..."co za beka"? :)))))
To jest być może kluczowy moment dla spółki... a można powiedzieć że też dla gospodarki jako części logistycznego krwiobiegu towarowego w regionie.
Nie wiem czy wiecie ale ostatnio do dwóch opeeatorów towarowych w Polsce zapukało CBA ... także Państwo pilnuje porzadku :))))
Myślę że jak n
Dnia 2026-02-03 o godz. 16:52 ~Krótki napisał(a): > ..."co za beka"? :))))) > > To jest być może kluczowy moment dla spółki... a można powiedzieć że też dla gospodarki jako części logistycznego krwiobiegu towarowego w regionie.
Praktycznie to PKP Cargo jest za chwilę 2 lata w sanacji, tysiące ludzi na bruku, majątek wyprzedawany a ost. akord to Cargotor za bezcen.
cytat: "Jednocześnie Rada Wierzycieli rekomenduje przeprowadzenie ponownej dyskusji na temat Propozycji Układowych z członkami poszczególnych grup interesów, ponieważ propozycje w ich obecnym kształcie niosą ze sobą istotne ryzyko braku akceptacji ze strony wierzycieli"
Ile czasu zmarnowano, jak to przgotowano...? i jeszcze ten najgorszy z możliwych funduszy na pokładzie....
5 tys. pracowników na bruk i jesteście w tym samym miejscu co byliście i te same baju baju...
2,2 mld akcji winni wydrukować i dokonać konwersji długu gdzie PKP Cargo trafia do MAP i ucieka spod łap PKP SA.
Panie Luigi, Azoty szykują 300 mln świeżutkich akcji po 5 zł. Tam się zajmuj Pan emisja. Ciocia zna chłopa z Rady Nadzorczej. Tu Paweł mi mówił że może nie być żadnej emisji.
ludzie "na bruku" - mniejsze koszty a większy udział w 2025 ... możesz to wyjaśnić? Czy o czym innym będziesz kontynuował ?
Że czas zmarnowano? A skąd Ty wiesz czy marnowano czy nie? :)))))
Dnia 2026-02-03 o godz. 22:03 ~Krótki napisał(a): > Spekuła działa a Ty się staraj :))))) > > ... bardziej ... bo niektórzy obserwują, kibicują i na Ciebie liczą :)))))))
Me grono fanów może być spore, od dziennikarzy nawet po Ryszarda z ZEA :)) "postać znana" ha ha
Dnia 2026-02-03 o godz. 21:59 ~Krótki napisał(a): > ludzie "na bruku" - mniejsze koszty a większy udział w 2025 ... możesz to wyjaśnić?
5 tys. pracowników zwalniał i PIS tylko w czasie dłuższym, przed PIS zwalniał i sam "Jagiellończyk" ale z nieudacznikiem Karnowskim był na stopie "wojennej".
Problem PKP Cargo jest strukturalny, nie tylko jako afiara transformacji ale po prostu bazy dużych klientów, ci ważni mają własny transport i teraz przoduje Orlen tj wraz z flotą po Lotos...