Dnia 2026-02-04 o godz. 14:40 ~Kr napisał(a): > Dnia 2026-02-04 o godz. 13:18 ~ce napisał(a): > > mielo mielo aż zmielo . szukajo upka. > > Ce czyli co o 14:35 NN sam od siebie odkupił 30k akcji ? na +5,5% ?? > Możesz wyjaśnić po co NN miałby to robić ?
darmowo mam się wysilać ? sam se dojdz dlacego robi co robi. mioł kiedy lap na muchy?
Dnia 2026-02-04 o godz. 14:54 ~Zakar napisał(a): > Tak Ce masz rację zaraz NN zrzucić sobie w dół te 30k mieszkań a potem odkupi je w górę!! To bardzo logiczne myślenie haha
Dnia 2026-02-05 o godz. 14:55 ~FONTANNA napisał(a): > Też myślałam że będzie RGR ale po G nie zeszliśmy do linii szyi - na razie - więc chyba nie będziemy mieli RGRa.
Żeby miało być RGR to musimy. Choć ja nie podzielam tej strategii RGR. Gdzie Ty miałeś przebicis 1.40 ? Żeby było przebicie mysi cena się zamknąć powyżej 1.40 a potem wrócić i potwierdzić że opór został przebity i zmienił się na wsparcie, tego cały czas nie było choć czekam bo może będzie jak nie wracamy do 1.05 i tam można szukać okazji do wejścia.
Bazujecie na technice, a pomijacie fakty. 6 mcy temu CPR było na skraju upadłości i także było wycenione na poziomie około 1.15. Teraz, kiedy już wiadomo, ża na akcje dostaną od PKP mniej więcej 4PLN (można liczyć na wiele sposobów) , nie ma się nad czym zastanawiać.... Obroty siadły. Pakiet NN już się skończył lub zaraz skończy.... Czekam na min. 3 PLN do publikacji pierwszych wyników- dane roczne 2025 będą kiepskie, ale tak ważna informacja, jak płatność 180mln będzie precyzyjnie opisana.
Dnia 2026-02-06 o godz. 10:50 ~czałnapanteła napisał(a): > Ja tam niczego nie pomijam i się zgadzam z tym co piszesz :) ciekawe jak harmonogram wygląda
Wasko publikuje wyniki finansowe wcześniej nie sadze by harmonogramy się różniły wiec dowiemy się już niedługo:
Wasko: a) skonsolidowany raport kwartalny za IV kwartał 2025 r. – 27 lutego 2026 r
Masz rację Fontanna to całkowicie nieistotne kiedy SPC-2 otrzyma zgodnie z harmonogramem kasę na konto.
Tak samo nieistotne było podpisanie ugody oraz zatwierdzenie tej ugody przez sąd.
Te fakty trzeba koniecznie zignorować liczą się tylko kreski a te jak wiadomo nie zależą od żadnych informacji płynących ze spółki haha.
Otrzyma nie otrzyma dostanie nie dostanie. Jak te rzeczy się wydarza to zobaczysz to w cenie. Ci co dowiedzą się o tym wcześniej naprwno ustawia "kreski" na odpowiednim poziomie, żebym ja mogła się pod ruch ustawić. Na razie wszystko co jest na kursie to konsolidacja. Wybiją 1.40 i utrzymają to będzie okazja do wzorstow. Na razie cza czekać.
Dnia 2026-02-06 o godz. 13:03 ~FONTANNA napisał(a): > Otrzyma nie otrzyma dostanie nie dostanie. Jak te rzeczy się wydarza to zobaczysz to w cenie. Ci co dowiedzą się o tym wcześniej naprwno ustawia "kreski" na odpowiednim poziomie, żebym ja mogła się pod ruch ustawić. Na razie wszystko co jest na kursie to konsolidacja. Wybiją 1.40 i utrzymają to będzie okazja do wzorstow. Na razie cza czekać.
Fajna ta konsolidacja przez ostatnie pół roku kurs z 0,7X na 1,2X. Masz rację jak się wszyscy dowiedzą to będzie to w kreskach tak samo jak się dowiedzieli o ugodzie w sądzie to w tym samym dniu było w kreskach niestety dla próbujących kupić było już +30%
Poczytaj sobie na czym polega AT. Są spółki które potrafię miesiacsmi/latami stać w konsolidacji. Ja wiem swoje opór na 1.40 jest kluczowy a Ty jak chcesz to kupuj tę akcji milionami, tylko żeby potem nie byli języków że zły zarząd, oszukali mnie itd.
Dnia 2026-02-06 o godz. 14:01 ~FONTANNA napisał(a): > Poczytaj sobie na czym polega AT. Są spółki które potrafię miesiacsmi/latami stać w konsolidacji. Ja wiem swoje opór na 1.40 jest kluczowy a Ty jak chcesz to kupuj tę akcji milionami, tylko żeby potem nie byli języków że zły zarząd, oszukali mnie itd.
W jakichś innych spółkach oprócz Wasko czy Compremum była ugoda sadowa w Prokuratorii Generalnej która zwiększyła wartość spółek 5-cio krotnie ? W momencie ogłoszenia ugody kursy ruszyły w górę naprawdę Cię to dziwi ??? Czy bez tych ugód wartość spółek była by taka sama ???
Jedno większe zlecenie... Jedna godzina. Artykuł w prasie, w którym PKP sie wygada, że już zapłacili i kurs leci w sekundę na 2PLN. Czekamy do max pierwszej publikacji danych finansowych. Takie techniczne głupoty to możecie stosować na płynnych spółkach, a nie na CPR, gdzie jednym zleceniem można zniekształcić wykres.
No wiem że wy wisielce modlicie się o to żeby weszło na 2 zł żaby wyjść na zero albo z lekkim minusem. Ale są tu poważaniejsi gracze który szukają okazjibzeby wejść w spółkę i wyjść z 60/80% a może i 100% zyskiem a może i wiekszym ale dobrego trzeba czegoś więcej niż życzenia. Udanego weekendu jak na razie stoimi w konsolidacji i czekamy na rozwój.
Fantastycznie znaczy coś się dzieje ale co ? A może ten obrót był po to zabym zrobić dystrybucję akcji ? Do póki nie potwierdzi się przejście w trend wzrostowy to nie ma się co podniecać. Wiec czekamy czy wybijemy 1.40 czy wracamy do 1.05.
Fontanne szlamu leje ta fontanna.ale ma takie zadanie odstraszać od papiera jak najdłużej bo gruby chce mieć .miliony akcji, a nie ochłapy. Nn już mu oddał co miał poza resztkami
Spokojnie jak zaczniesz kupować przebijesz 1.40 I potwierdzisz tam było wsparcie będę namawiać na kupno ba sama kupie parędziesiąt tys. a do tego czasu jak dla mnie ryzyko za duże. Na pewno niebede wspierała Twojego pragnienia zejścia z haka oj nie.
Dnia 2026-02-09 o godz. 15:32 ~Zakar napisał(a): > Ce a po co NN miałby tracić tysiące zł na prowizje by przerzucać w kółko te same 2 mln akcji ? Jak mogą je sprzedawać bez problemu ?
Od 14.01.2026 gdy NN OFE poinformował o tym że pozostało mu tylko 2.131.870 wolumen obrotu wynosi 6,418 mln szt. sądzę że NN już dawno sprzedał wszystkie swoje akcje zwłaszcza ze kurs wzrósł z 1,12 na 1,3X