Przemo jak będziesz tak się zachowywał to nikt z tobą nie będzie chciał gadać..
Nikt tu ciebie nie obraża ..wymieniamy grzecznie poglądy można się z nimi zgodzić lub nie ale trzeba 3mac fason ok?
Bo jak będziesz wyglądał gdy twoje wersję wydarzeń się nie spełnia ?
Życzę ci oczywiście wszystkiego naj
Abyś miał tu windę do nieba ale..
Bądź dla innych miły i nie używaj takich inwektyw ..
Pytanie b.dziwne na tą chwilę..
Lubawa i zremb jawią się jako czarne konie hossy zbrojeniowej więc warto dać im szansę..
Nie zakładam poziomu wyjścia bo wiele rzeczy może się wydarzyć
Np taki zremb wchodzi własnie w coś absolutnie spektakularnego tze kontenery wodorowe gdzie analitycy oceniają rynek na 20 krotny wzrost w najbliższym czasie więc warto 3mac akcje
Lubawa zaś może nas pozytywnie zaskoczyć synergią z innym podmiotem w branży na co po cichu liczę
Tak więc obserwuje i jestem pełen optymizmu...
A plan cóż.. tu może się wszystko wydarzyć z nieoczekiwanym scenariuszem włacznie..
Cała zbrojeniówka i wszystko co z nią powiązane będzie na spory plus w tym roku. Tym bardziej, że SAFE to będzie kasa nie tylko dla tych firm, którym bezpośrednio zapłacą, ale dla wielu innych, z którymi one współpracują. Ja osobiście mam sporo akcji Boryszewa (cały czas dokupuję po obecnej promocji), LUBAWY (tutaj najwięcej i żałuję, że po pierwszym wyprzedaniu, zacząłem zbierać już od poziomu powyżej 9zł bo mi średnia spora wyszła przez to), ZREMB, ARLEN, WIELTON. To firmy, które JUŻ PRODUKUJĄ dla wojska. Ich działalność jest więc na solidnych fundamentach, a nie sztucznie tworzonych ESPI bo np. ktoś sobie rozszerzył PKD i dorzucił drony itp. Tylko trzeba być cierpliwym, a nie bawić się w kółeczka. Do tego są inne spółki :)
Jeśli siegnąc po katalog inwestora to mamy taką oto odpowiedż
Jeśli szukasz „czystej ekspozycji” na polską zbrojeniówkę na głównym parkiecie, najpoważniejszym wyborem pozostaje Lubawa. Jeśli jednak masz dostęp do rynków zagranicznych, inwestorzy często uzupełniają portfel o niemiecki Rheinmetall lub amerykański Lockheed Martin.
Wśród polskich spółek zbrojeniowych notowanych na GPW (Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie), za liderów hossy i dostawców specjalistycznego sprzętu uważa się przede wszystkim Lubawę (kamizelki, osłony balistyczne) oraz Zremb-Chojnice (kontenery specjalistyczne). Wyróżnia się także spółki pośrednio...itd.
Jest też mowa o WB electronics która przymierza się do debiutu na gepewu a to kontrahent gr.boryszew
I tu widzę duży potencjał bo ta firma to zupełnie inny wymiar zarówno technologiczny jak i finansowy..
Tam liczby robią naprawdę wrażenie ! Zyski rzędu 600 mln rocznie to jest coś !