Jeśli się niedogadają co do ceny jest niemal pewne że pzu będzie zwiększać zaangażowanie w papier, nawet do ceny 100-110 zł za papier, niewykluczam nawet wezwania ze strony pzu po wyższej cenie. PZU popełniło bląd że przez 18-miesięcy nie skupowało dębicy ( chyba że taka była umowa aby nie windować kursu ) - pod planowane wezwanie. WEZWANIE------------to po jakiej cenie wezwał goodyear jest normalnie śmieszne, większość firm na giełdzie jest notowanych w przedziale c/z 15-20 lub jadą na stracie/
ale ktos kupuje po 62zl nawet dzisiaj onad 1000sztuk. czyli nie po to przeciez zeby oddac w wezwaniu po 59. wydaje sie ze bedzie podwyzszone to wezwanie tylko na ile?
Nic nie myślisz,jeszcze raz Cię Tusk sprzeda jak tak będziesz rozumował, po to aby Ci co mieli odpowiedzieć na wezwanie mogli sprzedać wyżej a nie wezwaniu.
A co Cię obchodzi kto to skupuje po 62 zł ważne ,że Ty sprzedałeś i kasę masz większą od razu nie czekając 1,5 miesiąca.
Kto Ci powiedział ,że ktoś to po niższej cenie od dla goodyeara,chłopie myśl bo inaczej nas tu wszystkich sprzedadzą po 120 zł a odkupią ponownie po 15 zł jak będą wiedzieli ilu tak myśli jak Ty .
waldi przeczytaj co napisales i przetlumacz na polski. ja akurat nie mam zamiaru sprzedawac po 62 wiec nie cieszy mnie ze mialbym teraz kase wieksza niz za miesiac. gdyz wezwanie nie bedzie skuteczne i bdzie kolejne wyzsze i wtedy oddam. ten kto kupuje dzis po 62 tez o tym wie. to wezwanie bedzie podwyzszone tylko zastanawiam sie na ile?
Będzie podwyższenie, a może i nie. Być może ten, co kupuje po 62 czyta o samo forum i na jego podstawie podejmuje decyzje.
Zauważ, ze jest też ryzyko z takim trzymaniem, bo jak nie odpowiesz na wezwanie, to po wycofaniu z obrotu (co nastąpi), będzie Ci cieżko cokolwiek z tym zrobić. A jak Goodyear będzie chciał, to na zawsze zostaniesz tym papierem.