• 13 Autor: ~dr [83.8.133.*]
    Fajnie wygląda to kupno na poziomie 13 w pakietach po 5 k ktoś sobie wymyślił że się obkupi ale na tym poziomie nie ma chętnych na sprzedaż . Bardzo dobrze to teraz wygląda .
  • Re: 13 Autor: ~Ppp [37.225.18.*]
    Lecimy niżej, zanegowało odbicie na 13,05, słaba rekomendacja z dzisiaj.
  • Re: 13 Autor: ~dr [83.8.133.*]
    Wolumen K jest dużo większy od spadkowych to raczej dalej kupują . Ale fajerwerków nie będzie może pod te wyniki . Podobno nie wykorzystamy wszystkich pieniędzy na budownictwo bo procedury i brak firm do roboty . To teraz jest największa bolączka rządu . Tak że spokojnie . Bardziej obawiam się światowych niż kondycji Mirbudu .
  • Re: 13 Autor: ~Furdojczland [37.31.31.*]
    Brak firm ? A że na jeden przetarg ustawia się wiele podmiotów które potem gryzą się w kio bo przetargów zaczyna brakować to co zapomniało się
    Budownictwo szerokie, firmy wiarygodne . Masz teraz inwestycję w Łodzi . Jak tego nie pchną to 2 miliardy do zwrotu .Brawo - zapomniało się . Poczytaj ile tysięcy przy CPK będzie musiało być zatrudnionych . Myślisz że my mamy ludzi do tego - jak dasz im telefon i owocowe czwartki to popracują ale przez miesiąc .
  • Re: 13 Autor: ~Furdojczland [89.234.247.*]
    Cpk już nie ma został wykastrowany i zmieniono nazwe na port polska a sam prezes zauważył że przetargi są tak ustawiane żeby wygryźć polskie firmy. Reszta postu jest poniżej poziomu z którym warto dyskutować.
    A o inwestycji w Łodzi którą miałem okazje wizytować nie dalej jak 2 tyg temu nawet mi dziecko nie opowiadaj bo nie wiesz co tam się wyczynia. Firmy wiarygodne, szeroki rynek, owocowe czwartki... Jezu z kim ja rozmawiam
    Wizytowałeś przez płot ?
    https://inwestycje.pl/gospodarka/cpk-szacuje-ze-port-polska-od-poczatku-da-ok-35-tys-miejsc-pracy/
    Jak będziesz wracał z wizytacji poczytaj , ja wolę CPK ( nie jestem pisiorem ) a prezes to zawsze jęczy może dlatego jest prezesem .
    A roboty braknie przy budowie autostrad ale lokalne ,naprawy ,rozbudowy itd przecież tego nie ubędzie .
    Co w związku z tym linkiem bo nie rozumiem ? 35 k miejsc pracy to co game changer wg ciebie ?
    To co ty wolisz nie ma znaczenia CPK juz nie istnieje w pierwotnej formie a polskie firmy są usuwane z przetargów. Chcesz lokalnymi naprawami i utrzymaniem dróg zastąpić wielomiliardowe przetargi na nowe drogi? Prezes zawsze jęczy ? Chyba jak go twoja stara odwiedza ...
    Czy ty możesz jedną rzecz napisać która nie będzie bzdurą?
    agresja ? a taki kulturalny i fachowy się zdawał . No to te budowy nie mają łatwo na wizytacjach .
[x]
MIRBUD -0,89% 10,06 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.