• Skąd ta ogromną słabość Spółki? Autor: ~InwMaciek [89.64.16.*]
    Indeksy vs Spółka. Poszła jakaś niepokojąca informacja? Problem z płynnością lub umową partnerską?
  • Re: Skąd ta ogromną słabość Spółki? Autor: ~Armageddon [5.173.158.*]
    Ktoś ten papier ostro zbiera.kto?
  • Re: Skąd ta ogromną słabość Spółki? Autor: ~InwMaciek [89.64.16.*]
    Wolumen jak co dzień więc nikt nie zbiera. Gdyby ktoś zbierał to kurs powinien przebijać 40.Tymczasem spadek kursu jest nieproporcjonalnie zatrważający. Co leży u jego podstaw?
  • Re: Skąd ta ogromną słabość Spółki? Autor: ~SzynSzylowy [83.175.184.*]
    Moim zdaniem otocznie skłaniające do innych zakupów. Przy kolejnych poziomach w ciągu dnia większe pakiety znikają elegancko, a wszystko wyżej to transakcje bez większego znaczenia. Spółka w oczekiwaniu na partnering odeszła na bok, a kurs zbijają Ci, którzy przenoszą kapitał. Może chwilowo jak jak. Nie ma ani panicznej wyprzedaży, ani łapczywego zbioru. Ci, którzy wierzą w spółkę juz dawno mają papier i jakoś próbùją bawić sie posiadanym kapitałem, by zarobić tam, gdzie hossa jest niezależna od jednego konkretnego impulsu. Nie na tym polega pomnażanie kapitału?
  • Re: Skąd ta ogromną słabość Spółki? Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    Nie zgadzam się z Twoją opinią.....według mnie trwa proces akumulacji , a spółka zachowuje się sensownie od strony technicznej.
    Dlaczego akumulacja? Moim zdaniem smart money muszą zakumulować papier PRZED ew. wybiciem po partneringu.
    Okej. To brzmi sensownie i z mojej perspektywy byłby to ciekawszy scenariusz. Pytanie tylko czy mie trwa to na tym etapie już zbyt dlugo.
  • Re: Skąd ta ogromną słabość Spółki? Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    Rynek czeka na ESPI w tym temacie.......problem w tym, że kiedy się ew. pokaże, będzie too late. Zwracam uwagę na "ewentualnie". Tu jest gra do jednej bramki.
  • Re: Skąd ta ogromną słabość Spółki? Autor: ~Yoksi [31.175.4.*]
    Ostatnie trzy espi zaowocowały spadkami. Pierwsze dwa były dynamiczne. Trzeci się rozkręca. Ta spółka to nie jest dobry materiał do inwestycji szczególnie w czasie gdy wszystko dookoła rośnie.
    https://youtu.be/gvzC8MmC850?si=n_NI8-JjyXSmDVXD
  • Re: Skąd ta ogromną słabość Spółki? Autor: ~Wielki_Gatsby [46.113.12.*]
    Słabość wynika ze wzrastajacego prawdopodobienstwa emisji. Na teraz szacuje ja na 70% Dlaczego?

Brak dużego partneringu RVU120 – rozmowy trwają (priorytet nr 1 od 2025), ale do 3 lutego 2026 nie ogłoszono umowy z upfront/milestones. Były spotkania partneringowe w styczniu 2026 (JPM, Biotech Showcase, Oncology Innovation Forum) – to typowy okres na deale, ale cisza oznacza, że jeszcze nie doszło do finału. A.wiec wbrew belkotowi zarzadu nie ma dealu i... zaraz uslyszycie kolejne bajki o badniach,swietnych wynikach, rozmowach i wisienke SPO
  • Re: Skąd ta ogromną słabość Spółki? Autor: ~Waldek [178.235.32.*]
    Emisji nie będzie, bo ryvu wystarczy środków do czasu pozyskania partneringu. Umów wartych setki milionów złotych nie dopina się w trzy dni.
