Dnia 2026-02-03 o godz. 11:08 ~Robek napisał(a): > Podziwiam Twój intelekt,takie głęboko przemyślane opinie. Szacun.
Nie chcę popadać w zbytnią euforię, bo to jeszcze nie ten czas, ale można już dostrzec delikatne jej oznaki. Także, post ubawionego może okazać się proroczy..
A mnie zastanawia jedno, i nie chodzi o prognozę pogody. :). Jeśli chcą sprzedać wszystkie udziały w grach, to jaki poważny inwestor pozbywa się firmy która przynosi jakiś dochód , bez pewności co do przyszłej działalności?
Moim zdaniem najlepiej sprzedać firmę działającą i z dochodami a nie w fazie likwidacji i ze stratami. Ale moje pytanie brzmi: czy robiąc taki krok masz już coś w zanadrzu , co powinno ci przynieść większy dochód. I nie robisz takich posunięć na widzimisię.
Pozdrawiam
Kolego, logika nakazuje myśleć że sprzedajesz firmę zyskowną, żeby uzyskać jak najlepszą cenę, jak akcje na górce. Jeżeli sprzedają podstawowy profil działalności, to dlatego że mają pomysł na lepszy, czytaj szeroko rozumiana zbrojeniówka. I teraz pytanie najważniejsze ,kto i na jakich warunkach w ten pomysł zainwestuje. Kolega Daszek ,w mojej ocenie słusznie zauważył że oprócz rzeczonego funduszu może być ktoś jeszcze.Oczywiscie rynek dowie się na końcu.Pozdrawiam