenę w górę.. to piramida jak dla mnie.. równie dobrze bitcoin może kosztować 1000$
    „Ludzie głupieją hurtowo.. mądrzeją detalicznie..” może ten proces na bitcoin się zaczyna a może ja się mylę
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~makler [62.141.223.*]
    Jestem pewny ze w 1Q 2026 przychody XTB będą rekordowe all time. Teraz pytanie tylko o rentowność tych przychodów. Obstawiam 50% z 700 mln zł. I to są szacunki bezpieczne moim zdaniem
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~Fan [77.222.240.*]
    700milionow przychodow? Jak w q4 mieliśmy ponad 600…myślę ze przychody beda oscylowały wokół miliarda
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~Hej [5.184.71.*]
    Mam to samo jak myślę o btc nie kupiłem za 2 dolary to też nie kupię za 70000 z tych samych powodów
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~King1985 [79.162.25.*]
    Przez tydzień +15% a przez 2mies +30% to mało ? Ostatnie 4sesje były wzrostowe to teraz 1 Lub 2 sesje mała realizacja zysku i dalej w górę. Każdy by chciał żeby wykres wyglądał jak prosta kreska w górę pod kątem 45st ale to nigdy tak nie wygląda
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~locker [83.168.118.*]
    Realizacja zysku na początku trendu wzrostowego? To wyłącznie gra funduszy, którą widać od dawna. Zaczęło się od hedgowania przez blackrock.
  • Re: ciekawe zjawisko Autor: ~Fan [77.222.240.*]
    Ludzi kisili tu od czerwca 2025 napewno troche akcji zebrali od tych co wyszli na zero delikatnie na plus , teraz pozostało tylko czekać i nie ruszać tego
[x]
XTB -2,77% 100,52 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.