  • Re: Skąd ta ogromną słabość Spółki? Autor: ~Ehhh [80.203.20.*]
    K. Jeszcze ten wrócił.... Nawet nie chce mi się go czytać... ale na pewno ma racje
    Jestescie jak dzieci we mgle. Nie chce mi się nawet tego dalej komentowac. Może pomodlcie sie o ta umowe :-)
  • Re: Skąd ta ogromną słabość Spółki? Autor: ~Yoksi [31.175.4.*]
    Dokładnie
    Brak umowy = emisja. 70-80 %. Zteszta analitycy ktoregos z DM przewazaja ten scenariusz. Macie wlasnie to wyceniane, a nie jakies bajki zarzadu
  • Re: Skąd ta ogromną słabość Spółki? Autor: ~Ariel [212.59.231.*]
    A ja się zgadzam z Armageddon że jest sprytne zbieranie papierów. Wiem co mówię, trochę praktyki. Zresztą ja siedzisz na giełdzie to wiesz jak to się robi ?
    Nie interpretuje tego. Widze jedynie ze kurs nie reaguje na dane, widze ze nie ma umowy, widze ze nie ma zakupow od insiderow, widze ze zaraz skonczy sie kasa...I widze do czego to zmierza. Ale możecie tez widziec... zbieranie. Przy 15 tez bedziecie zapewne widziec zbieranie, itd
    Nie ma zakupów od insajderow? Chyba nie zaprzeczysz że parę dni temu przekonywałeś mnie że przed parteneringiem w listopadzie 2022 kurs wybił dzięki insajderom. Wtedy obroty były kilkukrotnie niższe niż obecnie... Więc skoro wtedy instajderzy generowali obroty, to kto generuje je teraz?
    Co do argumentu o skończeniu się kasy, to to nie jest takie zaraz. Do końca roku kasa jest. To prawie rok na dopięcie partneringu.
    Zamiast kierować się swoimi uprzedzeniami do spolki trzymaj się faktów.
    Obroty, sorry. Zajrzyj na Mabion w 2021 pod Novavax i zobaczysz obroty po kilkanascie/kilkadziesiat mln. Tu jest trzymanie kursu na jakims poziomie, może zeby nie wypasc do nizszego w hierarchii indeksu. Insiderzy - masz komunikaty o zwiekszeniu zaangazowania? Czekam na nie.
    Dlaczego zatem przed parteneringiem w 2022 obroty były jeszcze niższe mimo że finalnie dopięto umowę?
    Przed partneringiem w OncoArendi z Galapagos CEO kupowal akcje. Z rok wczesniej. Kurs tez rzeczywiscie byl nisko, choc pare dni przed była widoczna reakcja na kursie, bez informacji. Moze tu bedzie partnering, ja tego nie wiem. Patrze tylko co sie dzieje.
    Lipiec 2022 – ogłoszenie umowy z Exelixis (exclusive license na STING agonists w ADC, 7 lipca 2022).
    Przed tą datą kurs już wykazywał tendencję wzrostową w porównaniu do wcześniejszych miesięcy – rynek często wyczuwa zbliżające się duże partneringi w biotechach, zwłaszcza jeśli plotki / przecieki / zwiększona aktywność inwestorów instytucjonalnych pojawiają się wcześniej.
    Listopad–grudzień 2022 – umowa z BioNTech (ogłoszona 30 listopada 2022, €20 mln upfront + equity investment).
    Kurs w okresie październik–listopad 2022 zaczął mocno rosnąć – wielu graczy na NewConnect / GPW grało właśnie pod ten partnering z BioNTech, bo plotki / spekulacje krążyły już wcześniej. Po ogłoszeniu + equity issue kurs miał krótkotrwały skok, ale potem rynek zaczął korygować (typowe zachowanie po „sell the news”).
    Według tego co napisałeś kurs w okresie październik-listopad 2022 zaczął mocno rosnąć.
    Nawet na tych wzrostach obroty nie były tak wysokie jak teraz.
    Obecna sytuacja jest bardzo podobna do tamtej, tylko skala inna. Poczekaj, tutaj też przyjdą wzrosty przed ogłoszeniem partneringu. I jeśli do partneringu dojdzie, a uważam że dojdzie. To zobaczysz również wybicie proporcjonalnie wyższe od tego z 2022.
[x]
RYVU 0,44% 22,95 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.