Po mojemu sprzedaż teraz to duży błąd o to im właśnie chodzi wyzbierać jak najwięcej poniżej 4.7 po to te mielenie . I jeszcze potrwa zanim nie wpadnie jakieś espi lub coś innego sie wydarzy ja tam jestem cały czas pozytywnie nastawiony w długoterminowej perspektywie pobuja,pobuja ale kierunek jest jeden polnoc
po raz pierwszy w tv poranek inwestora głos na temat Trakcji wypowiedział się analityk i była to wypowiedź pozytywna co może spowodować większe zainteresowanie spółką
nigdy nie namawiam na kupno lub sprzedaż tylko podaje fakty a czy ktoś kupi to jego sprawa nie jestem alfa i omega bo sam popełniłem dużo błędów np. Bioton, Getinbank, ponadto często sprzedawałem akcje po wzroście 10-20% a dalej rosły np. Lubawa, Tauron itp. ale jestem na giełdzie ponad 30 lat i dużo widziałem. Dlatego moje zdanie jest sprawą prywatną a każdy ma swój rozum. Wiem tylko że jest potencjał na spółkach które mogą zarobić na na inwestycjach drogowych i kolejowych odwrotnie do spółek informatycznych.
Fantay to tylko zbieranie od niecierpliwych zobacz nasdaq zobacz wig tu właśnie trzeba zachować anielski spokój nie dać sie wyleszczyć bo mozna mocno żałowac
Dzisiaj to według mnie odkupia połowę tego co wczoraj wywalili żeby zostawić sobie trochę zaplecza na ryzyko czyli mieloneczka przy 4.5 ale kto to przewidzi
A Ty byś chciał kupić przed weekendem coś, co wczoraj spadło o 5%. A jeszcze niektórzy weszli w inteligentną dyskusję z ambasodorem i zaraz dostaną 50% cła
No to wychodzi że dzisiaj zrobili przedostatnią falę (w górę) korekty, została nam do pełnego schematu ostatnia falka w dół, która może sięgnąć silnego wsparcia w okolicy 4.12. Tylko że tam siedzą chętni na przynajmniej milion akcji, ci co sprzedawali przez całą korektę prostą od 5.10, co przy free float na poziomie 7 mln wiadomo jak się skończy :-) Jeszcze parę godzin lub kilka dni męczenia i zaczynamy kolejną silną falę wzrostową :-) Pozdrawiam akcjonariuszy, nie sprzedawajcie, bo zaraz odjeżdżamy, a nie będzie odkupić :-)
przeczytałem cos takiego ,myślę ze tutaj trakcja trz ma szansę zarobić .Terminal przeładunkowy w Małaszewiczach przy granicy z Białorusią po latach oczekiwań wreszcie doczeka się wielomilionowych inwestycji. To jeden z największych "suchych portów" w Europie i jedna z kluczowych "bram" Jedwabnego Szlaku łączącego Chiny z Europą. Po przejęciu udziałów w spółce Cargotor przez PKP PLK ma nastąpić przełom, a zainwestowane środki mają zwrócić się w polskiej gospodarce. Projekt obarczony jest jednak istotnymi ryzykami - w tym największym, geopolitycznym - które mogą położyć całe przedsięwzięcie na łopatki.
Niech Was nie rozczaruje jeszcze utrata wartości aktywów bo w szacunkach posali: "Ponadto powyższe szacunki wyników nie uwzględniają testów na utratę wartości aktywów oraz aktualizacji wartości aktywów. W szczególności Spółka nie przeprowadziła dotychczas, tj. do dnia publikacji niniejszego raportu, testów na utratę wartości inwestycji w jednostkach zależnych, w związku z czym nie zostały ujęte w zaprezentowanych szacunkowych wynikach Spółki ewentualne odpisy aktualizujące wartość inwestycji. Istotnymi czynnikami mogącymi mieć wpływ na szacunki wartości inwestycji, a tym samym na wynik testów na utratę wartości inwestycji, są rentowność realizowanych kontraktów budowlanych oraz przyjęty poziom stopy dyskontowej (przyjęty poziom EBITDA i WACC, który uzależniony jest m.in. od poziomu rynkowych stóp procentowych na dzień 31 grudnia 2025 roku)." bo znowu będziecie niby lamentować że wyprzedaż...
Widać że jest więcej chętnych na zakup będziesz na sprzedaż ilości też większe na zakupy widać ci co sprzedali liczyli rząd kupił niżej niestety wzrost
Skoro już od kilku tygodni, jeśli nie miesięcy wszyscy wiedzą, że wyniki będą dobre, to może właśnie to jest powodem tego wzrostu, którego byliśmy świadkami. Te przesłanki już się zmaterializowały. Dlaczego więc po oficjalnych wynikach miałoby znowu rosnąć?
Oficjalne to jest pewność a szacunki są wyznacznikiem kierunku. Kierunek zaś jest jeden: wzrost ceny. Niewiadomą jest tylko czas mocnych wzrostów. Obecnie trwa wyczekiwanie na okazję. A wszyscy czekamy na info o nowych kontraktach. Moim zdaniem tegorocznych wzrost ceny będzie wyższy niż w przyszłym roku...
Po oficjalnych wynikach wcale nie musi rosnąć najpierw trochę spadnie żeby wyprzedać mi się tacy jak ty kupili drudzy którzy będą już czekać na dobre informacje nowe kontrakty i wtedy góra a ty zanim zaskoczysz to kupisz 30% stratą
mam nadzieję że będzie tak jak wcześniej pisałem dokupiłem już trochę i czekam z gotówką na wstępne wyniki i wtedy dalej zdecyduje czy dobrze zrobiłem wychodząc z PKN co prawda jest to inna liga ale zobaczymy. Przyznaję że sprzedałem trochę za wcześnie Polimex ale nie narzekam. Pozdrawiam.