Pisałem do suportu w tej sprawie i otrzymałem odpowiedź "Obecnie występują opóźnienia w przekazywaniu potwierdzeń realizacji zleceń. Zlecenia są realizowane prawidłowo, jednak komunikaty o wykonaniu docierają z opóźnieniem. Anulowanie zleceń może być nieskuteczne, ponieważ często są one już zrealizowane — prosimy o cierpliwość.".
Zlecenie wisi w systemie już ponad 30 min. Nie można go w żaden sposób anulować. Jeżeli jest to chwilowy problem- znaczy "niewielki" to ciekawi mnie jak wygląda wielki problem. Mi to pachnie dużą awarią systemu. Oby kasa nie zaginęła. Lepiej zróbcie printscreen-y i sciągnijcie rozmowy z suportem. Tak na wszelki wypadek.
Z powodu problemów technicznych naszego dostawcy, zlecenia na akcjach i ETF są obecnie realizowane z opóźnieniem. Przepraszamy za niedogodności. Nasz dostawca pracuje już nad rozwiązaniem problemu.
Niestety, nic nie działa. Zlecenia sprzedaży porobione a wiszą. Nie ma opcji sprawdzenia czy są zrealizowane. Według tego co napisali w suporcie to powinny się zrealizować w momencie kiedy cena do nich dotrze. Sprawdzam notowania na Trading view i tam wszystko ok. Zobaczymy potem, jeżeli pomimo osiągnięcia ceny sprzedaży, zlecenia się nie zamkną to trzeba zrobić lekkie zamieszanie.
Wypisuja dyrdymały czego to nie wprowadzą (zresztą na razie niewiele z zapowiedzi zrealizowali) a platforma działa jakby to była wersja demonstracyjna.
Tak ci ta oka nie psuje, ale dalej na niej jesteś? XD I bardzo dobrze. Od 14 zł obserwuję jak to XTB „do kitu” a kurs z dywidendami ponad 100 zł. Fajnie co? XD
Przecież u innych polskich brokerów to samo… prawdopodobnie nie wina platformy a dostawcy. Ale fala hejtu rozlać się musi każdy narzeka a nikt nie odchodzi