Sytuacja techniczna spółki Zremb Chojnice (ZRE) na dzień 5 lutego 2026 r. wskazuje na przewagę sygnałów wzrostowych, przy kursie oscylującym w granicach 8,91 PLN.
Kluczowe wskaźniki i sygnały:
Średnie kroczące: Według serwisu BiznesRadar krótkoterminowe średnie (SMA 5 i SMA 15) generują sygnały "kupuj", znajdując się poniżej aktualnej ceny rynkowej (odpowiednio ok. 8,82 PLN i 8,67 PLN).
Pytanie czy już dziś zrobią wspinaczkę na wyższe poziomy czy dopiero jak ruszy zbrojeniówka..
Ps. Tak niska kapitalizacja zachęca inwestorów którzy szukają longa
Nie daliśmy rady 10 ale cóż..
Rynek dziś słaby zobaczymy co jutro nam przyniesie..
Ps.zakladany przeze mnie pułap 1.5 miliona osiągnięty więc chyba jest dobrze..
Przed nami trudne chwile przy oporach gdzie papier będzie miał okazję pokazać siłe..
Zremb to taki Start-up z ugruntowaną pozycją na rynku..Tu dopiero sie zaczyna duża kasa. Kontener pilotażowy ze wszystkimi certyfikatami a potem produkcja na masową skale. Pięknie sie zapowiada...
Tu już było takich kilka prototypowych projektów / konstrukcji i potem cisza . Ja bym to z umiarkowanym optymizmem przyjmował. Jak przejdzie testy i certy oby cykaly kontrakty bardziej masowe. Co raz większa oferta na rynku na pewno daje więcej i większe szanse na dobre zamowienia
Wskaźniki: Większość z 12 analizowanych wskaźników na Investing.com generuje sygnały kupna.
Trend: Kurs znajduje się w fazie wzrostowej, wybijając się ponad wcześniejsze opory. Wpływ na to mają informacje o nowych zamówieniach na kontenery wodorowe oraz decyzji o wsparciu z Pomorskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej.
Gdzie ty chcesz szukać lepszego łowiska na te czasy ?Wydaje mi się że to jest najlepsze łowisko Tutaj zamówienia będą pchać się do siatki i na haczyk beda co miesiąc albo częściej I to będą grube ryby
Miałem na myśli wyższe poziomy..
Widziałem notowania jak zanecali by złapać leszcza w sieć i zmusić do kapitulacji i oddania akcji..
Ps.tygodniowy interwał technicznie zamknął się b.dobrze
Sygnał zakupu po przejście i co ważne utrzymaniu 9.23 potwierdzony
Uważam że przyszły tydzień rozpoczniemy wędrówka pod 10 a po lekkiej konsolidacji udamy się po ath..
Europa jest i juz zawsze będzie sama Ni eroby z Polski i Brukseli nie mają wyjścia Muszą inwestować w nasze firmy Miliardy już są i będą przeznaczane na zbrojenia Firmy związane z tym sektorem będą w komfortowej sytuacji Zamówienia jak to z poprzedniego tygodnia będą się sypać jak zrelaksować A zyski będą liczone w bardzo dużych kwotach Poza tym firmy będą mogły liczyć na duże wsparcia finansowe żeby zwiększać i przyspieszać produkcję Będzie grubo
Pisze 10raz Nie sprzedawajcie kury która na pewno będzie znosić mnóstwo złotych jajek Prxevirz codziennie możecie obserwować co się będzie działo Naprawdę świat z wariował to bardzo niedobrze Ale niestety a wtym przypadku stety Zremb zarobi miliardy Widzicie przecież że się zaczęło Komu dali trzy na nowe kontenery A takich i podobnych zamówień będą dziesiątki Cierpliwości w takich czasach sprzedajecie firmę związaną ze zbrojeniem?
Średnie kroczące: Wszystkie kluczowe średnie (od MA5 do MA200) sugerują trend wzrostowy (12 sygnałów kupna, 0 sprzedaży).
Oscylatory:
RSI (14): Wynosi ok. 57,2, co jest sygnałem kupna, pozostając jednocześnie w bezpiecznej strefie poniżej wykupienia.
MACD: Wynosi 0,091, potwierdzając pozytywny pęd (momentum) akcji.
W rzeczy samej kolego..
Sygnały techniczne są narzędziami pomocniczymi naturalnie więc z natury rzeczy samej w sobie nie posiadają mocy cenotworczej
Jednak pomagają gdy inwestor ma o nich pojęcie..
fajna spółeczka, ale o jakich wzrostach mówicie ...gdzie oni to zrobią, w tej jednej hali w Chojnicach? Jest plan budowy drugiej, ale to koszty ...więc na zyski trzeba poczekać...zlecenia są, firma tania kosztowo, Prezesso dba o relacje ...ale o jakich wzrostach mówimy ...
tylko kluczowe jest pytanie czy kupić teraz w tej chwili za 9.5 czy czy czekać jak zrealizują plany a kurs bedzie po 50 zł ? Bo to chyba jest bezsens inwestycyjny kupować jak już wybudują hale przejmą podmioty czy zaczną zarabiać przypuśćmy 30 40 mln ...kupuj plotki sprzedawaj fakty.
Gratuluje rozumowania inwestycyjnego... prosze zatem przyjść jak juz wybudują hale przeprowadzą teromodernizacje starej i przejma pare podmiotów wtedy sprzedam panu swoje 50 kilo