• złe wieście od google! Project Genie Autor: ~MIXXX [194.233.101.*]
    mam złe wieści. Google wydało pierwszą testową wersje Project Genie w skrócie wpisujesz prompt "stwórz grę w której jeżdżę super furami w futurystycznym mieście" i kilkadziesiąt sekund później masz grę, poprawki wprowadzasz jak każdym innym modelu językowym. Coś tam potestowałem i uważam ze obecnie nie ma co konkurować z grami wydawanym przez "ludzi" ale niestety przyszłość należy do AI
  • Re: złe wieście od google! Project Genie Autor: ~Mixx [77.92.35.*]
    No przyznam że trochę się denerwuje otwarciem w poniedziałek. Za oceanem był pogram dla dev game u nas pewnie odbije się porządną czkawką na otwarciu...
  • Re: złe wieście od google! Project Genie Autor: ~Drupi [178.42.19.*]
    Po postu kolejne narzędzie dla programistów, najwyżej będą szybciej tworzyć gry.
  • Re: złe wieście od google! Project Genie Autor: ~analityk [185.250.215.*]
    źle wieści ale dla playway. oni robią tanie symulatory.

pomyliłeś watki
  • Re: złe wieście od google! Project Genie Autor: ~Invest [37.31.63.*]
    Czy wy naprawdę wierzycie w to co piszecie?
  • Re: złe wieście od google! Project Genie Autor: ~Mixxx [77.92.35.*]
    Zobaczcie na kurs np takie taketwo oni nie tworzą tanich symulatorów a znane każdemu GTA niektórzy roczny zysk stracili w jedną godzinę...
  • Re: złe wieście od google! Project Genie Autor: ~Wihajster [89.64.30.*]
    Wydawca na steam z ponad 1 mln followers. Beda sie w kolejce ustawiac, male studia devs, do 11b zeby ich gre wypuscili, a to oznacza lepsze warunki dla wydawcy. Segment XDEV wlasnie zyskal na wartosci i to sporo. Moze w koncu ludzie to dostrzega.

Genie 3 byl juz ogloszony i prezentowany kilka msc temu, nowe materialy byly dostepne rano w pt, a przecena zaczela die rowno ze startem amerykanskiej gieldy. Wlasnie widac jaki udzial maja amerykandkie fundy w polskim gamedevie, tylko cdr.
  • Re: złe wieście od google! Project Genie Autor: ~Janek [83.28.198.*]
    Ja uważam to za szanse dla bitow
  • Re: złe wieście od google! Project Genie Autor: ~lol [79.184.164.*]
    Nazywanie tworów Genie grami jest tak na wyrost że nawet brak mi porównania dla ukazania skali...
    To bardziej narzędzie do tworzenia street view w wirtualnym świecie.

Co to za gra w której możesz chodzić i podskakiwać :D? Gracie w takie? Powiedz mi jak promptem chcesz zmusić to narzędzie do stworzenia scenariusza, misji, animacji postaci, npc czy cokolwiek?

Takim studiom jak bit ani się to nie przyda, ani nie jest żadnym zagrożeniem.
    Jedyny efekt tego Genie to co najwyżej za jakiś czas milion bezsensownych gier w app storze, czy na steam gdzie już teraz chodzą gry zrobione na kalkulatorze pod biurkiem po 200-500 zł na potrzeby różnych mystery boxów z gwarantowaną grą w jakiejś cenie by scamować ludzi...

To będzie tylko kolejne narzędzie dla Januszy żeby się podniecali jakimi to nie są AI Engeenieerami i oszustów :)
    Tak jak po Vue było milion filmów tak teraz trzeba się szykować na pseudo gry...
  • Re: złe wieście od google! Project Genie Autor: ~Grześ [31.0.90.*]
    No dokładnie AI wkrótce pozwoli na generowanie filmów i gier. Zamiast szukać tytułu będziemy pisać w co chcemy zagrać lub co obejrzeć. AI niszczy wartość wszystkiego co jest związane z zarządzaniem danych i ich obróbką. A potencjał rośnie wykładniczo... Pomysł będzie ważniejszy od realizacji. A dobre pomysły będą sprzedawane po 10-20 zł za sztukę bo nie będą miały kosztów realizacji.
  • Re: złe wieście od google! Project Genie Autor: ~drupi [79.191.45.*]
    Te wkrótce to co najmniej kilka lat. Chyba, ze mowimy o gierkach na smartfony.
[x]
11BIT -1,37% 144,50 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.